Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.12.2016, 12:42:23
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Mai Seraphime, da' tu parca facusesi ceva teologie, nu?

Cum poti scoate astfel de enormitati?

Te convertisi la ceva sectarism gnosticic?

Pai in cazul asta nici nu e de mirare ca nu reusesti sa-ti pui viata pe un fagas normal..
Nu stiu ce sa zic aline,da teologia nu-i algocalmin sa calmeze orice durere.:)Mie imi place sa intreb si exicalatii doctrinar.Nu se stie poate nu doar majoritatea are dreptate.Uneori ratiunea celor putini face mai mult decat votul celor multi.
Vechi 27.12.2016, 13:00:59
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Nu stiu ce sa zic aline,da teologia nu-i algocalmin sa calmeze orice durere.:)Mie imi place sa intreb si exicalatii doctrinar.Nu se stie poate nu doar majoritatea are dreptate.
Daca ramane doar teorie, nu e medicament ci otrava.
Chiar si la tine pot vedea efectul asta.

Citat:
Uneori ratiunea celor putini face mai mult decat votul celor multi.
Si daca nu e ratiune ci altceva? Adica nu vad nici o ratiune in a decreta ca fructul oprit era orgasmul, ba chiar nitica obsesie..
Vechi 27.12.2016, 13:07:53
Senior Member

Implicit

Citat:
Daca ramane doar teorie, nu e medicament ci otrava.
Chiar si la tine pot vedea efectul asta.

Si daca nu e ratiune ci altceva? Adica nu vad nici o ratiune in a decreta ca fructul oprit era orgasmul, ba chiar nitica obsesie..
Nu ai cum sa vezi fiindca alegi sa fi impamantenit in acest confort al claritatii doctrinare,pe care uneori o asmilezi cu ,coerenta rationala si deja aici e o greseala pe care vad ca ti-o asumi convingator,dar asta nu e nici pe departe adevarul si realitatea.
Vechi 27.12.2016, 13:14:36
Emanuel971 Emanuel971 is offline
Member

Data înregistrării: 09.03.2016
Implicit

O stupizenie si o minciuna:e ceva normal nu prea ai ce sa faci.E ceva normal,dar la fel de normal este sa lupti sa te impotrivesti.Restul ce am avut de spus am spus
Reply With Quote
Vechi 27.12.2016, 13:45:03
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Emanuel971 Vezi mesajul
O stupizenie si o minciuna:e ceva normal nu prea ai ce sa faci.E ceva normal,dar la fel de normal este sa lupti sa te impotrivesti.Restul ce am avut de spus am spus
Cu atitudinea asta o sa ajungi un frustrat ce vrea sa se spiritualizeze fortat fara sa incerce sa inteleaga mecanisismul natural al vietii.
Vechi 27.12.2016, 13:56:39
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Cu atitudinea asta o sa ajungi un frustrat ce vrea sa se spiritualizeze fortat fara sa incerce sa inteleaga mecanisismul natural al vietii.
Pai "mecanismul natural al vietii" este ceea ce omul are in comun cu animalul.
Daca tu vrei ca latura asta sa o aprofundezi, sa nu te mire consecintele intr-o buna zi.
Vechi 27.12.2016, 14:06:54
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai "mecanismul natural al vietii" este ceea ce omul are in comun cu animalul.
Daca tu vrei ca latura asta sa o aprofundezi, sa nu te mire consecintele intr-o buna zi.
E absurd ce spui.Asta a facut biserica sute de ani,a incercat sa separe omul de natura si pamantul de univers.Asa ca ai vazut unde s-a ajuns daca oamenii s-au hotarat sa studieze mecanismele vietii.O consecinta e dialogul ce il avem acum...
Vechi 27.12.2016, 13:24:05
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu ai cum sa vezi fiindca alegi sa fi impamantenit in acest confort al claritatii doctrinare,pe care uneori o asmilezi cu ,coerenta rationala si deja aici e o greseala pe care vad ca ti-o asumi convingator,dar asta nu e nici pe departe adevarul si realitatea.
Oh, si ma gandesc ca tu prin sistemul tau de "valori" ai atins deja "comfortul" si "claritatea"..
Vechi 27.12.2016, 13:50:25
Senior Member

Implicit

Citat:
Oh, si ma gandesc ca tu prin sistemul tau de "valori" ai atins deja "comfortul" si "claritatea"..
Nici macar nu pretind asta.Toate virtutiile astea fabricate in religie au corespendente naturale si nu e necesar decat sa le accepti si sa le intelegi.Smerenia nu e decat limitarea...
Vechi 27.12.2016, 13:57:20
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nici macar nu pretind asta.Toate virtutiile astea fabricate in religie au corespendente naturale si nu e necesar decat sa le accepti si sa le intelegi.Smerenia nu e decat limitarea...
Serios? Abstinenta, care "corespondent natural" ar fi?
Jertfa? Dragostea?

Smerenia este cheia ca ingamfarea sa nu creasca atat de mult incat sa devina chiar mormantul multor calitati pe care crezi ca le ai..