Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 28.10.2016, 08:57:11
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 28.02.2015
Mesaje: 1.636
Implicit

Din realizarili Marelui nostru Tovaras si Conducator RADU MAZARE (continuare):

- 2001- Gratuitate la transportul în comun. La inițiativa lui Radu Mazăre, Primăria lua măsura de a oferi pensionarilor gratuitate pentru transportul în comun, plafonul de venituri până la care se acordă facilitatea crescând în fiecare an. Totodată, în 2004, Consiliul Local Municipal a adoptat o hotărâre prin care oferea elevilor fără posibilități materiale din învățământul preuniversitar de stat facilități la transportul în comun pe raza municipiului (50% reducere la abonamente).

- 2001 - Locuințe de tip ANL. Printr-o colaborare cu Guvernul României, Primăria începea construcția de locuințe de tip ANL pentru tinerii până în 35 de ani. Primele patru imobile de acest gen au fost date în folosință în 2003 (două în zona Faleză Nord și două pe strada Traian). Ulterior, proiectul a fost extins și în Poarta 6, unde au fost construite alte nouă blocuri de tip ANL.

- 2001 - Bani pentru vârstnici. Mazăre a decis ca seniorii care au împlinit vârsta de 80 de ani sau 50 de ani de căsătorie să beneficieze de premii în bani

- 2001 - Reparații și dotări la unități de învățământ. Modernizarea și dotarea unitățillor din învățământul preuniversitar a fost primul proiect amplu pe care Radu Mazăre l-a început ca primar. Toate cele 119 școli, licee și grădinițe aflate în administrarea Primăriei au fost dotate cu tehnică de calcul: 600 de calculatoare, copiatoare, imprimante. În plus, grupurile sanitare au fost modernizate, ferestrele vechi au fost înlocuite cu unele termopan, tot mobilierul a fost schimbat, iar acoperișurile au fost reparate.

- 2001 - Modernizare iluminat public. În aprilie, SC Flash Lighting Services SA și Luxten Lighting Company SA câștigau licitația de reabilitare a sistemului de iluminat public. Din mai 2001 până în aprilie 2002 au fost efectuate 80% din lucrările de iluminat pe arterele principale și 15% din cartierele Constanței, iar în perioada 2001 - 2003 au fost montați circa 2.274 stâlpi metalici, 507 stâlpi beton, 4.965 stâlpi fibră de sticlă și 15.000 lămpi de iluminat.

- 2001 - Reabilitarea tramei stradale. Administrația locală începe derularea planului de modernizare a tramei stradale. În decursul a câțiva ani, Primăria a reabilitat întreaga tramă stradală din municipiu, fiind efectuate lucrări de reparare și ranforsare a tramei (covor asfaltic, amenajat trotuare cu mixtură asfaltică, amenajat intersecții și alei cu pavele din beton armat autoblocante, montat borduri și efectuat marcaje rutiere).

- 2001- Portul Tomis. A fost creat un plan pentru revigorarea activității turistice din Portul turistic Tomis. Pentru punerea în valoare a potențialului turistic al Portului Tomis, a fost amenajată o fântână plutitoare care folosește numai apă sărată și al cărei jet se înalță la 35 de metri. De asemenea, au fost reparate fântânile din parcul de la Gară, Cazino I și II, Miga, Teatrul de Stat și Tomis II și au fost amenajate altele noi.

- 2001 - ”Flori de mai”. Primăria Constanța, prin Serviciul de spații verzi, a derulat în fiecare primăvară, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, acțiunea ”Flori de mai”, toate asociațiile de proprietari primind var și material dendrologic pentru înfrumusețarea zonelor din jurul blocurilor de locuit. În plus, în fiecare primăvară și toamnă au fost plantați arbuști.

- 2002 - Înlocuirea parcului auto. Primăria Constanța a lansat un amplu program de reînnoire a parcului auto al RATC, prin achiziționarea de autobuze noi, care să le înlocuiască pe cele vechi. Printr-un contract în sistem leasing, în 2004, Constanța era singurul oraș din țară care avea un parc auto complet reînnoit, cu 115 autobuze, acestea fiind furnizate de Uzina RUP MAZ din Republica Belarus.

