Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.10.2016, 19:13:09
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Asta am zis și eu: la mine-n parohie sunt 2 (DOUĂ) abonamente. Și ca să-l parafrazez pe Cristi: tocmai ce mi-a zis asta un consilier parohial. Adică je.
Biserica Ghica Tei Colentina are 18 , Sfântul Mare Mucenic MERCURIE din Titan are 14 . . .
Vechi 19.10.2016, 19:17:46
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

.................................................. ..............

Last edited by Iorest; 13.04.2018 at 15:29:34.
Reply With Quote
Vechi 19.10.2016, 19:44:55
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Biserica Ghica Tei Colentina are 18 , Sfântul Mare Mucenic MERCURIE din Titan are 14 . . .
Boieri dom'le, boieri.
Reply With Quote
Vechi 19.10.2016, 19:47:45
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Tocmai de aia s-a inventat si taxa tv trinitas de 0,07 lei per familie per luna de care nu scapa nicio parohie, poate doar manastirile daca nu au arondate un anumit numar de familii ca nu vad cum se poate calcula.

De exemplu 4500 de familii x 0,07 imi da 315 lei x 12 luni cat are anul 3780, asta numai taxa simbolica pt tv trinitas, fara abonamentele lumina, stocul de lumanari obligatorii, taxele catre protopopiat, colecta pentru Fondul Central Misionar, etc, etc.
Citat:
Ce e culmea e ca taxa nu a aparut odata cu infiintarea trustului tv, ca trustul nu e din 2015 ci mai vechi cam din 2007,
Eu daca eram in locul lor iti calculam 5 euro/luna per televizor in casa
Citat:
iar calitatea imaginii mi se pare ca nu e digitala,
Nici nu trebuie, ar fi costuri inutile.
Citat:
nu cred ca sunt cine stie ce aparate care sa justifice costurile sau eventuale costuri mari de productie a emisiunilor in care vorbesc niste invitati pro bono probabil intr-un studio sau intr-o Biserica, plus niste reportaje facute in tara de personalul mitropoliilor si trimis prin mail la centru.
Orice munca trebuie platita, deoarece timpul inseamna bani.
Citat:
Nu cred ca vin persoane in studio care ar cere bani
De ce nu ? Timpul inseamna bani.
Citat:
Plus ca e un nonsens sa calculezi orice taxa bisericeasca per cap de familie, odata ca din 4500 de familii poate vin duminical 400 si-si platesc cultul 2000, pe restul poate nu-i vezi decat la Craciun si cand au un eveniment, nunta, botez, dar nici atunci nu-i poti obliga sa apeleze la parohia ta si sa nu aleaga alta de care se simt legati.
Sa stii ca e un nonsens. Daca eram in locul patriarhului as fi avut tupeul
sa-mi faca o lege prin care orice familie ale caror venituri cumulate depasesc peste 4000
de lei sa li se retina din venituri contravaloarea a 50 de euro pe luna.
Si as fi facut presiuni in privat ca primul ministru s-o treaca ca OG.
Citat:
Doar ca pe nimeni nu intereseaza situatia in concret, s-a dat taxa trebuie s-o platesti, daca nu mai sunt alti proaspeti absolventi care asteapta sa fie hirotoniti.
Institutiile statului au nevoie de bani ca sa functioneze, ia majoritatea banilor se fac din taxe.

Sa stii ca taxele impuse sunt modifice tinand cont ca multi preoti nu pleaca cu mana goala de la sfestanii si mai ales inmormantari/parastase.

Last edited by Copacel; 19.10.2016 at 19:50:53.
Reply With Quote
Vechi 19.10.2016, 20:23:00
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Here we go again...
Reply With Quote
Vechi 19.10.2016, 20:44:50
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Last edited by Iorest; 13.04.2018 at 15:29:10.
Reply With Quote
Vechi 20.10.2016, 00:19:38
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
A venit un preot tânăr, dar cel bătrân și-a păstrat cei mai mulți dintre fiii duhovnicești. Și acum vine din când în când la Sfânta Liturghie, mai ales la sărbătorile mari și ne bucurâm cu toții să-l avem printre noi.
Asa da! Sa mai auzim,
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 20.10.2016, 09:20:09
Banned

