Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.10.2016, 04:39:02
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Adica ce e rau in asta ? Cred ca-l confunzi pe Iohannis cu regele Ludovic. Al oricatelea. :)
Crestinii au dreptul sa protesteze la fel ca si ceilalti cetateni. Si oricine are dreptul sa ceara schimbarea unui presedinte despre care simte ca nu-l reprezinta.
"Dacă nu ieșiți dumneavoastră să vă exprimați pro creștinism, vom ieși noi să ne exprimăm pro schimbare, inclusiv a dumneavoastră."
(http://newsnetcrestin.blogspot.ro/20...nte-klaus.html)
Un lider al unei confesiuni religioase il ameninta pe Presedinte cu schimbarea, somindu-l sa se exprime pro crestinism!
In ce tara/stat/regat/imperiu cu cetateni crestini s-a mai petrecut asa ceva?

*
La aceasta postare dvs. raspundeti cu "ce e rau in asta"?
Pai nu stiu daca e rau, insa pe topic discutam despre pacatul sustinut de presedinte iar eu v-am spus ca nu a sustinut nici un pacat ci s-a opus afirmatiei acestui pastor, asa cum ar face orice presedinte amenintat de un pastor.
Deocamdata nu stiu ce e rau si ce e bine, ca nu sunt "suprema inteligenta" dar stiu, cu minim bun simt, ca subiectul discutiei era altul iar dvs. l-ati schimbat. Iar asta nu e bine, e rau. Pentru dialog. Mai exact e o practica necinstita, deloc crestineasca. Pentru ca un crestin nu umbla cu minciuna si viclesugul, schimbind tema discutiei dupa bunul plac.
Deci de ce credeti dvs. ca atunci cand Presedintele a ripostat la atacul pastorului de fapt a sustinut homosexualitatea?
Si cum calificati tipul de solicitare a pastorului daca nu fundamentalism?

Pe de alta parte, eu va cerusem sa imi raspundeti la intrebarea: In ce tara/stat/regat/imperiu cu cetateni crestini presedintele a mai fost somat sa se exprime "pro crestinism" si amenintat cu schimbarea din functie?
Puteti da un raspuns?
Daca nu puteti, o sa va ajut eu. Cu mentiunea ca nu e vorba despre crestini. Si o sa va reamintesc ce scriati chiar voi pe forum impotriva unor astfel de practici.

Aici nu conteaza ca e vorba de republica, regat, monarhie. Problema e solicitarea crestinilor. Este una crestineasca? Este una in acord cu Evanghelia? Asa a propovaduit Iisus Hristos cand Il cereau ca imparat al iudeilor? Asa a invatat Apostolul neamurilor?
De cand Biserica are caderea sa ceara schimbarea acelui presedinte care nu se exprima "pro crestinism"? De cand si-a facut crestinatatea presedinte propriu? De cand cultivam iarasi practici interbelice si readucem in scena conduite de tip legionar?
Dar de cezaro-papism si papa-cezarism ati auzit?
In care situatie credeti ca ne incadram?

Eu nu stiu de la cine vine duhul asta setos de putere lumeasca dar cred cu tarie ca nu vine de la smeritul Hristos. Si nici de la vreunul dintre sfintii Lui slujitori.
Sfintii lui Dumnezeu nu se ocupa cu revolutiile si schimbarile presedintilor! Ci cu pocainta si cu jertfa. Au inima curata si plina de iubire pentru semeni. Au frica lui Dumnezeu.
Sfintii nu cer favoruri speciale de la puterea lumii. Ei cer iertare de pacate de la Imparatul Slavei si mantuire si sfintenie.
Sfintii lui Dumnezeu nu au pretentia sa dicteze lumii ci, ei nefiind din lumea asta - asa cum le-a spus Insusi Imparatul, se tin la smerenie.
Nu asa invatam in Biserica? Aveti voi alta invatatura mai buna?

Last edited by ioan67; 30.10.2016 at 06:07:48.
Reply With Quote
Vechi 30.10.2016, 08:40:30
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Aici nu conteaza ca e vorba de republica, regat, monarhie.
Dupa parerea mea, conteaza. Traim intr-o republica in care presedintii, in rarele cazuri in care nu se cred monarhi, sunt vazuti astfel de popor. Teoretic cel putin, presedintele este un functionar. Chiar daca e primul functionar al statului, ramane un functionar si nu este tatal natiunii. Ei bine, functionarul Klaus I s-a exprimat cel putin ambiguu intr-o problema dureroasa, arzatoare si importanta pentru crestini. Dar dumneata vii si sustii, in fond, ca reprezentanti ai crestinilor ar fi comis o crima de lezpresedinte.