- 2004 - Program reabilitare intersecții. Primăria a demarat un amplu program de reabilitare a șase intersecții importante din muncipiu: bulevardul Tomis - strada Ion Rațiu, bulevardul Tomis - strada Nicolae Iorga, bulevardul Tomis - bulevardul Mamaia, bulevardul Tomis - bulevardul Ferdinand, bulevardul I.C. Brătianu - bulevardul Al. Lăpușneanu și bulevardul Al. Lăpușneanu - strada I.L. Caragiale. În zona acestor intersecții au fost amenajate parcări auto, s-a reabilitat platforma trotuarului prin montarea de pavele din beton colorat, s-au înlocuit bordurile și s-au plantat arbuști și plante ornamentale.

- 2004 - Program amenajări parcări pe bulevardele principale și asfaltare trotuare. Primăria a lansat un amplu program de reabilitare a trotuarelor, în același timp efectuându-se lucrări de amenajare de locuri de parcare pe principalele aretere din oraș: bulevardul Mamaia, bulevardul Tomis, bulevardul Ferdinand, bulevardul I.C. Brătianu, bulevardul Aurel Vlaicu, bulevardul Soveja și strada Mircea cel Bătrân. Prin transformarea unei părți a trotuarelor aferente acestor bulevarde (unde lățimea a permis) în parcări auto s-a rezolvat în parte problema parcărilor în municipiul Constanța. S-au obținut, în prima fază, circa 5.000 locuri noi de parcare. Ulterior, programul a fost extins și pe alte străzi din Constanța.

- 2004 - Programul de montare a indicatoarelor rutiere. Primăria a demarat, în 18 mai, un proiect de schimbare a indicatoarelor rutiere, stradale și turistice. La acea vreme, acesta a fost un program unic la nivelul orașelor din România.

- 2004 - ”Țara Piticilor”. Radu Mazăre inaugura, în zona Tăbăcărie, cel mai mare și mai frumos parc de distracții pentru copii din Constanța, intitulat ”Țara Piticilor”. Apoi, proiectul a fost extins în fiecare an - au fost înființate mici Țări ale Piticilor în toate cartierele Constanței.

- 2004 - Personalizarea orașului. A fost demarat un program de personalizare a orașului, prin montarea de elemente navale în diferite zone: elice de cargo cu pană de cârmă (Tomis III), vedeta maritimă la intrarea dinspre Ovidiu, geamandura de șenal navigabil (Gară), ancora tip holl cu lanț (Mamaia), vedeta maritimă la intrarea dinspre Mangalia (Km 4-5), vedeta maritimă în zona Valu lui Traian și șalupa servitute la intrarea dinspre Murfatlar (Palas + Medeea).

- 2004 - Reabilitare Spital. La inițiativa primarului Radu Mazăre încep primele lucrări de modernizare a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța.

- 2006 - Cluburi pentru pensionari. Primăria a început amenajarea de cluburi pentru pensionari, fiind deschise 10 cluburi de iarnă și șase foișoare de vară, unde vârstnicii pot să petreacă timpul liber la un ceai sau o cafea.

- 2007 - Salubritate. A început construcția a 380 de platforme moderne ecologice de gunoi (complet împrejmuite, acoperite, cu platformă betonată, cu fosă de colectare a scurgerilor lichide), iar în perioada 2009 - 2014 au fost amplasate 324 de containere speciale din plastic pentru colectarea deșeurilor reciclabile, din care: 148 de culoare galbenă pentru plastic și metal, 147 de culoare albastră pentru hârtie și carton și 29 de culoare verde pentru sticlă.
Reply With Quote
  #2  
Vechi 28.10.2016, 08:59:30
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 28.02.2015
Mesaje: 1.636
Implicit

Din realizarili Marelui nostru Tovaras si Conducator RADU MAZARE (final apoteotic):

- 2008 - Gravity Park. A fost amplasat în parcul Tăbăcărie cel mai mare parc de sporturi extreme construit vreodată în România.

- 2009 - Parcul viitorului. Petrom SA și Primăria Constanța au amenajat în zona de nord-vest a municipiului, în zona industrială, un parc în suprafață de 15.454,45 mp.

- 2010 - Locuințe ieftine pentru tineri. Au fost inaugurate locuințele ieftine pentru tineri, un proiect unic la nivel național. Amenajat pe strada Baba Novac, cartierul are 18 blocuri în care locuiesc peste 3.000 de persoane.

- 2012 - Cartierul „Henri Coandă“. Primarul Radu Mazăre inaugura lucrările la campusul social „Henri Coandă”. Cele 17 blocuri pe structură metalică au devenit casă pentru 3.000 de persoane.

