![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Copiii nu inteleg ce e Haloinu' asta, asa cum il intelegti voi. Ei il iau in joaca. Cum iau in joaca multe altele. Astea nu sunt spaimele copiilor, sunt spaimele parintilor nevrotici si chiar mai rau de-atat, care isi inchipuie ca detin Adevarul. Iar daca vreti copii imbracati in haine de ingeri, atunci faceti ca mine: invatati-va pruncii sa fie oameni ai lui Dumnezeu si faceti-i, cum am facut eu, copii de Altar. Fiul meu se imbraca la fiecare Liturghie in haine de inger. Fiica mea picteaza icoane, deseneaza sfinti, umple lumea de frumusete prin sutele de creatii pe care sufletul ei curat si luminat le-a adus deja sub ochii nostri. Copiii mei iubesc muzica, cea adevarata, iubesc jocul si cartea, citesc si creaza nenumarate povesti, sunt deja oameni ai cartilor si ai Bisericii desi sunt foarte mici. Iar astea pentru ca noi, parintii copiilor nostri, tragem la Hristos si ii ducem pe micuti la biserica, la cat mai multe slujbe, cu o cat mai atenta si umila participare. Pentru ca am stiut sa ii apropiem cu mult tact de Sfanta Biserica. Pentru ca nu i-am fortat, nu i-am manevrat cum faceti voi, nu i-am manipulat cu dulcegarii si amenintari in acelasi pachet, nu le-am strivit firea cu apocalipse si iaduri, ci i-am deprins sa se bucure de viata, sa slujeasca fiind recunoscatori, sa dea slava Bunului Dumnezeu pentru toate. Absolut pentru toate! Lasati porcariile voastre de mestesuguri manipulatorii! Lasati copiii in pace! Acolo unde un copil are inima curata si mintea ingrijita de parinti iubitori si de preoti adevarati, acolo nu vor patrunde sarbatorile mortii. Niciodata! Intelegeti prost totul, ca de obicei. Pentru ca va lipseste mestesugul iubirii, intelepciunea, daruirea sufleteasca. Pentru ca va inchipuiti inainte de vreme partasi la Adevar. Pentru ca in voi insiva va este mort copilul interior! Mai ales pentru asta! Infatuarea si superficialitatea voastra sclifosita, inchipuita, e cea mai buna colaborare cu fortele intunericului. Nu voi sunteti in masura sa ii educati pe copii, ci tocmai copiii ar trebui sa va fie voua parinti! Sunt mult mai destepti ca voi, sunt mult mai curati si luminosi decat voi si, peste toate, mult mai puternici decat voi, demagogii de meserie. |
|