![]() |
![]() |
|
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Borcanele trebuie să fie spălate bine, puse la uscat.
Apoi la cuptor cu ele, la 150 grade, minim 30 min. Se scot, se lasă 5 minute și conserva se pune fierbinte în ele (abia luată de pe foc). Imediat se pun capacele. Garantat o conservă de calitate rezistă cel puțin 1 an. A... Borcanele, așa fierbinți și închise, se pun sub un pled-două lăsându-se să se răcească încet, preț de 24--36 de ore.
__________________
Îmi cer scuze celor pe care i-am supărat! "Trebuie sa mori înainte de a muri Pentru a nu muri atunci când mori" |
#2
|
||||
|
||||
![]()
P.S. Uită de paracetamol pus în borcane.
Ori pui un praf de aspirină ori nimic. Noi nu punem nimic la conserve dar sterilizăm borcanele și le căpăcim cum am scris mai sus.
__________________
Îmi cer scuze celor pe care i-am supărat! "Trebuie sa mori înainte de a muri Pentru a nu muri atunci când mori" |
#3
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Multumesc frumos, Dragos! P.S. Mai folosea si un fel de menghina cu care strangea capacele dar cred ca nu mai e nevoie si de asta, daca fac asa cum zici. Last edited by ioan67; 16.10.2016 at 12:17:52. |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Borcanele "moderne" au capace cu filet, nu se mai capsează.
__________________
Îmi cer scuze celor pe care i-am supărat! "Trebuie sa mori înainte de a muri Pentru a nu muri atunci când mori" |
#5
|
|||
|
|||
![]()
Dar eu stric filetul cu cutitul, cand le desfac... Doar n-or fi elastice!?....
|
#6
|
||||
|
||||
![]()
Ba au o oarecare elasticitate. Când bagi vîrful cuțitului o faci doar cât să intre puțin aer, iar apoi îl desfaci ușor cu mâna. Nu trebe să trici capacul.
__________________
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Mă frate, dozează-ți bre efortul.
Sau, de le strici, se găsesc de cumpărat separat.
__________________
Îmi cer scuze celor pe care i-am supărat! "Trebuie sa mori înainte de a muri Pentru a nu muri atunci când mori" |
#8
|
|||
|
|||
![]()
Pai vezi?...:) Odata ce a invatat drumul, facindu-si o ferestruica, hotomanul asta de aer intra si dupa aceea cand zic io ca am facut grozavia de conserva...
![]() Da' uite ca-mi veni o idee: insemnez cu markeru' locul unde umblu cu cutitu', apoi, dupa ce pun capacu' ii ard cateva cu ciocanu' pana il indrept. Bingo! Zic bine? |
#9
|
||||
|
||||
![]()
Nu mai intră dacă-l închizi fierbinte. După ce se răcește se face vid sub capac (scade presiunea, în orice caz) și-l fixează bine.
__________________
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) |
#10
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.allshops.ro/showroom/desfacator-borcan/ |
|