![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Ioan67, ai vorbit pe limba mea. Si eu am comparat parasirea de catre persoana iubita ca pe o inmormantare. Atat ca mereu sunt sanse sa te revezi cu "mortul". E ca si cum esti bantuit de o fantoma.
Zilele astea "fantoma" a venit pe acasa. Sper sa nu ma intalnesc cu ea, nici macar accidental. E foarte ciudat cum am fost tulburat parca dinainte sa aflu ca e acasa. Dar nu vreau sa fiu supersitios ca o bunica. Multumesc pentru atentie! |
|
|||
|
|||
![]()
Dependentele afective de genul asta sunt produse in baieti care nu au avut o relatie afectiva tocmai satisfactoare cu mamele lor.
|
|||
|
|||
![]()
Maica-mea e o bijuterie de femeie. Poate m-a prea dadacit, cred. Sunt destul de "mamos". Nu stiu daca ai nimerit-o.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Implinirea asta afectiva e la fel ca educatia, daca le ai, nu tanjesti dupa ele. Un om care este implinit sau maturizat afectiv nu manifesta o dependenta atat de acuta fata de atentia/dragostea altora, este mai degraba incliant sa daruiasca decat sa ceara, cu atat mai putin sa ceara e la persoane care nu i le pot acorda.
|
|||
|
|||
![]()
Parca am fi intr-un roman cu B.P. Hasdeu in cautarea fiicei Iulia.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ce iti propun sa faci asta? 1) Pentru a cupla prin cuvinte emotiile "subterane" cu corespondentul lor cognitiv; formularea verbala a unor trairi sporeste controlul asupra lor si le face valoroase - inclusiv in plan artistic (imi amintesc ca iti place sa compui muzica...:)); 2) Pentru a retrai si re-intelege anumite momente semnificative care, probabil, s-au sedimentat ca rani (narcisice, mai intai - lucru foarte neplacut si totodata generator de tot felul de mecanisme de aparare/coping care, uneori, nu sunt bune pe termen lung...); 3) Pentru a reinterpreta si revaloriza anumite aspecte ale relatiei si ale persoanei tale de atunci; 4) Pentru a explora modalitati noi de a te raporta comportamental la persoana iubita; 5) Pentru a face anumite parti din travaliul de doliu, pe care nu le-ai putut purta singur. 6) Pentru a descoperi si apoi pentru a lucra asupra unor abilitati insuficient dezvoltate referitor la dinamica vietii tale emotionale. 7) Pentru a intelege mai nuantat ce ai trait si ce traiesti inca, intr-o atmosfera de securitate, de caldura umana (intelegere compasionala, empatie, consideratie etc.) si de explorare inteligenta - cum este de obicei in relatia de consiliere. Ar mai fi si altele, pe care le poti descoperi impreuna cu consilierul tau. Dar pentru aceasta cred ca, mai intai, e de folos sa constientizezi ca suferinta asta are ceva placut, seducator in ea... Si sa faci un efort oarecare de a nu te mai lasa molesit de narcoza ei...:) Uneori suntem foarte smecheri, inlauntrul nostru, cu noi insine...:) Si ne cam tragem singuri clapa - din pacate. Deci ia-o cu nitica responsabilitate si aminteste-ti ca viata, uite, se scurge usor-usurel... Hai, curaj, mergi la un psi si vezi ce puteti discuta! De asemenea, un duhovnic ti-ar putea recomanda un canon potrivit. Cred ca e de mare folos, Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Mi-a trece. In viata asta sau cea viitoare. Am rabdare...
|
|
|||
|
|||
![]()
Cum crezi...:)
|
|
|||
|
|||
![]()
Mi-am exteriorizat oful scriind o piesa.
https://www.youtube.com/watch?v=om0iVisTpA8 Va pun si versurile ca poate nu sunteti ascultatorii genului: Omul temperat are patru anotimpuri/ De-a lungul vieții-n minte, trup și simțuri/ Am 26, sunt în luna lui cuptor/ Caut ințelepciune drogat de testosteron/ Îmi amintesc primavara, eram un mugure/ Cu buzele pe sânul maicii, un fluture/ Mai apoi prin Mai, înflorit, pregătit/ De mulțimea fructelor, de colorit/ Să revin...e plină vară-n viața mea/ E seceta specifică pentru vârsta mea/ Aștept toamna, îmi văd familia-n viitor/ Un bărbat îndragostit de dulceața fructelor/ Mai apoi, liniștit la prima brumă/ Îmi păstrez tulpina, doar petale las in urmă/ La prima ninsoare imi sărut nepoții/ Trebuie să plec la un șah cu beția morții/ REFRENx2: A fost odată ca-n povesti/ Viața mea, viața mea, viața mea/ Pictată-n anotimpuri pitorești/ Viața mea, viața mea, viața mea/ A fost odată ca-n povești/ Viața mea, viața mea, viața mea/ Ocrotită mereu de sfaturi părintești/ Și a mea, și a ta, și aș vrea/ Să continui p-aici incă puțin plimbarea/ Să culeg, să muncesc, să-mi clădesc răbdarea/ Momentan sunt un gladiator cu spirit de monah/ Arunc la bătaie caii ca un jucător de șah/ Mirosind toamna înca simt canicula/ Aud glasuri de femei dar nu le simt muzica/ Pe care să dansez umbrit de-o rochie albă/ Să aud voci de copii alături de-o mare calmă/ Cine stie, poate mi-e dat să fiu sihastru/ Să stapanesc cuvântul și cerul albastru/ Iar voi, când mă veți vedea carunt/ Să mă întrebați de unde vin și cine sunt/ REFRENx2: A fost odată ca-n povesti/ Viața mea, viața mea, viața mea/ Pictată-n anotimpuri pitorești/ Viața mea, viața mea, viața mea/ |
|