Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.01.2017, 18:32:30
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Pretioasa pretentioasa mofturoasa.

Lasa ca timpul o sa treaca si ai sa te dai tu singura pe brazda cand ai sa vezi cum anii tai cei mai frumosi au trecut pe langa tine si ti-ai batut joc de ei in mofturi si pretentii.

Mi se pare ca esti o pretioasa mofturoasa. Cam asta e problema ta.

Trece viata, si frumusetea, si tineretea... si mofturile, stai tu linistita.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2017, 23:48:06
Jonnyw2013 Jonnyw2013 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.02.2015
Implicit

An nou fericit la toata lumea!
Frate Gpalama cred ca judeci prea aspru pe Adelina.Raman la ideea, ca are o mama cu prea multa personalitate si prea "bagacioasa" in viata ei. De aici cred ca are si sentimentele astea, prea mari de vinovatie fata de sarut sau atingere cu prietenul.

Last edited by Jonnyw2013; 01.01.2017 at 23:51:36.
Reply With Quote
Vechi 02.01.2017, 10:08:56
gpalama's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jonnyw2013 Vezi mesajul
An nou fericit la toata lumea!
Frate Gpalama cred ca judeci prea aspru pe Adelina.Raman la ideea, ca are o mama cu prea multa personalitate si prea "bagacioasa" in viata ei. De aici cred ca are si sentimentele astea, prea mari de vinovatie fata de sarut sau atingere cu prietenul.
Pai maica-sa o sa stea in pat cu ala sau ea?
Sa plece de acasa undeva singura, sa aiba o independenta clara si sa-si faca o viata dupa cum stie ea.
Sa nu o mai lase pe maica-sa sa se bage in viata ei si in deciziile ei.

Trebuie sa ii spuna lui maica-sa urmatoarele:
1. Ca o sicaneaza in orice decizie
2. Ca face comentarii aiurea pe orice subiect
3. Ca este negativista si ca nu contribuie pozitiv la discutiile si la ce gandeste ea.
4. Ca nu ii mai permite sa faca lucruri din astea.

Pana nu o sa invete sa controleze putin relatia cu maica-sa o sa fie in acelasi punct, de catelus scos la plimbare in viata de maica-sa. Nu poti sa tii la nesfarsit placa 'mami nu imi da voie' la 24 de ani... nu iti da voie pleci in alta parte si faci cum crezi tu. Eu cred insa ca ii place si ei jocul asta :).
Reply With Quote
Vechi 02.01.2017, 10:31:19
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Sau amandoua, menage a trois. Ca la modul cum ma-sa este atat de bagareata ai impresia ca ma-sa isi cauta barbat.
"Ala nu-i bun pt mine(pardon pt tine draga mea), ala e asa, ala e pe dincolo,
asta nush inca cate caduri visa/mastercard are, mertzanul inca nu l-am vazut,
ce sa mai draga mea... nu-i bun de mine (pardon de tine) "
Citat:
Sa plece de acasa undeva singura, sa aiba o independenta clara si sa-si faca o viata dupa cum stie ea.
N-are cum , s-a obisnuit cu acest fapt, dar si cu faptul ca intotdeauna cineva sa ia deciziile pt ea, asta inseamna ca s-a obisnuit sa arunce vina pe altcineva
pt greselile din viata ei( din moment ce accepta ca tot altcineva sa-i conduca viata).

In general, astfel de femei nu sunt maturizate.
In momentul cand se maturizeaza si este capabila sa ia decizii singura privind viata ei, in acel moment este gata sa nu mai arunce pe altii vina
pt greselile ei.
Citat:
3. Ca este negativista si ca nu contribuie pozitiv la discutiile si la ce gandeste ea.

Pana nu o sa invete sa controleze putin relatia cu maica-sa o sa fie in acelasi punct, de catelus scos la plimbare in viata de maica-sa. Nu poti sa tii la nesfarsit placa 'mami nu imi da voie' la 24 de ani... nu iti da voie pleci in alta parte si faci cum crezi tu. Eu cred insa ca ii place si ei jocul asta :).
Normal ca-i place.In momentul cand intalnesti ceva ce nu-ti convine, imediat
poti sa arunci vina pe cel care iti conduce viata.Aceasta fuga de raspundere
cu privire la propria ta viata, poate fi privita ca lasitate, insa nu este, ci este de fapt egoism.

De obicei barbatii evita femeile care umbla cu ma-sa dupa ea.

In acest caz nu avem de a face cu un conflict mama-fiica, ci cu o cooperare fructoasa intre mama-fiica.