- 2012 - Parcare supraetajată. Se inaugurează parcarea supraetajată de 300 de locuri din fața Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța

- 2014 - Refacerea Pieței Ovidiu. A fost finalizat amplul proces de refacere a Pieței Ovidiu și a falezei de la Cazino

Stațiunea Mamaia

- 2001 - Spații verzi și amenajări peisagere. S-a dat în folosință un sistem de irigat performant, cu ajutorul căruia s-a realizat revigorarea suprafețelor de gazon.

- 2001 - Salvamar și siguranța cetățeanului. Din vara acelui an au patrulat în stațiune echipe mixte, formate din polițiști și agenți de pază angajați de Primărie. Datorită realizării acestui sistem de pază, gradul de infracționalitate a scăzut considerabil și s-au prevenit elementele de comert ilicit stradal și pe plajă. De asemenea, au fost înființate pe plaje posturi de salvare și prim ajutor.

- 2001 - Iluminat și dotări. Prin semnarea în mai a contractului de reabilitare a sistemului de iluminat public, firmele Luxten si Philips au realizat iluminarea 100% în stațiunea Mamaia.

- 2002 - Palmieri. Încep să fie amplasați în stațiune primii palmieri din specia Chamaerops excelsa

- 2003 - Aqua Magic. Este amenajat cel mai mare parc acvatic din România, Aqua Magic, inițiat de Primăria Constanța și Ministerul Transporturilor Construcțiilor și Turismului. Se adresează tuturor categoriilor de vârstă și poate primi 2.500 de vizitatori pe zi.

- 2003 - Parcări și fluidizare trafic. Demarează un amplu program de reglementare a circulației auto și a parcărilor. Se desființează scuarul de pe mijlocul șoselei pentru fluidizarea traficului și se creează noi locuri de parcare, iar în 2014 Primăria a demarat lucrările de amenajare a unei parcări cu șapte etaje și cu aproape 400 de locuri în centrul stațiunii Mamaia.

- 2003 - Bariere. Primăria introducea un sistem de acces cu bariere în stațiunea Mamaia, pentru colectarea de bani la bugetul local în vederea revitalizării stațiunii. Sistemul de taxare a fost aplicat câțiva ani la rând în trei puncte: intrarea dinspre Năvodari, intersecția Aurel Vlaicu cu bulevardul Mamaia și intrarea dinspre bulevardul Mamaia. În plus, s-au instalat panouri de afișaj electronic privind data, ziua, ora locală, temperatura atmosferică, temperatura apei și viteza vântului.

- 2006 - ”Telegondola”. A fost dată în folosință ”Telegondola”, care reprezintă o instalație complexă de transport pe cablu, destinată turiștilor care doresc să admire panorama stațiunii Mamaia. Lungimea totală a traseului este de 2.000 de metri.

- 2007 - Autobuze supraetajate. Au fost achiziționate și puse în circulație patru autobuze supraetajate, care circulă în timpul sezonului estival, din oră în oră, pe traseul gară-centru-oraș vechi-stațiunea Mamaia și retur.

- 2007 - Curse de bărci. În perioada 2007 - 2009 au fost organizate cele mai spectaculoase competiții a bărcilor cu motor, Class One World Powerboat Championship, echivalentul Formulei 1 pe apă.

- 2009 - Samba. Radu Mazăre a adus la Constanța Samba Carnavalul oferit de școala braziliană de profil ”Vai Vai”

- 2012 - Care alegorice. Începe organizarea celebrelor Care alegorice din Mamaia. Spectacolul este organizat în 2012, 2013 și 2014, fiind printre cele mai căutate evenimente din țara noastră.

- 2012 - Pasarela spre largul mării. La Mamaia a fost inaugurat pontonul pietonal suspendat pe piloni deasupra mării, lung de 500 de metri.

- 2014 - Pasarele pietonale. Au fost date în folosință trei pasarele pietonale pentru fluidizare trafic: pasarela ”Iaht” în dreptul Satului de Vacanță, pasarela „Năvod și pescăruș“ din zona Cazino și pasarela „Val retro“ în zona hotelului Rex.

- 2014 - Modernizare faleză. A început modernizarea falezei stațiunii, promenada având piațete, piste pentru bicicliști, o scenă de amfiteatru și alei pavate cu granit. Lărgirea falezei face parte dintr-un proiect mai amplu de modernizare a stațiunii, în valoare de aproximativ 25 de milioane de euro, bani proveniți din fonduri europene. De asemenea, mobilierul urban și corpurile de iluminat au fost înlocuite cu unele moderne.
Reply With Quote
  #3  
Vechi 28.10.2016, 09:03:17
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.893
Implicit

Nu vad ce legatura are Radu Mazare cu subiectul topicului, dar daca ati adus vorba de activitatea ca primar al municipiului Constanta a lui Radu Mazare, sa nu uitam ca el este cel care a distrus transportul electric (tramvaie si troleibuze) din Constanta!

