![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iar în privința adevărului, știm că acesta e cunoscut integral doar de Dumnezeu, iar nouă ne este împărtășit. Hristos spune că Duhul Adevărului ne va învăța toate. În Biserică, înainte de a rosti Crezul, preotul îndeamnă ''Să ne iubim unii pe alții ca într-un duh să mărturisim''. Deci este o legătură între iubire și adevărul pe care îl afirmăm. Iubirea noastră nu e niciodată perfectă, așa că nici unitatea noastră în duh nu e. Poate că atunci când această unitate lipsește și la vreun sinod al Bisericii, e bine ca acesta să nu fie considerat ecumenic, pentru că, dacă episcopii n-au reușit să se pună de acord cu toții, înseamnă că e nevoie să se lucreze mai mult la unitatea dintre bisericile pe care le reprezintă, ca să vadă mai limpede Adevărul.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred insa ca avem si lucruri de care putem fi siguri: tot ce au invatat Isus si Apostolii, este adevarat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ah, am uitat, mai sunt si pretentiile de comportament model, "evanghelic", "apostolic", etc.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 03.01.2017 at 03:51:58. |
|
|||
|
|||
![]()
Sper ca sunteti constienti ca vorbim despre concepte si nu despre realitati.Realitatea conceptelor discutate consta tocmai in improbabilitatea demonstrarii lor,sau cel putin adaptarea lor la realitati similare.Degeaba ne raportam noi la adevarul evanghelic sau apostolic,el are relevanta doar in cadre specifice ,nefiind un adevar universal,cu toate ca observ ca asta tindeti sa afirmati.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Ideea e urmatoarea: faptul ca tu nu mai crezi in Dumnezeu nu face ca Dumnezeu sa dispara si binenteles nici restul implicatiilor faptului ca Dumnezeu exista :)
Iar tu stii ca exsita, chiar daca faci eforturi de a uita asta :)