Last edited by Copacel; 02.01.2017 at 10:33:30.
Reply With Quote
Vechi 02.01.2017, 11:41:18
Senior Member

Implicit

Citat:

Frate Gpalama nu stiu daca de-a lungul vietii ai intalnit persoane, ca mama asta a lui Adelina, prin anturrajul propriu.Am intalnit cateva cazuri.Un om dinasta te considera tot copil, cat esti in casa lor, sau cat te mai ajuta cu bani ca nu ai terminat scoala si chiar si dupa.
Tanarul sau tanara rrespectiva nu poate lua o decizie mai importanta de un parrinte dinasta.Cum sa te maturizezi, cand un parinte dinasta, te imboldeste din spate tot timpul ce sa faci.Cum poti sa te maturrizezi, cand tu nu poti lua decizii, si le iau altii in locul tau? Dar in schimb pun o presiune mare asupra ta?"N-ai facut aia nu ai facut cealalta!"

O independenta efectiva, poate avea loc cand cei doi sau casatorit, si uneori in urma unor certuri sau discutii in contradictoriu mari.Doar in urma unor discutii(certuri) mari pot obtine o "independenta" reala. Parintele respectiv(in cazul asta mama) greu accepta ca de fapt "copilul" ,nu mai este copil ci un tanar care trebuie sa ia singur decizii, asupra vietii lui ca sa se intareasca si sa se pregateasca ptr viata.
Vechi 02.01.2017, 17:23:30
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
Frate Gpalama nu stiu daca de-a lungul vietii ai intalnit persoane, ca mama asta a lui Adelina, prin anturrajul propriu.Am intalnit cateva cazuri.Un om dinasta te considera tot copil, cat esti in casa lor, sau cat te mai ajuta cu bani ca nu ai terminat scoala si chiar si dupa.
Tanarul sau tanara rrespectiva nu poate lua o decizie mai importanta de un parrinte dinasta.Cum sa te maturizezi, cand un parinte dinasta, te imboldeste din spate tot timpul ce sa faci.Cum poti sa te maturrizezi, cand tu nu poti lua decizii, si le iau altii in locul tau? Dar in schimb pun o presiune mare asupra ta?"N-ai facut aia nu ai facut cealalta!"

O independenta efectiva, poate avea loc cand cei doi sau casatorit, si uneori in urma unor certuri sau discutii in contradictoriu mari.Doar in urma unor discutii(certuri) mari pot obtine o "independenta" reala. Parintele respectiv(in cazul asta mama) greu accepta ca de fapt "copilul" ,nu mai este copil ci un tanar care trebuie sa ia singur decizii, asupra vietii lui ca sa se intareasca si sa se pregateasca ptr viata.
Subscriu.
Și ar mai fi câteva amănunte, care nu mai țin de părinți. În fine...
Reply With Quote
Vechi 02.01.2017, 19:42:53
gpalama's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Frate Gpalama nu stiu daca de-a lungul vietii ai intalnit persoane, ca mama asta a lui Adelina, prin anturrajul propriu.Am intalnit cateva cazuri.
Si eu am plecat de acasa la un moment dat pentru motivul asta, mi-am luat bagajele si asta a fost si jumate de an nu au mai stiut ai mei de mine... Si dupa a fost foarte bine.
S-au separat lucrurile, s-a creat o limita clara intre parinte si copil, s-au normalizat discutiile si relatiile. Pe cat posibil.
Si trebuie sa te separi de lucrul asta pentru a putea avea o viata a ta.
Si sa spui pe nume parintelui care e problema.

Last edited by gpalama; 02.01.2017 at 19:44:58.
Reply With Quote
Vechi 03.01.2017, 11:27:31
Senior Member

Implicit

Citat:
Si eu am plecat de acasa la un moment dat pentru motivul asta, mi-am luat bagajele si asta a fost si jumate de an nu au mai stiut ai mei de mine... Si dupa a fost foarte bine.
S-au separat lucrurile, s-a creat o limita clara intre parinte si copil, s-au normalizat discutiile si relatiile. Pe cat posibil.
Si trebuie sa te separi de lucrul asta pentru a putea avea o viata a ta.
Si sa spui pe nume parintelui care e problema.
Da !Da, a trebuit sa iei o decizie clara.Asa e.
Dar uneori problema e mai complicata si depinde si de personalitatea tanarului si daca mai are si alti frati ,ca parintele sa mai aiba unde isi canaliza energiile "nestapanite".
Vechi 02.01.2017, 02:54:56
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:

Lasa ca timpul o sa treaca si ai sa te dai tu singura pe brazda cand ai sa vezi cum anii tai cei mai frumosi au trecut pe langa tine si ti-ai batut joc de ei in mofturi si pretentii.

Trece viata, si frumusetea, si tineretea... si mofturile, stai tu linistita.
Nici pe departe. Judeci pripit si gresit cum zicea si Jonnyw2013.
Vechi 02.01.2017, 10:39:03
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Citat:
Avea Chayanne o melodia in care canta asa:
Caprichosa eres tu, caprichoso soy yo
Mi capricho eres tu, tu capricho soy yo

Reply With Quote
Răspunde