![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
la fel ca pe timpul pietii universitatii, noaptea erau grupe de oameni care maturau intreaga zona demarcata, tocmai ca sa nu fim acuzati ca facem mizerie acolo, ei spuneau altceva, printre altele ca consumam droguri sau ca facem sex prin corturi. nimic nou sub soare, alti oameni aceleasi mizerii. |
|
||||
|
||||
![]()
A doua zi de proteste în fața Palatului Cotroceni. Manifestanții cer demisia lui Iohannis/ A șaptea zi de proteste în Piața Victoriei
Câteva sute de persoane sunt, la ora transmiterii știrii, în fața Palatului Cotroceni, unde au organizat un protest, pentru a doua zi consecutiv, pentru susținerea Guvernului Grindeanu, circulația în zonă fiind blocată parțial. Oamenii cer totodată și demisia președintelui Klaus Iohannis. "Datorită atitudinii președintelui nostru de țară că, în calitatea pe care o are față de poporul ăsta, ar fi trebuit ca să cheme ambele tabere, adică și Puterea și Opoziția, să spună «Ce vreți? Hai să ne apucăm de treabă! Voi nu faceți așa, voi nu faceți așa! Ați scos tineretul împotriva oamenilor mai în vârstă și invers ». Nu face decât să dezbine. Noi, ca oameni în vârstă îl chemăm ca să cheme cât mai repede și Opoziția și Puterea la negocieri, să stea de vorbă, să spună ce vor", a declarat, pentru MEDIAFAX, un protestatar. Protestatarii scandează "Vrem guvernare, nu instigare", "Fără cucuvea la DNA", "Nu vă fie frică, Guvernul se ridică" sau "Luptăm, luptăm, Guvernul apărăm!". Unul dintre manifestanți a venit la protest cu un pui de cucuvea. La manifestație participă, la ora transmiterii știrii, câteva sute de oameni. Bulevardele Eroii Sanitari și Gheorghe Marinescu sunt blocate de către manifestanți. Și duminică seară, peste 1.000 de persoane au manifestat în fața Palatului Cotroceni.
|
||||
|
||||
![]()
Președintele Raiffeisen Bank România, Steven van Groningen, a scris luni pe contul său de Facebook că prezența sa la protestele din Piața Victoriei a fost o decizie personală și că, înainte de a fi președinte de bancă, este tată și îi pasă de viitorul copiilor lui și al țării în care locuiește.
„Marțea trecută, seara, mă sună unul dintre copiii mei. <Tată! Ai auzit?> Și îmi povestește despre ordonanțe. <Mergem în piață! Veniți și voi?> Era târziu și am lăsat copiii să se ducă singuri. Miercuri am înțeles mai bine despre ce este vorba. Aveam 30 de musafiri acasă, dintre care mulți s-au grăbit să ajungă în piață. Era târziu când am ajuns și noi, iar în partea opusă a pieței erau deja incidente pe care forțele de ordine încercau să le aplaneze. Așa că nu am stat mult. Totuși am rămas impresionat de ce am văzut și ne-am dus în continuare în fiecare seară, cu familia”, a scris van Groningen pe contul său de Facebook. El a precizat că prezența sa în Piața Victoriei a fost o decizie personală. „Înainte de a fi președinte de bancă sunt tată și îmi pasă de viitorul copiilor mei și al țării în care locuiesc. Nu cred că din acest punct de vedere există vreo diferență față de cei cu care m-am întâlnit acolo - clienți, prieteni, parteneri de afaceri, antreprenori, sportivi, încă o campioană olimpică, angajați. La fel ca în cazul lor, dorința mea pentru un viitor mai bun pentru copii mei, într-o Românie mai prosperă, este total legitimă. Înțeleg că faptul că îmi pasă de ceea ce se întâmpla în România, țara unde am locuit 20 de ani și care pentru mine este acasă, îi deranjează pe unii. Am văzut reacții de indignare de la politicieni, declarații că <nu este corect> să mă aflu acolo”, a adăugat președintele Raiffeisen Bank România. El spune că pentru că este președinte de bancă îi pasă de cele 5.500 de familii de români care depind de salariul de la bancă, îi pasă de viitorul lor, dar și de cele 2 milioane de clienți care i-au încredințat economiile lor și de cele 30.000 de companii finanțate de bancă. „Politicienii nu ar trebui să fie surprinși de poziția mea. De cel puțin 10 ani am același discurs. Pentru a crea valoare, pentru a crește productivitatea care ne va permite să plătim salarii mai mari, avem nevoie de un sector privat performant. Afacerile au nevoie de un mediu predictibil, fără schimbări importante de legislație făcute peste noapte. Orice schimbare trebuie discutată cu cei afectați, printr-un proces amplu de consultare. Orice propunere legislativă trebuie făcută pe baza unei analize de impact - o altă prevedere legală care adesea nu este respectată de politicieni. Mediul de afaceri are nevoie de o perioadă rezonabilă de implementare a legilor. Cu alte cuvinte, avem nevoie de dialog real, nu doar să ne prefacem că dialogăm. În ultimii 10 ani s-au schimbat prea puține din acest punct de vedere. Dialogul este evitat. De ce să ne obosim cu contraargumente, dacă este mult mai simplu să discredităm sau să insultăm orice voce critică? Ad hominem nu este un semn bun când este vorba despre un proces democratic”, a mai scris van Groningen. El a spus că se aștepta ca prezența sa în Piața Victoriei să fie „exploatată”. „Îmi pasă. De aceea am fost în piață. Era de așteptat ca unii vor exploata prezența mea într-un mod total previzibil. Este un risc pe care mi-l asum”, a conchis șeful Raiffeisen Bank România. Postarea bancherului vine după ce liderul PSD Liviu Dragnea a criticat faptul că persoane din conducerea multinaționalelor, cum ar fi președintele unei bănci străine, au ieșit în stradă.
