![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Exista multe mijloace de a mulțumi lui Dumnezeu și sfintilor pentru binefacerile primite. Poti incepe cu rugăciuni de mulțumire, milostenie la săraci etc. Poți continua cu citirea vieților sfintilor, a cărților scrise de sfinți ortodocsi. Poți sa începi sa duci o viata plăcută lui Dumnezeu în fiecare zi. In acest fel, ÎI vei multumi lui Dumnezeu cu însăși viata ta.
Încercarea pe care ai avut-o poate sa fie pasul necesar pentru a pune început bun pocăinței. Ia legătura cu un preot bun care sa te povățuiasca. Ai nevoie de o spovedanie generala, după îndreptar. Exista îndreptare de spovedanie pe internet. Trebuie sa înveți sa lupți cu păcatele mari și mici, chiar și cu gândurile. Și așa devii plăcut lui Dumnezeu. Și te va ocroti și în viața aceasta și în veșnicie. |
|
|
|||
|
|||
|
preotul ca preotul, dar indreptarul de spovedanie "de pe Internet" e esential
|
|||
|
|||
|
Indreptarul e foarte bun. Te pregateste pentru spovedanie. Pe care o faci la preot.
|
|
|
|||
|
|||
|
Nu toti spovedesc cu "indreptarul" respectiv.
Care e si discutabil pe undeva, cat indreapta si cat stramba. Apropo, dupa indreptarul in cauza, pe cand bagam si noi costum de baie ortodox? Putem copia de la burkini -ul musulman sunt pionieri in domeniu.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 10.10.2016 at 16:23:28. |
|
|
|||
|
|||
|
Pentru un novice are meritul, cel putin, ca orienteaza. S-ar putea sa si zgaltaie nitel...:)
In rest, ce sa zic, decat ca in mintea stramba si lucrul drept se stramba... Sau, intr-o forma mai imblanzita de stiinta fizicii: in apa murdara si lumina o ia razna... P.S. Din cate stiu, majoritatea preotilor recomanda un astfel de indreptar inainte de prima spovedanie. In ce ma priveste, imi amintesc ca a fost o masura binevenita: am avut cateva zile prilej de meditatie, de cercetare de sine. A fost foarte, foarte folositor pentru constientizare, in vederea spovedaniei care a urmat. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cartia are alte criterii pentru lumina. Citat:
|
|||
|
|||
|
Nu. Copiii au alta stare decat a unui adult care nu s-a spovedit ani in sir...
Dar de ce intrebi? |
|
|