In locul silentioaselor si nepoluantelor tramvaie si troleibuze (in anii 90 Constanta avea o retea foarte bine pusa la punct de tramvaie si troleibuze), Radu Mazare a adus poluantele si zgomotoasele autobuze MAZ de fabricatie bielorusa, iar astazi traficul rutier si transportul in comun urban din Constanta sunt un dezastru!
Reply With Quote
  #4  
Vechi 28.10.2016, 09:18:45
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 28.02.2015
Mesaje: 1.636
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Nu vad ce legatura are Radu Mazare cu subiectul topicului...
...astazi traficul rutier si transportul in comun urban din Constanta sunt un dezastru!
Legatura era usor de intuit: prealuminatii tovarasi comunisti carora le cantati ode, NU mai sunt cunoscuti astazi, dar Radu Mazare, da. Toate blestematiile si dezastrele pe care le-au comis prim-secretarii comunisti carora le compuneti imnuri, nu mai sunt cunoscute de public, insa ale lui Mazare, da.

Insa cineva care vrea sa puna intr-o lumina favorabila "realizarili" marelui tovaras si conducator Mazare, poate scrie... catastihuri.

Cam asta era ideea.

Last edited by Penticostalul Traditional; 28.10.2016 at 09:21:21.
Reply With Quote
  #5  
Vechi 28.10.2016, 09:30:06
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.893
Implicit

Nu e vorba de compus imnuri si ode, ci de a prezenta niste realitati economice si sociale ale perioadei 1964-1989!

Ce blestematii si dezastre au facut oameni deosebiti, de mare caracter si onestitate, precum Gheorghe Tanase sau Ion Fratila ?!

Ei, care s-au zbatut pentru dezvoltarea acestui judet, pentru aprobarea de investitii (cca 30.000 hectare teren arabil irigat, complexe zootehnice, platforme industriale unde munceau zeci de mii de oameni, milioane de apartamente construite, numeroase obiective edilitare si socio-culturale, etc)!

Nu si-au facut averi, nu aveau masini de lux, conturi prin banci straine sau vile luxoase! Traiau modest, iar Ion Fratila sarac a venit in judet in 1982 si tot la fel a plecat din judet in 1987 (doar cu un geamantan de haine si lucruri personale).

Iar la revolutie in 1989 ultimul prim-secretar al judetului Ioan Pavel, cu trenul s-a intors acasa la Timisoara.
Reply With Quote
  #6  
Vechi 28.10.2016, 09:35:24
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.306
Implicit

Florin, nu-i cinstit față de istorie să punctăm doar aspectele pozitive. Într-o perioadă de timp îndelungată, la care au participat zeci de milioane de oameni, nu se poate să nu se fi făcut și lucruri bune. Însă dacă îți asumi rolul de istoric al comunismului românesc, fă-o integral, căutând să fii obiectiv, adică onest.
__________________
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea)
Reply With Quote
  #7  
Vechi 28.10.2016, 09:56:20
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.893
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Florin, nu-i cinstit față de istorie să punctăm doar aspectele pozitive. Într-o perioadă de timp îndelungată, la care au participat zeci de milioane de oameni, nu se poate să nu se fi făcut și lucruri bune. Însă dacă îți asumi rolul de istoric al comunismului românesc, fă-o integral, căutând să fii obiectiv, adică onest.
Da, intradevar, evident ca au fost si lucruri rele, ca s-au comis si multe abuzuri, ca multa lume a avut de suferit, insa asta a fost îndeosebi in anii 50, când Romania se afla pana in 1958 practic sub ocupatia sovietica, când (pana in 1956) prin intermediul Sovromurilor de trista amintire bogatiile tarii erau practic jefuite de URSS, când in organele de militie si securitate dominau consilierii sovietici.

Nu am punctat doar aspectele pozitive- am amintit si de nenorocire anilor 50.


