Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.08.2016, 15:51:05
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Hai bre, ca esti uluitor! Nu credeam sa citesc asa ceva dar uite ca realitatea bate imaginatia.
Adica iti inchipui, Florin, ca toate deviatiile si aberatiile sexuale au venit in Romania odata cu Lovilutia! In ceausim, asadar, eram cu totii inocenti, imaculati ca ingerii. Formidabil!
Ma rog, in spatii private o fi fost si atunci unii care practicau perversiuni sexuale ori erau homosexuali! Nici atunci nu-i interesau pe baietii de la militie sau securitate ce facea omul in apartamentul sau garsoniera lui, atata timp cat nu comitea vreo infractiune de drept comun!

Insa eu ma refer la ceea ce se intampla in spatiul public!

-Inainte de 1989 nu s-a gasit nimeni sa incerce sa propuna (in spatiul public) legalizarea asa-ziselor casatorii intre persoane de accelasi sex

-Inainte de 1989 nu existau oribilele marsuri ale homosexualilor! Pai dumneavoastra cum va imaginati- cam ce raspuns ar fi primit atunci cineva care s-ar fi dus la prim-secretarul unui oras sau municipiu (echivalentul functiei de primar de azi), sa-i ceara autorizatie pentru organizarea unui mars al homosexualilor ?!

-In institutiile de invatamant de stat, atunci NU se inoculau copiilor si adolescentilor ideile contra normalitatii, promovate astazi de diverse ONG-uri prin scoli , in privinta vietii sexuale!
Reply With Quote
Vechi 14.09.2016, 15:59:27
ioana5760 ioana5760 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2014
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Ma rog, in spatii private o fi fost si atunci unii care practicau perversiuni sexuale ori erau homosexuali! Nici atunci nu-i interesau pe baietii de la militie sau securitate ce facea omul in apartamentul sau garsoniera lui, atata timp cat nu comitea vreo infractiune de drept comun!
Sa nu crezi asta.
Baietii stiau foarte bine cu cine au de-a face si se foloseau la momentul potrivit.
Reply With Quote
Vechi 15.09.2016, 15:01:45
Senior Member

Implicit

Dar ganditi-va logic: CUM putea afla si sti militianul sau sectoristul (chiar prin absurd sa fi vrut asta), cu cine aveea relatii intime omul in apartamentul sau garsoniera in care locuia ?!

Nu era fizic posibil asa ceva- doar nu puteai sa pui cate un militian la fiecare colt de strada!

In plus pur si simplu nu-i interesau pe cei de la militie asemenea lucruri! Ei aveau cu totul alte atributiuni si activitati- sa asigure ordinea si linistea publica, sa patruleze noaptea pe strazi sa nu se intample batai, scandaluri, talharii, violuri, sa ancheteze faptele penale si antisociale, sa combata infractionalitatea economica, sa asigure dirijarea si fluienta circulatiei rutiere, sa asigure paza unor obiective economice si sociale de mare importanta.
Reply With Quote
Vechi 15.09.2016, 15:16:39
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

"Nu există om nevinovat, ci persoane de care nu ne-am ocupat suficient".
Reply With Quote
Vechi 15.09.2016, 15:22:37
Senior Member

Implicit

Asta de unde ati auzit-o ?!
Reply With Quote
Vechi 23.09.2016, 11:26:11
Omul care rade Omul care rade is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.07.2016
Locație: Bucuresti
Religia: Alta confesiune
Implicit

(Sper sa fiu on-topic)

In clasa a 10-a, la ora de psihologie, a venit o doamna doctor/psiholog (nu mai tin bine minte) si ne-a prezentat cam cum sta situatia in ce tine de relatiile sexuale si riscurile la care un om este supus daca alege sa-si inceapa viata sexuala. Ni s-a explicat cat de problematice pot fi BTS-urile (chiar f problematice, daca vorbim de hepatite si HIV), cat de importanta este bariera de protectie in timpul actului. Mi-aduc aminte ca ni s-a spus ca e de preferat sa nu ne grabim si sa nu ne lasam invinsi de curiozitate, lucrurile vor veni de la sine la momentul potrivit.
De asemeni, ni s-a spus despre gravitatea conceperii unui copil nedorit si cat de puternica poate fi trauma unui avort (daca tanara nu se simte inca pregatita pentru cresterea lui sau familia o constrange sa renunte la copil).
Tin minte ca acele cateva ore au fost f interesante, am invatat multe atunci. Si nu s-a vorbit despre cum anume trebuie sa se desfasoare un act sexual - ni s-a spus ca vom descoperi singuri atunci cand va fi timpul.
Banuiesc ca se intampla si in alte scoli acest lucru (sau nu?), nu stiu daca era obligatoriu sau nu.

