Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.02.2017, 20:56:22
nouneim nouneim is offline
Member

Data înregistrării: 02.02.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Cei din primele veacuri nu faceau prea multa teorie. Ei aplicau teoria. ,,Da", era ,,da", iar ,,nu" era ,,nu". Nu cautau sa-i faca parte dreapta si lui Dumnezeu si celui rau, cum fcem noi. Ecumenismul cam cu asta se ocupa. Cei care au curajul sa fie crestini asemenea celor din primele veacuri au sanse de a se mantui, chiar daca vor fi inchisi sau dati afara din manastiri. Cand jertfesti totul pentru Hristos, se apropie Dumnezeu de tine, daca tu nu te-ai apropiat prin nevointe de El. Iar frica e de la cel rau.
Da,dar de unde stim noi exact cum a fost la Sinod?Suntem in masura sa judecam?Suntem induhovnici,indreptati,pocaiti precum crestinii primelor veacuri?Frica,tulburarea,cam starile astea sunt imprastiate datorita celor care spun unele lucruri despre Sinod.Poate o fi cum spun ei sau poate nu,eu nu am de unde sa stiu,ptr ca nu pot discerne precum ei,dar prin asta ne abatem de la esential,anumite roade vrednice de pocainta.De asta nu se vorbeste.Oare cum ar fi la Judecata sa spuna Creatorul:bine ai facut sluga,te-ai lepadat de cei care au semnat la Sinodul din Creta,dar tigara nu ai lasat-o,pacatele nu le-ai lasat.E lasa,hai vino de-a dreapta!Oare asa o sa fie?
Reply With Quote
Vechi 09.02.2017, 21:43:24
Lancelot Lancelot is offline
Banned

Data înregistrării: 04.01.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nouneim Vezi mesajul
Oare cum ar fi la Judecata sa spuna Creatorul:bine ai facut sluga,te-ai lepadat de cei care au semnat la Sinodul din Creta,dar tigara nu ai lasat-o,pacatele nu le-ai lasat.E lasa,hai vino de-a dreapta!Oare asa o sa fie?
Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula de la facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu, acesta a dat un răspuns neașteptat la întrebarea dacă fumatul este sau nu un păcat.

„Nu, mă, luați amendă. Nu e păcat. Închipuiți-vă dacă Biserica făcea ea proiectul ăsta de lege. Ce ne auzeam: Nenorociții de popi! Nu le mai ajunge tămâia, ne-au luat și țigările. Prăpădiții de ei. Fumatul este un păcat pentru că miroase. Pute. Pe mine mă termină, acum, când văd că au ieșit toți disperați pe străzi. S-au umplut străzile de fumători. Am văzut într-o zi o doamnă nervoasă, pipa ca...aveam eu un coleg în armată de nu-i mai deosebeai degetele de filtru.... pătimaș acolo. M-a pufnit râsul. În sine, fumatul este un act de intimitate. Nu-i așa simplu să fii fumător. Mie îmi pare rău că tata a fumat. În numele tatălui meu, vă rog să vă lăsați de fumat. Se moare greu de plămâni. Se moare foarte greu”, a declarat părintele Constantin Necula în fața tinerilor.
Reply With Quote
Vechi 09.02.2017, 22:40:40
nouneim nouneim is offline
Member

Data înregistrării: 02.02.2017
Implicit

[quote=Lancelot;643449]Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula de la facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu, acesta a dat un răspuns neașteptat la întrebarea dacă fumatul este sau nu un păcat.

eu am dat un exemplu
Reply With Quote
Vechi 10.02.2017, 07:26:00
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lancelot Vezi mesajul
Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula de la facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu, acesta a dat un răspuns neașteptat la întrebarea dacă fumatul este sau nu un păcat.

„Nu, mă, luați amendă. Nu e păcat. Închipuiți-vă dacă Biserica făcea ea proiectul ăsta de lege. Ce ne auzeam: Nenorociții de popi! Nu le mai ajunge tămâia, ne-au luat și țigările. Prăpădiții de ei. Fumatul este un păcat pentru că miroase. Pute. Pe mine mă termină, acum, când văd că au ieșit toți disperați pe străzi. S-au umplut străzile de fumători. Am văzut într-o zi o doamnă nervoasă, pipa ca...aveam eu un coleg în armată de nu-i mai deosebeai degetele de filtru.... pătimaș acolo. M-a pufnit râsul. În sine, fumatul este un act de intimitate. Nu-i așa simplu să fii fumător. Mie îmi pare rău că tata a fumat. În numele tatălui meu, vă rog să vă lăsați de fumat. Se moare greu de plămâni. Se moare foarte greu”, a declarat părintele Constantin Necula în fața tinerilor.
Doamne, ferește! Cum sa nu fie păcat? Bietul de el, răspunde pentru sminteala!
Reply With Quote
Vechi 10.02.2017, 07:36:30
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Doamne, ferește! Cum sa nu fie păcat? Bietul de el, răspunde pentru sminteala!
Citeste încă odată mesajul si apoi JUDECĂ -L pe Părintele Necula , caci tu esti cea care ne smintesti zi de zi cu nalucirile tale
Vechi 10.02.2017, 08:00:01
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Citeste încă odată mesajul si apoi JUDECĂ -L pe Părintele Necula , caci tu esti cea care ne smintesti zi de zi cu nalucirile tale
De fapt Antonia, fara sa vrea a sesizat o chestie importanta.
Atunci cand e vorba de pacat nu faci sarcasm, si nic nu glumesti.Duhovnicii nostrii niciodata n-au tratat cu sarcasm pacatul(vezi Cleopa).

De asemeni nici Hristos nu a facurt sarcasm in pildele sale atunci cand arata direct pacatul.
Ce este "da" sa fie da si ce este "nu" sa fie nu, si nu stand-up comedy.
Cu pacatul sau definirea lui NICIODATA sa nu glumesti.

Last edited by Copacel; 10.02.2017 at 08:03:13.
Reply With Quote
Vechi 10.02.2017, 10:19:02
antoniap
Guest

Implicit

Schitul Rădeni rezistă în fața asaltului ecumenist

http://aparam-ortodoxia.ro/2017/02/1...lui-ecumenist/

https://www.petitieonline.com/cerem_..._ortodoxa#sign
Reply With Quote
Vechi 10.02.2017, 10:56:29
suslik suslik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Religia: Alta confesiune
Implicit

E posibil ca Rădenii să devină Noua Slătioară.