Citat:
De cand Biserica are caderea sa ceara schimbarea acelui presedinte care nu se exprima "pro crestinism"?
Dintotdeauna. Dinainte chiar de a fi infiintata, din vremea cand era prefigurata doar. De cand arhiereul i-a spus primului rege: "Nu mă voi întoarce cu tine, pentru că ai lepădat cuvântul Domnului și Domnul te-a lepădat pe tine, ca să nu mai fii rege peste Israel" (I Regi 15 : 26 si urm).

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 30.10.2016 at 08:46:53.
Reply With Quote
Vechi 30.10.2016, 09:40:13
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Implicit

Mihnea, ....
Comparatia e nepotrivita. Vorbim de viata in Biserica, nu de viata in prefigurare...
In fine...
P.S. Nu sustin ca a comis careva vreo crima. Sustin doar ca se duc lupte necinstite cu miza electorala si ca aceste lupte nu fac bine crestinilor, Bisericii. Asta sustin si nimic altceva.
Cat despre crime... Him... Ma tem ca o sa mai avem de vorbit, la timpul potrivit.

Last edited by ioan67; 30.10.2016 at 09:43:29.
Reply With Quote
Vechi 30.10.2016, 16:18:44
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Mihnea, ....
Comparatia e nepotrivita. Vorbim de viata in Biserica, nu de viata in prefigurare...
In fine...
P.S. Nu sustin ca a comis careva vreo crima. Sustin doar ca se duc lupte necinstite cu miza electorala si ca aceste lupte nu fac bine crestinilor, Bisericii. Asta sustin si nimic altceva.
Cat despre crime... Him... Ma tem ca o sa mai avem de vorbit, la timpul potrivit.
Nu e nimic electoral in chestia asta.

Adica ceva este, se trage de timp ca sa treaca alegerile, pe urma "alesii" nu vor da nici doi bani pe ce vor aia care i-au ales.

Probabil initiativa nu v-a trece nici macar de Parlament, cum a mai fost una asemanatoare, de care nu multi stiu si care s-a oprit la Basescu.

Sau referendumul pentru reducerea numarului de parlamentari.

Si da, sigur ca nu fac bine la crestini chestiile astea, povestile presului cu toleranta si etc.

Cum ziceam mai sus, din spatele lor se vor lansa si alte atacuri la adresa lor.
Vechi 30.10.2016, 17:06:16
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Probabil initiativa nu v-a trece nici macar de Parlament....
Pe unul care habar n-are sa puna o cratima, nu il ascult in materie de crestinism si politica. Ce folos sa traga un roman de pe urma unuia care dispretuieste limba romana?
Dar sa te ingadui, totusi... Sunt adeptul tolerantei, cum spuneam.
Reply With Quote
Vechi 30.10.2016, 17:20:34
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
Pe unul care habar n-are sa puna o cratima, nu il ascult in materie de crestinism si politica. Ce folos sa traga un roman de pe urma unuia care dispretuieste limba romana?
Dar sa te ingadui, totusi... Sunt adeptul tolerantei, cum spuneam.
Daca privim in urma, realizam ca fiecare dintre noi, in graba, mai face cate o greseala. Ca sa-l acuzi pe Alin de "agramatism", e deja "vanatoare" si razbunare. Hai sa ne pastram "idealul" credintei, nu cine scuipa mai "frumos".
Cat despre valorile noastre "primitive", ma tem ca suntem mult prea prosti pentru sclipirile de care dai tu dovada, iar o eventuala "intalnire" cu tine (ca intre forumisti) te-ar pune intr-un con de umbra pe care nu-l meriti. Ce sa mai inveti tu de la altii, din moment ce... le stii pe toate si esti mult... deasupra lor? Si toate astea, sa nu uitam ca vin dintr-un bun-simt frate geaman cu smerenia, modestia, blandetea si toleranta!...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 30.10.2016, 22:03:23
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Cat despre valorile noastre "primitive"...
Unde am scris eu asta? Am scris despre valori? Sau despre practici?
Opereaza distinctia, te rog frumos!
Valorile sunt una, afirmarea lor prin practici/conduite/comportamente sociale sunt alta.

