![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||||
|
|||||
|
Foarte bine, dar de ce nu aplicați sfatul acesta fără pile și mituiri și fără interese străine de Dumnezeu? De ce pentru unii sunteți mumă și pentru alții ciumă?
Citat:
Dar tu ai mînca dintr-un butoi de rahat în care cineva a vărsat o lingură de miere? Judecățile pripite și nedrepte și etichetările și osîndirile și denigrările și călcarea poruncilor Domnului sunt butoiul de rahat al inchiziției ''ortodoxe''... în care se aruncă cîte o linguriță de miere care este iluzia că ai fi apărătorul ortodoxiei sau catolicismului sau al valorilor. Chiar nu vrei să vezi ce faci? Păi mînci... bătaie... și nu de la mine! Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
și nu ucid cu mintea tainele, ce le-ntâlnesc în calea mea în flori, în ochi, pe buze ori morminte. ''Lumina'' altora sugrumă vraja nepătrunsului (Cuvîntul) ascuns în adâncimi de întuneric, dar eu, eu cu Lumina mea sporesc a lumii taină - și-ntocmai cum cu razele ei albe luna (semisferică) nu micșorează, ci tremurătoare mărește și mai tare taina nopții, așa îmbogățesc și eu întunecata zare cu largi fiori de sfânt mister și tot ce-i neînțeles se schimbă-n neînțelesuri și mai mari sub ochii mei - căci eu iubesc și flori și ochi și buze și morminte. (Lucian Blaga) Deci nu-s eu de vină dacă tu te înneci cu fumul din Templu și dacă apoi susți că de aia te-ai înnecat că e ''lumină''. Nu poți da vina pe lumină dacă tu însuți te-ai înnecat cu un ''măr'' primit de la mama vitregă, regina care spune cu glas sugrumat de pismă: '' oglindă oglinjoară cine e cea mai frumoasă din țară?'' Iar oglinda fermecată răspunde: Verginica! Last edited by vsovi; 23.09.2016 at 15:44:44. |
|
|