Nu stiu exact ce se intampla azi la scoala (am citit putin prin topic, dar nu am avut timp sa parcurg tot), dar consider ca informatii de ordinul prezentat de mine mai sus pot fi benefice.

Numai bine!
Reply With Quote
Vechi 23.09.2016, 12:32:31
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

E ceva mai complicat acum :)
Vechi 24.09.2016, 04:38:47
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Omul care rade Vezi mesajul
(Sper sa fiu on-topic)

In clasa a 10-a, la ora de psihologie, a venit o doamna doctor/psiholog (nu mai tin bine minte) si ne-a prezentat cam cum sta situatia in ce tine de relatiile sexuale si riscurile la care un om este supus daca alege sa-si inceapa viata sexuala. Ni s-a explicat cat de problematice pot fi BTS-urile (chiar f problematice, daca vorbim de hepatite si HIV), cat de importanta este bariera de protectie in timpul actului. Mi-aduc aminte ca ni s-a spus ca e de preferat sa nu ne grabim si sa nu ne lasam invinsi de curiozitate, lucrurile vor veni de la sine la momentul potrivit.
De asemeni, ni s-a spus despre gravitatea conceperii unui copil nedorit si cat de puternica poate fi trauma unui avort (daca tanara nu se simte inca pregatita pentru cresterea lui sau familia o constrange sa renunte la copil).
Tin minte ca acele cateva ore au fost f interesante, am invatat multe atunci. Si nu s-a vorbit despre cum anume trebuie sa se desfasoare un act sexual - ni s-a spus ca vom descoperi singuri atunci cand va fi timpul.
Banuiesc ca se intampla si in alte scoli acest lucru (sau nu?), nu stiu daca era obligatoriu sau nu.

Nu stiu exact ce se intampla azi la scoala (am citit putin prin topic, dar nu am avut timp sa parcurg tot), dar consider ca informatii de ordinul prezentat de mine mai sus pot fi benefice.

Numai bine!
Excelenta veste!
Iata si o completare a unui duhovnic (Serafim Rose): http://www.cuvantul-ortodox.ro/2012/...etelor-tinere/

„In societatea prezenta, baietii, pe la varsta de 14-15 ani, stiu totul despre pacatele trupesti, mult mai mult decat stiau inainte chiar oamenii casatoriti. Ei stiu exact ce se petrece in filme, vad totul, iar atmosfera generala in care traiesc este una de ingaduinta. «De ce sa te lupti cu acest lucru?» se spune astazi. «Este ceva natural». Evident, sunt pregatiti pentru o viata de ingaduinta fata de pacat.

Unui asemenea baiat i se poate da dreptarul adevarului, care este castitatea, fecioria; insa aceasta este o masura foarte inalta si greu de atins, daca el nu are la dispozitie decat ideea abstracta a castitatii cu care sa se impotriveasca la toata atmosfera de senzualitate ce ii ataca nu doar mintea, ci si inima – iar tru*pul in mod direct. El vede pretutindeni panouri publicitare care il duc in ispita, iar revistele la care se poate uita sunt ingrozitoare; si toate acestea la un loc sunt mult mai puternice decat ideea singulara de a ramane curat. De fapt, toata lumea va rade de o asemenea idee, iar bietului baiat ii va fi foarte greu nu nu*mai sa reziste, dar si sa vada ca trebuie sa reziste ispitelor, fiindca totul ii arata contrariul, cu exceptia acelui mic adevar abstract ca trebuie sa fie curat. Ei bine, aici i-ar putea veni in ajutor literatura. […]
Reply With Quote
Vechi 23.09.2016, 12:33:02
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Asta de unde ati auzit-o ?!
Probabil tovarasii tai comunisti pe la Ptiesti, Gherla, Ramnicu Sarat, etc.