Dar am spus ca nu este cinstit sa judecam niste oameni doar prin prisma ideologiei politice de la aceea data, si sa blamam pe nedrept niste oameni, pentru lucruri care nu le-au facut ei.
Reply With Quote
  #8  
Vechi 28.10.2016, 09:50:33
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.893
Implicit

Marturiile oamenilor care au lucrat in aceea perioada nemijlocit cu Gheorghe Tanase si Ion Fratila (prezentate in interviurile de mai sus) sunt o dovada in acest sens!

Si la Husi am avut in aceea perioada oameni deosebiti, sefi de unitati industriale si comerciale, care au facut foarte mult bine pentru acest oras, si de care toata lumea isi aminteste cu respect deosebit


-Teodor Loghin, maistru, sef de sectie la Sectie de Utilaj Complex. Cu cca 2000 de salariati in subordine, prin metode specifice, reusisera sa obtina contracte de export a utilajului petrolier fabricat de SUC Husi in China.
Un muncitor care lucra in acord global atunci la SUC lua si 4000 lei/luna, si tot SUC Husi sustinea si echipa de fotbal a orasului Steaua Mecanica (atunci la un meci se adunau cca 3000 de oameni pe stadion).


-Ioan Neamtu, inginer viticol, renumitul director al IAS Husi. Cunoscut la nivel national (Neamtu de la Husi). Sub conducerea lui, IAS Husi era o unitate-fanion, cu peste 2000 ha plantatii de vita de vie, dupa cele mai moderne tehnologii, ferme, sector zootehnic, utilaje agricole, cu blocuri construite special pentru salariatii IAS-ului, cu un modern combinat de producere si imbuteliere a vinului, cu un muzeu viticol (singurul din Romania de acest fel), etc!
Cati nu veneau atunci la dom Neamtu sa-i ajute cu rezolvare multor probleme, cate usi (când era nevoie de aprobarea vreunei investitii pentru oras) s-au deschis cu ajutorul vinurilor de la IAS-Husi, etc!

O data tata se afla in biroul lui Ioan Neamtu (cu care colabora de altfel foarte bine). Si intra in birou un sublatern de a lui Neamtu, si i spune- Dom sef, au venit niste oameni de la comitetul central! Iar Neamtul i spune- Mai, vedeti cum va organizati, vorbeste cu sefii de ferma, sa nu plece oamenii aia cu mana goala!
Dupa ce pleaca ala din birou, Neamtu i zice cu naduf lui tata- Uite Valerica, pana si de la CC astia se preteaza sa le umplu portbagajele la Dacie!
Iar tata i spune- Ce sa-i faci Ioane, astia sunt oamenii!


-Hristea, directorul ICSM-ului (comertul de stat). Printr-o relatie mare la Ilie Ceausescu, reusisera ca magazinele comertului de stat din Husi sa fie foarte bine aprovizionate, chiar si in anii 80! Venea lumea de la Iasi, Bucuresti, Brasov, etc sa cumpere mancare si alte produse de la Husi!


-Roman Stelica, seful statiei CFR Husi


iNTRE ANII 1979-1987, prim-secretara la orasul Husi a fost Aneta Slivneanu. Aceasta s-a zbatut mult pentru oras, pentru aprobarea de investitii (pentru asta nu ezita inclusiv sa se certe cu sefii de la Vaslui), se ducea pe santiere sa vada daca muncitorii lucreaza bine, etc.
Reply With Quote
  #9  
Vechi 28.10.2016, 10:36:21
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 28.02.2015
Mesaje: 1.636
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Nu am punctat doar aspectele pozitive- am amintit si de nenorocire anilor 50.
Eu, unul, nu pot sa inghit galusca cu "exista un comunism rau pana in 1964 si unul minunat, dupa".
Comunismul este un sistem care il exclude pe Dumnezeu iar urmarile acestui fapt sunt cunoscute si vazute in TOATE tarile comuniste.

Cand ne amintim de comunism, cei mai multi dintre noi ne gandim la ciuma rosie din anii '80, ani pe care i-am prins si am experimentat pe pielea (si constiinta) noastra. Abjectia si infamiile celorlalti ani, le stim doar de la parintii nostri, de prin articole necenzurate si din ceea ce vedem ca se intampla in zilele noastre prin tarile comuniste

Last edited by Penticostalul Traditional; 28.10.2016 at 11:27:06.
Reply With Quote
  #10  
Vechi 28.10.2016, 10:43:14
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Mesaje: 1.596
Implicit

Tovarase Florin, daca marturiile despre Tanase ala sunt reale, a fost un gunoi de om, un comunist veritabil. Am sa intru in detalii mai tarziu.
__________________
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Reply With Quote
Răspunde