![]() |
![]() |
|
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Da, aspirina e folosită drept conservant uneori. Dar probabil că mucegaiul a apărut din pricină că magiunul n-a fost fiert destul de mult, pentru a pierde cât mai multă apă și a câștiga în concentrația de zahăr, care acționează ca un conservant. Trebuie fiert la foc mic și amestecat încontinuu, ca să nu se prindă.
__________________
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) |
#2
|
|||
|
|||
![]()
L-am fiert mult... Totusi nu a mers, iar acum ma tem ca a fost vorba si de calitatea prunelor. Daca au fost deja "ciupite", e posibil ca de aici sa fi venit pocinogul. Ce crezi?
P.S. Cata aspirina sa pun per borcan? P.P.S. Pentru dr. Dragomir: Maestre, in loc de aspirina merge ... paracetamol?...:) |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Cred că prin fierbere orice urmă de mucegai din prune a murit. Nu știu câtă aspirină se pune; maică-mea nu folosea așa ceva. Să vedem ce spune și dl. Dragomir, însă paracetamolul nu conține acid acetilsalicilic.
De obicei borcanele se sterilizează prin înfierbântare în cuptor, magiunul (sau zacusca) se pune fierbinte în borcanele calde, apoi se închid ermetic de îndată.
__________________
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) |
#4
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Paracetamol nu pune nimeni, dar, desigur, experimentarea trebuie incurajata... Mai eficienta (in afara sfaturilor de sterilizare si inchidere ermetica date de dl CristianR) mi se pare practica pe care am vazut-o la sasii din Ardeal: ei folosesc o mica cantitate de pucioasa (sulf) pus deasupra in acest scop.
__________________
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com |
#5
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
#6
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar pucioasa nu stiu de unde sa procur, afara de vreo incursiune in iadul meu interior... ![]() Apoi am mai aflat azi ceva: cica sa intorc borcanele cu susunjos, ca sa iasa aerul. Ermetizare printr-un simplu procedeu mecanic, slava gravitatiunii, monser! |
#7
|
||||
|
||||
![]() Citat:
M-am interesat caror sfinti te-ai putea ruga. Iese in evidenta Sf Marta, sora Mariei si a lui Lazar din Betania. Ea a pregatit de mancare si L-a ospatat de doua ori pe Domnul. Iat-o, aici, infatisata cu spumiera despre care ti-am vorbit: Cheile sunt, desigur, cele de la pivnita. Nu te duce acolo la ora asta!
__________________
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com |
#8
|
|||
|
|||
![]()
Aha!...:)
Merci beaucoup, merci! P.S. Apropos de rugaciune, am descoperit primul rod duhovnicesc al activitatii mele culinare: in timp ce scot semintele din boabele de struguri pot zice linistit, ca de la sine, rugaciunea... Lucrul de mana si gandul pios se ingana de minune! Tinind cont ca am eviscerat vreo 300 de boabe de struguri, incep sa sper ca imi recapat antrenamentul din zilele bune! Iata ce va sa zica sa renunti la fast-food!! P.P.S. Ar mai fi un rod, poate... Deocamdata e in stare de mugure - rabdarea!... Oho, ce de rabdare tre sa fac! Dar ma mangai cu gandul ca, daca va iesi bine dulceata, ii vor bucura pe copii! (sotia prefera strugurii cruzi, ea e nitel cam vegetariana, asa; naturalista-foc, detesta zaharul, deh...:)) Last edited by ioan67; 16.10.2016 at 02:16:09. |
#9
|
||||
|
||||
![]()
Borcanele trebuie să fie spălate bine, puse la uscat.
Apoi la cuptor cu ele, la 150 grade, minim 30 min. Se scot, se lasă 5 minute și conserva se pune fierbinte în ele (abia luată de pe foc). Imediat se pun capacele. Garantat o conservă de calitate rezistă cel puțin 1 an. A... Borcanele, așa fierbinți și închise, se pun sub un pled-două lăsându-se să se răcească încet, preț de 24--36 de ore.
__________________
Îmi cer scuze celor pe care i-am supărat! "Trebuie sa mori înainte de a muri Pentru a nu muri atunci când mori" |
#10
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|