Last edited by ioan67; 30.10.2016 at 22:12:04.
Reply With Quote
Vechi 30.10.2016, 22:09:52
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
...ma tem ca suntem mult prea prosti pentru sclipirile de care dai tu dovada, iar o eventuala "intalnire" cu tine (ca intre forumisti) te-ar pune intr-un con de umbra pe care nu-l meriti. Ce sa mai inveti tu de la altii, din moment ce... le stii pe toate si esti mult... deasupra lor?
Toate la vremea lor. Vom vedea la locul faptei, cei care ne vom intalni. Probabil vom impartasi multe lucruri, asa cum a fost si la intalnirile precedente.

Dar nu imi fac iluzii ca vei veni; la celelalte intruniri ai lipsit. Din pacate.
Asadar, vorbeste te rog despre ce faci, nu despre ce visezi ca ai putea sa faci, intr-o buna si frumoasa dimineata...
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 30.10.2016, 20:02:47
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Oamenii care, în mod constant, punctează greșelile gramaticale comise de cei din jur sunt mai ... ticăloși, afirmă oamenii de știință - FOTO+VIDEO

http://www.descopera.ro/stiinta/1517...inta-fotovideo

Citat:
Dar sa te ingadui, totusi...
De parca ai incotro :)

Citat:
Sunt adeptul tolerantei, cum spuneam.
Adeptul "ACCEPT" -ului mai degraba.
Pai na, unde dragoste nu e..
Vechi 30.10.2016, 15:46:51
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
"Dacă nu ieșiți dumneavoastră să vă exprimați pro creștinism, vom ieși noi să ne exprimăm pro schimbare, inclusiv a dumneavoastră."
(http://newsnetcrestin.blogspot.ro/20...nte-klaus.html)
Un lider al unei confesiuni religioase il ameninta pe Presedinte cu schimbarea, somindu-l sa se exprime pro crestinism!
In ce tara/stat/regat/imperiu cu cetateni crestini s-a mai petrecut asa ceva?
Eu cred ca nu asa se pune problema. Ce se intampla in alte tari, chiar daca ne doare, nu depinde de noi. Si oricum, dupa parerea ta, nici in tara noastra nu ar trebui sa depinda de noi, decizia d-lui Iohannis.
Sa amintim oare de pilda viei lasate in grija „alesilor”? Sa presupunem ca intreaga populatie a unui sat se lasa convinsi si dau spre arenda intreaga lor vie de care depinde viitorul fiecarei familii in parte. Si chiar daca nu toti sunt frati si rude intre ei, in general impart cam aceleasi principii „viticole”. Si totusi mai sunt 3 - 4 - 5% mai... modernisti, care propun defrisarea viilor... Iar „alesul tuturor”, fara nicio jena, apare in prispa casei si spune ca trebuie sa fim toleranti cu „modernistii” si sa nu ne mai tot cramponam de traditii invechite. Tractoarele sunt deja pregatite si in curand vor primi „OK”-ul de a brazda adanc via neamurilor...
Ba pardon! „Via” nu-i a ta, ci a noastra a tuturor, care au facut imprudenta sa te aleaga pe tine, staroste. „Liderul” unei confesiuni religioase reprezinta niste voci indignate care vad cum sub ochii lor se incalca grav clauzele contractuale. De obicei romanii sunt extrem de toleranti si tocmai de aceea se spune la noi ca mamaliga nu explodeaza. Ne lasam inselati, infometati, mintiti cu buna stiinta, furati si torturati. Dar toate pana la relationarea copiilor nostri cu Dumnezeu. Pentru o asemenea indrazneala, nu cred ca e roman care sa nu se revolte in sufletul lui.
Ioane, intelege si nu-i mai lua apararea cu atata naivitate. Vocea pastorului care i-a cerurt ultimativ sa-si spuna parerea, este si vocea crestinilor ortodocsi, fie ca-i convine, fie ca nu. El nu se reprezinta pe sine, ci neamul acestei natiuni, cu traditii si credinte!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Răspunde