![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu chiar as vrea sa se reformeze PSD-ul. Eram mic cand era Iliescu la putere, dar le da clasa la borfasii astia in materie de politica. Astia si diplomatia au adus-o la nivel de mahala. Daca ar reusi un sfert din promisiunile din campanie sa le duca la indeplinire, fara sa bage tara in faliment, i-as vota la urmatoarele alegeri. Dar in schimb, ei ce fac? Amnistie...
|
|
||||
|
||||
![]()
Plenul CSM a dat aviz negativ pentru proiectele de ordonanțe de urgență privind grațierea și modificarea codurilor, decizia fiind luată în ședința de miercuri. Documentele urmează să fie transmise Ministerului Justiției. Plenul CSM a luat decizia cu majoritate de voturi.
"S-au avut în vedere în exclusivitate dispozițiile art 115 alin 4 din Constituția României și jurisprudența CCR, care prevăd că orice reglementare pe calea unei OUG se face numai în condițiile în care urgența este justificată. Votul este secret. Există o cutumă a CSM să nu se devoaleze numărul, a fost majoritate confortabilă. Am auzit discuții în spațiul public că ar exista o interferare a puterii legislative de către puterea judecătorească, dar cred că trebuie să lămurim un lucru de la început. A fost opțiunea legiuitorului ca CSM să își spună punctul de vedere asupra proiectelor de lege care interesează justiția pentru că există o reglementare expresă în acest sens în legea 317 și cred că la acea dată, în anul 2004, s-a avut în vedere faptul că nimeni nu poate avea o expertiză mai calificată în ceea ce privește problemele din justiție decât CSM. Ministerul Justiției poate și să ignore, avizul este consultativ. Ministrul nu a fost prezent, am înțeles că a avut o altă ședință. (...) Nimeni nu contestă utilitatea unui asemenea demers al grațierii, dar trebuie să judecăm rațional. Se invocă în nota de fundamentare faptul că sunt anumite penitenciare care au o suprapopulare de 220 la sută și că media de suprapopulare ar fi cam de 150 la sută. Ar fi trebuit un studiu în care să se demonstreze printr-o astfel de grațiere cam cât la sută din populația penitenciarelor s-ar fi eliberat și atunci am fi putut discuta de necesitatea unei reglementări de urgență. Când am dat avizul ne-am raportat strict la elementele care ne-au fost indicate în nota de fundamentare, care ne-au dus la concluzia că nu a existat o iminență a reglementării", a declarat Cristina Tarcea, președintele ÎCCJ. Reprezentanții instanțelor și ai parchetelor au trimis puncte de vedere împotriva celor două ordonanțe de urgență. Și președintele Klaus Iohannis s-a pronunțat împotriva acestor modificări, demarând procedurile pentru a se lămuri aceste aspecte printr-un referendum. Proiectul de ordonanță de urgență privind modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală prevede dezincriminarea abuzului în serviciu sub 200.000 lei, infracțiunea fiind investigată doar ca urmare a unei plângeri. De asemenea, denunțul se poate face la cel mult șase luni de la comiterea faptelor iar neglijența în serviciu a fost abrogată. Un alt proiect de ordonanță prevede grațierea în întregime a pedepselor cu închisoarea de până la cinci ani și înjumătățirea pedepsei pentru deținuții care au 60 de ani, femei însărcinate și a celor care au copii de până în 5 ani în întreținere Aproximativ 15.000 de persoane au protestat, duminică, în Piața Victoriei din Capitală, față de proiectele de ordonanță de urgență privind grațierea și modificarea codurilor.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Astea-s lozinci. Ultimul lucru pe care trebuie sa-l faca PSD este sa ia calea celorlalte partide care sunt sub controlul total al unor alte centre de putere ( de cand s-a retras Antonescu iar la USR nici nu avem ce discuta :) ). Au crezut ca si Dragnea le va face jocurile, omul a sustinut docil guvernul "tehnocrat" in parlament dar acum surprins si el probabil de scorul imens obtinut de PSD face pe nebunul - probabil se vor descotorosi de el si vor pune alt lider mai deschis la reforma. ![]() PSD e pe duca de ani de zile si nu e solutia pentru viitor. Dar nici nu vom fi lasati sa avem partide care sa promoveze interesele Romaniei ci vom avea partide de astea cu SRI, Schengen si MCV. Daca il asculti pe Iohannis te doare capul, zici ca e purtator de cuvant la SRI nu presedinte. Vom avea in fiecare an bugete mai mari pentru serviciile secrete si pentru achizitia de armament din strainatate pana va veni nota de plata. Si aia care ne-au vandut tot felul de prostii or sa ne acuze ca am cheltuit banii fara cap. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
V-am spus domnule, cunoasteti niste dedesupturi care ma minuneaza. Ori sunteti de la serviciile secrete, ori ceva mason. Altcumva nu imi explic de undeva aveti aceste informatii si cunostinte atat de conspirative. Povesti care puternicii lumii le discuta in soapta la un dineu departe de ochii publicului. Poate sunteti ceva prieten de-a lui Soros, Rockefeller...sau poate sunteti apropiat de-al Papei...cine stie... :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Chiar a făcut, idemnizația pe doi ani cu 85% din venitul net.
|
|
|||
|
|||
![]()
Adica nu pot fi si de la serviciile secrete si mason ? :)
Eu cred ca se vede cu ochiul liber ca exista niste forte politice care vor globalism si exista forte politice nationale. Pe afara, ca la noi toti vor globalism. Nu stiu despre ce secrete vorbesti, daca nu poti sa vezi atata lucru eu nu te pot ajuta. Uite-te cum l-au terfelit pe Trump si acolo e vorba aia, America. Ce te face sa crezi ca s-ar da voie intr-o colonie cum e Romania sa ajunga la putere vreun Trump ? :) |
|
|||
|
|||
![]()
Iar despre armament...vezi ce contracte a semnat Ciolos. Culmea, cu unii care au fost deja dovediti ca au dat spaga in Grecia ca sa vanda armament. Ca si o parte din datoria imensa a Greciei a mers tot acolo - cumparare de armament. Dupa care tot nemtii aia care i-au spaguit pe greci ca sa cumpere armament de la ei, ne-au spus cum au cheltuit grecii banii fara cap si cum Germania nu-i dispusa sa plateasca pentru ei. :)
|
|
||||
|
||||
![]()
Am eu așa o bănuială că Trump n-ar fi de acord cu grațierea infractorilor, și nici să fie modificată legea penală astfel încât să scape de răspundere o mulțime de politicieni corupți dintr-un partid de stânga .....
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|||
|
|||
![]()
E foarte posibil. Dar prima data ar concedia-o pe LCK. :)
|
|
||||
|
||||
![]()
Văd că aveți o obsesie cu doamna Kovesi.
Aș înțelege, dacă ați fi ceva neam cu Ghiță, cu Becali, cu Varanul sau cu vreun alt gunoi dintre ăștia pe care DNA-ul i-a anchetat și i-a trimis în judecată. Altfel, sincer, nu îmi pot explica. Sau, dacă mă gândesc mai bine, în contextul evenimentului pe care l-am sărbătorit ieri, poate este explicabil. Vedeți D-vs., Cuza a rămas în istorie ca fiind un conducător drept (ocaua lui Cuza etc.), dar a trebuit să treacă niște decenii până s-a cristalizat imaginea asta. Contemporanii săi l-au dat afară din țară. Nici Caragiale n-a fost foarte iubit, pentru că a îndrăznit să arate mizeria morală în care se scălda clasa politică. Etc.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|