![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Cum putem asigura un vot fara manipulare?
Poate asa: 1. Urnele trebuie sa fie transparente ca in Ucraina, sa nu fie aduse cu voturi in ele de dimineata si sa nu aibe fund dublu. 2. Sa nu fie voie sa se numere voturile electronic, prin masina ci doar de mana omeneasca si cu semnatura. 3. Sa fie excluse pentru totdeauna Computerele de vot. 4. Sa se micsoreze ziua de votare la 8-12 ore, destul pentru exprimarea votului in rest sa poata comisia sa numere voturile si sa faca raportul. 5. Sa se limiteze la minim dreptul de vot prin corespondenta, si aici o sursa de manipulare, vezi Austria. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
In ce conditii sa votezi prin corespondenta? Ce nu-ti convine la conditiile de acum? |
|
|||
|
|||
![]()
voi cu cine votati?
eu cu Partidul lui Marian Munteanu, Alianța Noastră România |
|
|||
|
|||
![]()
.........................................
A fi crestin = smerenie + iubire de aproape Last edited by sophia; 20.11.2016 at 20:42:25. |
|
|||
|
|||
![]()
.........................................
Si va rog din nou si din nou sa nu mai puneti subiecte politice pe un forum ortodox. Mai bine l-am redenumi, ca si asa si-a pierdut demult interesul.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doar stim cu totii ca plicurile sunt duse la centrele de sortare. Si acolo sunt una dupa alta scanate. Si stim ca este tehnologia care scaneaza scrisoarea si citeste tot, oricat ar de protejata cu negru sau argintiu sau icsuri peste tot. Programele moderne citesc totul. Pe urma ele pot fi sortate si.. Daca este nevoie inlocuite? Sau nu sunt bani si avere daca se castiga alegerile? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Habar n-ai pe ce lume traiesti, nici nu stii cate metode sunt prin care se fura voturile, la vot si dupa vot.
Dar de cele mai multe se fura inainte sa ajunga omul la vot, prin proasteala, coruptie, slabiciunile, temerile si neputintele lui. Omul vrea, teoretic, sa fie liber, practic face prea putin pentru asta. Democratia e un deziderat, o realitate ...mai putin, indiferent de ce tara vorbim.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 20.11.2016 at 19:11:31. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da pentru Democratie trebuie mai tot timpul luptat, nu este ceva care sa se pastreze. Uite cum si acum deviem din ce in ce mai mult. Si in Ro ( am inteles din presa ca se scaneaza buletinele de vot si sunt numarate electronic) avem numai dreptul la Votul Electronic...si ne intrebam cine este cel care a facut programul de numarare de voturi...si cine a pus calculatoarele pentru numarare acolo...si ce firma din ce tara ...l-a livrat....si ce firma din ce tara ...face servisul....si ...doar nu ne lasa ei de capul nostru, doar am putea vota impotriva... Last edited by mihaiB; 21.11.2016 at 22:08:14. |
|