Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.12.2016, 07:34:26
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Ai comentat o afirmație fără ții cont de context. Te-ai oprit doar la literă fără să pătrunzi duhul, substanța ideii. Și ușor ai lăsat loc de mici interpretări. Și după cum vezi ai fost acuzat de blasfemie. În fine, eu am înțeles ce vrei să spui, la fel cum cred că a înțeles și Cezar, numai că uite sunt și minți strâmbe. Cum te prinde nu ezită să-ți dea cu sapa-n cap. Frumos era să-ți ceară o lămurire.
Recunosc ca, respectand principiul concentrarii mesajului, nu am detaliat in asa fel incat sa previn orice neajuns, insa am mereu in vedere ca userii acestui forum trebuie sa dea dovada de aplecare duhovniceasca, nu de panda la cuvant precum fariseii, care, la fel ca protestantii, se leaga de ora exacta, de context, de anotimp, (de preamarirea de sine),...

Pe de alta parte, tu si AlinB sunteti dovada ca am rapuns corect, iar CristianR si sophia s-au exprimat "omeneste", eu doar corectandu-i. Nici ei n-au detaliat duhovniceste astfel ca sa previna mesajul meu ce se dovedeste inca odata corect prin faptul ca sophia il contesta inca.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)

Last edited by Demetrius; 26.12.2016 at 07:42:57.
Reply With Quote
Vechi 26.12.2016, 10:56:26
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Recunosc ca, respectand principiul concentrarii mesajului, nu am detaliat in asa fel incat sa previn
Nu trebuia dat acel mesaj al tău drept raspuns la Minunea Întrupării, minune contrazisă de tine , o BLASFEMIE , fie ea si fără intenție.
Nu o amesteca aici pe PREASFANTA Născătoare de Dumnezeu si PURUREA FECIOARĂ MARIA , cu concluziile tale , sau mă rog , cu cele ale stiintei atee .
Blasfemie rămâne evidentă.
Vezi răspunsul pe care l-ai dat lui Cristian !
Vechi 26.12.2016, 12:31:36
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Acesta e răspunsul tau unde pui la îndoială minunea intruparii

Citat:
Ba da, se poate; e posibil.Nu e nimic dumnezeiesc.

Cu multa consideratie va aduc la cunostinta ca spermatozoidul poate trece prin porii membranei vaginale(la fel cum trece si sangele menstrual) si in consecinta poate fecunda ovulul.
Altfel spus, ca urmare a unui "joc erotic" o tanara virgina poate ramane insarcinata, dar nu mai e fecioara pentru ca a deschis in inima ei inseminarea barbatului.

Tot acolo unde am citit demult aceasta informatie medicala, am mai citit si ca o fecioara violata ramane tot fecioara, chiar daca membrana vaginala e perforata.

A-pa-reent?

Apelati cu incredere la ingerul Domnului, care l-a sfatuit pe Iosif sa n-o lase pe Maria, caci si losif la inceput a privit... "aparent" la Fecioara Maria.
P recum a zămislit curată, tot așa a și născut fără de stricăciune, după cum grăiește Sfântul Grigorie al Nissei: “Fecioară a zămislit, Fecioară a purtat, Fecioară a rămas și nici o minune din cele ce s-au făcut pe pământ nu a fost mai mare ca aceasta” . Iar Sfântul Damaschin zice: “O minune mai nouă decât toate minunile cele de demult. Căci cine a cunoscut să fi născut maică fără de bărbat?” Da, fără de bărbat, adică asemenea lui Adam, din care s-a făcut Eva, fără femeie. De care grăiește Sfântul Ioan Gură de Aur, astfel:
“Că precum Adam fără femeie a adus în lume femeie, pe Eva, tot astfel și fecioara astăzi, fără de bărbat a născut bărbat, plătind pentru Eva datoria bărbaților. Și precum Adam a rămas nevătămat, după luarea coastei trupești, tot așa a rămas și Fecioara după ieșirea Pruncului dintr-însa” .
A stfel s-a împlinit Scriptura cea de mai înainte, despre rugul cel nears și despre Marea Roșie.
“Căci precum rugul n-a ars fiind aprins, cum cântă biserica, astfel Fecioară ai născut și Fecioară ai rămas” . Și iarăși zice: “Marea Roșie după trecerea lui Israel a rămas neumblată, iar cea fără prihană, după nașterea lui Emanuel, a rămas nestricată” .
Vechi 26.12.2016, 16:33:52
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Citat:
Stiti, oare, ca sunteti niste scumpi? Cu totii.
De aceea va iubesc.
P.S. Voi reveni.
Ce parere ai de puciosi de la Pucioasa si de Elena Udrea ?
Reply With Quote
Vechi 26.12.2016, 17:01:23
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

Citat:
Ba da, se poate; e posibil.Nu e nimic dumnezeiesc.

Cu multa consideratie va aduc la cunostinta ca spermatozoidul poate trece prin porii membranei vaginale(la fel cum trece si sangele menstrual) si in consecinta poate fecunda ovulul.
Altfel spus, ca urmare a unui "joc erotic" o tanara virgina poate ramane insarcinata, dar nu mai e fecioara pentru ca a deschis in inima ei inseminarea barbatului.