|
||||
|
||||
![]()
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni pentru o televiziune străină că el a văzut ''milioane'' de oameni care sprijină PSD, susținerea publică a partidului fiind aceeași, întrebat dacă Guvernul și-a pierdut legitimitatea ca urmare a protestele masive din ultima perioadă.
Întrebat în limba engleză de un reporter de la un post de televiziune din Serbia, care a reușit să se acrediteze și să aibă acces în Palatul Parlamentului, dacă și-a pierdut Guvernul legitimitatea din cauza protestelor, întrucât acestea au fost masive, Dragnea a răspuns, tot în engleză: ''Am văzut milioane de oameni care ne sprijină pe noi și avem același sprijin public. Vrem să ne punem în practică programul nostru''. Întrebat dacă, în consecință, îi ignoră pe cei care au ieșit în stradă, Dragnea a răspuns: ''Nu, dar cred că ar putea fi o greșeală să îi ignorăm pe ceilalți din România. Asta e decizia noastră. Vă mulțumesc''. Dragnea a evitat inițial să acorde răspunsuri, arătând că tocmai a avut o conferință de presă. "Ați avut o conferință de presă în română, îmi pare rău", i-a replicat reporterul, care a insistat și i-a adresat întrebările.
|
||||
|
||||
![]()
ORA 19.26
Aproximativ 400 de persoane protestează luni în Piața Victoriei din Capitală cerând demisia Guvernului. Manifestanții scandează printre altele "Demisia", "Hoții", "PSD - ciuma roșie", "Jos Guvernul", "Dragnea nu uita, România nu-i a ta", "Zi de zi aici vom fi". Protestatarii au pancarte cu mesaje precum: "În democrație, hoții stau în pușcărie", "Guvernul Grindeanu — trădători de țară", "Demisia", "Nu recunoaștem legi date de mafioți!, "Hoțul prins nu este negustor cinstit", "Vrei grațiere? Ia muncă silnică!", "Foaie verde de topor, Dragnea e un infractor". În zona unde sunt puse la dispoziție fructe pentru manifestanți, în principal mere și pere, dar și covrigi, sunt următoarele mesaje: "Energie pentru democrație, gratis", "An apple a day keeps the Dragnea away". Unii protestatari flutură steaguri tricolore, iar alții suflă în fluiere și vuvuzele.
|
|||
|
|||
![]()
Sa bage ala ordonanta inapoi ca strada vrea ordonanta. Ca la guvern e piata nu strada, la Cotroceni e strada. :)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Altă întrebare ?
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
||||
|
||||
![]()
Atunci, vorba cântecului: marș acas'!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Altă întrebare ? Modificarea Codului penal, fără îndoială, va fi; dar o "modificare" care să-l dezincrimineze pe infractorul Dragnea nu cred să mai aibă cineva curaj să propună. După ce actualul "ministru" al Justiției (cum îl cheamă ?) se va fi dus, după cum bine spunea Tetelu, la pisoarul istoriei, mă îndoiesc că se va găsi vreun alt lingău de anvergura lui care să riște să pățească ce a pățit el.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|||
|
|||
![]()
Da, ati aratat că "sunteți o forță puternică, cu o înaltă disciplina civică, oameni de nădejde si la bine, dar mai ales la greu"
![]() Ambasadorii sunt mandri de voi. |
|