![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Nu ți-a dat nimeni cu nimic în cap.
Igor a zis ce făceau Părinții din Pateric. Și ce este normal să faci în post: înfrânare de la toate cele ce te leagă de pământ. Am mai zis-o: părintele Cleopa (Dumnezeu să-l țină în rând cu sfinții!) zicea că atât de mult îi place fasolea iahnie că în post el nu mănâncă așa ceva. Dacă pentru cineva este o jertfă să mănânce "doar" cartofi prăjiți în untură de rață, să fie primit, zic. Da' asta nu înseamnă că dacă altul aratâ cum făceau Părinții pustiei acela ți-ar da, chipurile, cu cine știe ce virtuți sau reguli în cap. Fiecare să postească cum poate și cum îl dezleagă părintele duhovnic, dar asta s-o facă în taină, știut fiind de Dumnezeu, duhovnic și familia lui. Altfel e sminteală ori cu "habotnicia" ori cu "căldiceala". Să nu uităm însă ce este postul: zdrobirea patimilor, de orice fel. În primul rând ale trupului pentru că pe acelea ne este cel mai ușor să le înfrângem. De vrem, firește.
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Post de bucate sau post de pacate...??? | geo.nektarios | Pocainta | 160 | 19.03.2016 14:34:53 |
| Nu exista | cristiboss56 | Vrajitoria | 14 | 25.05.2007 21:16:27 |
| Exista mantuire, exista vindecare! | iosif | Pocainta | 3 | 07.02.2007 14:48:29 |
|
|