Tot acolo unde am citit demult aceasta informatie medicala, am mai citit si ca o fecioara violata ramane tot fecioara, chiar daca membrana vaginala e perforata.

"Vă rătăciți neștiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu." (Matei, 22,29)

A-pa-reent?
Vedeti neamul lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam in cap (Mt1,1-25).

Apelati cu incredere la ingerul Domnului, care l-a sfatuit pe Iosif sa n-o lase pe Maria, caci si losif la inceput a privit... "aparent" la Fecioara Maria.

Postul tau este incomplet.

Spui ca fizic este posibil ca o fecioara in urma unui joc erotic/context in care sperma ajunge in vagin sa ramana insarcinata, iar stiinta poate dovedi asta.

Mai spui ca notiunea de feciorie, vazuta prin pastrarea intacta a membranei vaginale in unele cazuri se poate 'pastra' temporar.

Iar ultima parte cu Iosif si ingerul Domnului si maica Domnului este un mister.

Poti te rog sa ne luminezi cu privire la postul tau pentru ca este unul tare incurcat, si amesteca "posibilitatea" cu "realitatea" si "istoria".

Si apropo: noi, Biserica, nu aparam o realitate istorica de acum 2000 de ani, despre care nu avem dovezi.
Nu aparam o impostura a unor persoane, pastrata timp de 2000 de ani, printr-o alta impostura.
Aparam in schimb niste persoane care sunt vii (la fel ca Moise, Ilie, la fel ca Hristos), si care dau marturie despre ce s-a intamplat acum 2000 de ani. Si Hristos, si Maica Domnului si Duhul Sfant au descoperit numerosilor sfinti, mireni, Bisericii despre ce s-a intamplat atunci. Asta este realitatea pe care o aparam noi, si pe care nu ne temem sa o marturisim.

Ca daca zici ca o fecioara putea sa ramana insarcinata in urma unui joc erotic, cu siguranta ca ar fi posibil.
Insa daca zici ca ce marturiseste Duhul Sfant si Biserica si descoperirile lui Dumnezeu sunt false ... e gresit.

Last edited by gpalama; 26.12.2016 at 17:03:45.
Reply With Quote
Vechi 26.12.2016, 17:05:25
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Domnule președinte de partid, numai matale ai vazut sau, mă rog, mai vezi blasfemie. Și asta pentru refuzi să recunoști că ai făcut o greșeală de interpretare chiar și după ce ai primit explicații ulterioare. Frumos ar fi să schimbi oficial regulile forumului dacă tot te străduiești să nu le respecți. Un bun moderator (sau viitor moderator) nu-i șade bine în postura de dictator, deși, se pare că asta îți place.
Reply With Quote
Vechi 26.12.2016, 17:24:11
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Ia exemplu de la Alin si alții asemenea lui care nu pun atâta pret pe astfel de nimicuri , sun extrem de pertinenti si realisti.
Pupincurism, lingușeală...
Reply With Quote
Vechi 26.12.2016, 19:13:51
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Pupincurism, lingușeală...
Deloc , ia exemplu , învață si mai ales trateaza-te amice :)
Vechi 26.12.2016, 19:18:11
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Postul tau este incomplet.

Spui ca fizic este posibil ca o fecioara in urma unui joc erotic/context in care sperma ajunge in vagin sa ramana insarcinata, iar stiinta poate dovedi asta.

Mai spui ca notiunea de feciorie, vazuta prin pastrarea intacta a membranei vaginale in unele cazuri se poate 'pastra' temporar.

Iar ultima parte cu Iosif si ingerul Domnului si maica Domnului este un mister.

Poti te rog sa ne luminezi cu privire la postul tau pentru ca este unul tare incurcat, si amesteca "posibilitatea" cu "realitatea" si "istoria".

Si apropo: noi, Biserica, nu aparam o realitate istorica de acum 2000 de ani, despre care nu avem dovezi.
Nu aparam o impostura a unor persoane, pastrata timp de 2000 de ani, printr-o alta impostura.
Aparam in schimb niste persoane care sunt vii (la fel ca Moise, Ilie, la fel ca Hristos), si care dau marturie despre ce s-a intamplat acum 2000 de ani. Si Hristos, si Maica Domnului si Duhul Sfant au descoperit numerosilor sfinti, mireni, Bisericii despre ce s-a intamplat atunci. Asta este realitatea pe care o aparam noi, si pe care nu ne temem sa o marturisim.

Ca daca zici ca o fecioara putea sa ramana insarcinata in urma unui joc erotic, cu siguranta ca ar fi posibil.
Insa daca zici ca ce marturiseste Duhul Sfant si Biserica si descoperirile lui Dumnezeu sunt false ... e gresit.

Exact , explica-i si lui nataraul de Ovidiu :)))

Blasfemie evidenta de la o posta !
Vechi 26.12.2016, 19:20:55
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Ce parere ai de puciosi de la Pucioasa si de Elena Udrea ?
Se joacă spermatozoizii cu ei , iar dacă unul scapă direct la Ovidiu se duce si intră direct la țintă :)))
Răspunde