Implicit

Citat:
Si cum calculezi tu venitul fiecarui enorias il chemi cu fluturasul de salariu ? ca sa nu mai spun ca nu ai posibilitatea efectiva de a urmari plata creantelor astea sunt atributele fiscului si ale executorilor siliti.
NU mah.Poate fi o taxa ca oricare alta taxa.Se ocupa fiscul de asta si se retine automat din venituri.
Citat:
Transformam biserica in banca ?,
Nu prea stii matale cum functioneaza o banca

Citat:
Apropo din alea 4500 de familii ce te faci daca unii nu vor sa plateasca si spun ca apartin de alte confesiuni ?
Nu conteaza.Atat timp cat respira aer pe pamant romanesc davai banul.
Citat:
Apoi altii nu traiesc din salariu, ci din brevete, drepturi de autor, fructe(chirii, recolte) cum le calculezi venitul de care nu stii ?
Eu nu am zis salariu.Am zis venituri.Daca faci venituri de care fiscul nu stie
faci evaziune.
Citat:
Restul nici nu mai trebuia mentionat, statul sustine biserica atat cat o sustine, tu nu realizezi ca tocmai suprataxarea asta ne va impinge spre impozitarea cultelor.
De ce , care-i logica si de unde "suprataxare" care-i logica ?
Citat:
Oamenii vor devenii atat de ultragiati incat vor cere ei o schema simpla, transparenta de realizari si impozitare cu interzicerea taxelor suplimentare si cu excluderea celor care nu realizeaza venituri sau au situatii precare.
....
Numai ca tot ierarhilor s-ar putea sa nu le convina asta, cum vor mai trage ei sute de mii de lei de la bugetele locale si centrale, daca totul se rezuma la 2-3 procente doar de la salariati ?

Pai sumele propuse de mine sunt pe langa acestea .
....
Plus scutirile de taxe, care s-ar putea sa nu mai fie, ierarhii trebuie sa realizeze ca situatia e tumultoasa si sa relaxeze fiscal totul pana dusmanii bisericii nu o vor intoarce impotriva ei.
De sa nu mai fie.Orice pe lumea asta se poate atat timp cat legile fizicii o suporta.Absolut ORICE este posibil.
Citat:
Si alta chestie ai o parohie de 4500 de familii, 4500 din care unii sunt sugari,elevi,someri, pensionari de la C.A.P si cu boli cronice, persoane cu handicap, cu ajutor de boala nici macar fiscul nu-si permite sa impoziteze anumite categorii sociale, dar luati la gramada ei au de platit 0,07 lei.
eu nush de unde ai tu numarul asta fixat in cap:4500. Eu cred ca sunt cu milioanele familiile care au venituri peste 4000 de lei.
Citat:
Si asta ce inseamna ca trebuie sa dea si bani din salariu ca sa acopere diferite cote, sau sa umble cu ciorapii rupti si sa traiasca din salariul sotiei? , nu cred ca in parohiile modeste ei raman cu mare lucru si oricum si-n Biblie scrie ca Sa nu legi gura boului care treiera, ei sunt mult mai presus decat niste animale de povara.
Magazinele de bricolaj au profit.Atunci cand mori de foame nu-ti mai permiti
cumparaturi la bricoaj.Deci situatia este departe de ce spui tu.
Citat:
Se modifica taxele, dar numarul populatiei scade fata nivelul din 1990 iar forta de munca activa nu e neaparat in tara.
Pai atunci cand scade numarul de oameni creste nivel taxei.

PS: interesant este ca faci gat daca ti se spune de o ipotetica taxa la vedere, insa nu faci gat la taxele ascunse denumite "eco-green" din factura de electricitate,care fac aproape 80 % din cost si se duc in buzunarul unor firme de apartament.

Last edited by Copacel; 20.10.2016 at 09:35:59.
Reply With Quote
Vechi 20.10.2016, 16:43:30
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Last edited by Iorest; 13.04.2018 at 15:27:07.
Reply With Quote
Vechi 20.10.2016, 18:00:55
Banned

Implicit

Citat:
Niste dovezi cu ecogreenul si taxa la electricitate, ceva consumatori nemultumiti care au dat in judecata firmele de apartament pe treaba asta ?
Uita-te la factura.
Reply With Quote
Răspunde