![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
.................................................. ..............
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 13.04.2018 at 16:39:20. |
|
|
|||
|
|||
|
Pai e simplu, frate Iorest. Legea face distinctie intre doua notiuni/categorii juridice: consimtamantul sexual si varsta matrimoniala. Pentru ca doar familia e o institutie, cuplul de oameni care practica sexul nefiind institutie.
Si pentru ca deocamdata Constitutia si alte texte legiferate la noi nu au ca autor Biserica. Insusi Hristos a precizat clar ca Imparatia Lui nu e din lumea aceasta. Si ca dam cezarului ce-i al cezarului, facem ascultare sub stapanire etc. Deci sa nu visam pe pamant vreun stat condus de Patriarhie/Biserica pentru ca asta nicidecum nu voieste Dumnezeu. Legea civila e una, legile Bisericii sunt alta. Dar fii linistit, in curind legea noastra va sterge diferenta si va accepta doar casatoria. Pentru ca asa e normal, adevarat etc., nu? Iar cei care vor fi prinsi ca au avut vreo treaba cu sexualitatea in afara casatoriei vor fi, desigur, pusi dupa gratii. La zoo, evident. Ce nu-i clar in privinta ideologiei, frate? Inca mai amesteci Sfanta Biserica cu ideologia care se foloseste de Ea? Iar in alt plan, il mai amesteci, inca, pe Hitler cu Nietzsche? Last edited by ioan67; 23.10.2016 at 01:48:36. |
|
|
|||
|
|||
|
.............................
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 13.04.2018 at 17:24:36. |
|
|
|||
|
|||
|
Ei, complicate sunt caile junglei juridice, nu ma pricep la ele...
Eu doar am facut o observatie privind distinctia dintre doi termeni si mi-am exprimat opinia/ipoteza ca se vor face presiuni, dupa cum arata vremurile, pentru a ne sfinti cu totii la comanda. Ca in orice dictatura care nu tine cont de persoana, libertate, Dumnezeu. Ci doar de voia celor care detin momentan puterea de decizie pe pamant. Eu unul nu am auzit, insa, de impunerea normalitatii cu forta. Afara doar de Hitler, care isi definise normalitatea in acord cu platforma lui politica. Pe Hristos nu L-am auzit vorbind despre normalitate si alte chestiuni lumesti, asa cum ar fi vrut, poate, zelotii. L-am auzit, insa, luminindu-ne duhovniceste in vederea pregatirii noastre pentru Imparatia Lui. P.S. Extravagantele si confuziile copios cultivate care se aduna tot mai mult in ultima vreme imi amintesc de atmosfera anilor 30... Tie, nu? Am impresia, sumbra, ca in curind ne vom umple de varii uniforme si felurite trompete... |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Dar de impunerea anormalitatii ca normalitate, cu forta, ai auzit? Despre o oarece rezistenta la chestia asta, atat timp cat legea permite, ce parere ai? Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
Si ce, nu cunosti pozitia mea? Nu-i bai, tu oricum nu dai atentie decat prilejurilor de flecareala. * Te inseli. Nu arat cu degetul cum vrei tu sa crezi. Mi-am exprimat opinia, una de dezacord, fata de reactiie tendentioase la adresa ultimelor declaratii ale sefului statului. Atat si nimic mai mult. Restul e in imaginatia ta rauvoitoare sau poate neputincioasa in a intelege textul meu. Nu sunt partizan/afiliat cu nici o forma de organizare lumeasca sau de alta natura, exceptind familia mea. Nu ridic osanale presedintelui - cu alte prilejuri mi-am exprimat dezacordul, asa cum m-a dus mintea, daca iti mai amintesti cumva. Inclusiv in campania electorala. Sunt doar om crestin, fac parte din Biserica lui Hristos, mai exact din B.O.R. si imi exprim dezacordul fata de unele practici si afirmatii pe care unii crestini, indiferent cine sunt acestia, le aduc pe scena vietii noastre publice. N-ai sesizat inca? |
|
|
|||||
|
|||||
|
Citat:
Deci lasa-ne cu "neputintele" noastre si nu ne mai "milui" cu discursuri care miros a propaganda ieftina de la o posta. Citat:
Citat:
Citat:
Undeva pe la 50% crestini e un caz fericit - daca nu cumva vorbim de un crestinism decadend care deja "binecuvanteaza" apucaturi de genul celor care fac subiectul acestui topic. Citat:
Obraznic de ce, ca imi permit sa contrazic o autoritate ca tine? Cine are atitduinea stupida, sa te mai gandesti, ti-am dat replici punctuale, tu bati campii. Cu viclenia, aplauze, la 90% din copii de scoala, argumentatia ta ar face impresie, dar vezi tu, aici e alt mediu, cum ti-am mai explicat, dar nu pricepi.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 24.10.2016 at 01:06:39. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Categoric e si asta, esti de acord? |
|
|
|||
|
|||
|
.............................
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 13.04.2018 at 17:23:40. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dar pentru o vreme scurta, de criza, pana s-a rezolvat problema domnitorului. Si pentru ca am adus vorba despre acest luminos barbat, sa ne amintim ca el dona mereu, nu strangea.... In ziua trecerii lui la Domnul i s-a gasit in chilie doar haina pe care si-o purta pe trup si cateva colete cu carti, pe care urma sa le doneze unor copii sarmani ca sa invete si ei putina carte... Asta ii era averea de mitropolit si de loctiitor al domnitorului! Iar astazi?... Si te miri ca unul ca Grigorie era primit la treburile conducerii? Dar el pe toate le facea cu mare delicatete, cu umilinta, cu desavarsita intelepciune. Un om care nu a impus nimic, nu a ordonat, nu a tras sfori, nu a presat. Sa ii citim viata ca sa capatam perspectiva limpede asupra a ce poate fi un adevarat crestin, inclusiv in ipostaza cand este implicat (la cererea repetata, insistenta a celor din conducerea tarii) in treburile statului. |
|
|