![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Încă o dată: Dumnezeu s-o ierte!
Nu înțeleg și pace însă, de ce s-a băgat în seamă patriarhia. Mai ales cu slujbă ortodoxă cuiva (Dumnezeu s-o ierte!)care toată viața a ales și a practicat altceva decât ortodoxia. Mai mult, chiar pe patul de moarte fiind, a respins ortodoxia.
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu inteleg de ce o plimba in toata tzara: Otopeni->Peles->apoi inapoi
in Capitala->apoi Curtea de Arges. Vrea Casa Regala sa isi faca brand cu ocazia asta, ca sa-si creasca pretentiile financiare in viitor ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Scrie asa: Membrii familiilor regale catolice erau obligate sa obtina o dispensa papala pentru a se putea casatori cu necatolici. De obicei, li se cerea viitorilor soti sa promita ca isi vor creste copiii rezultati din casatorie in sanul Bisericii Romano-Catolice. Mamele celor doi au mers in martie 1948 la Vatican pentru a se intalni cu Papa Pius XII pentru a-l convinge sa ingaduie casatoria, insa Mihai I a refuzat sa promita ca isi va creste copiii in rit catolic intrucat Statutul familiei regale ii interzicea acest lucru si, in plus, ar fi lezat sentimentele monarhistilor romani aflati in exil. "Mama a mers atat de departe incat a batut cu pumnul in masa", povestea regina Ana in 2008. Situatia era la fel de dificila si in familia viitoarei mirese. Xavier de Parma, un frate al tatalui sau, a spus ca uniunea matrimoniala este ilegitima in lipsa unei dispense si, ca sef al familiei de Bourbon-Parma, a interzis parintilor Anei sa participe la nunta. Acestia au trebuit sa se conformeze, desi isi dadusera consimtamantul la casatorie, astfel incat Ana a fost condusa la altar de catre unchiul sau matern, Erik al Danemarcei. Nunta a avut loc pe 10 iunie 1948, la Atena, in rit ortodox, unde oficiile de gazda a ceremoniei au fost facute de catre familia regala a Greciei, din care provenea si regina Elena, mama regelui Mihai. La nunta au participat membrii caselor regale din Grecia, Danemarca, Iugoslavia si, bineinteles, familia regala a Romaniei, insa fara tatal lui Mihai, regele Carol II, aflat in exil in Portugalia. Concilierea dintre regina si Biserica Romano-Catolica a avut loc abia in 9 noiembrie 1966, cand cuplul regal s-a casatorit si in rit catolic, intr-o biserica din Monaco. |
|
||||
|
||||
![]()
Știam toate astea, tocmai de aceea am întrebat de ce acest circ, pe de o parte și, până la urmă, nesocotirea dorinței ei, pe de alta.
P.S. Chestia cu cununia ȘI ca_catolici e de mare fel, cam ca cacofonia mea... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Sportivii nostri fac istorie la olimpiada si tu te intrebi de ce nu stiu ce. :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Ce istorie ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Cum ce istorie?
Reușesc să arate că mai prost de atât nu se va putea altădată.
|
|||
|
|||
![]()
Pai depinde ce salarii au eu si antrenorii lor.
|
|
||||
|
||||
![]()
Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a adus miercuri, 10 august 2016, un omagiu Reginei Ana a României. O delegație a Bisericii Ortodoxe Române a fost prezentă în această seară la Castelul Peleș din Sinaia, unde este depus trupul neînsuflețit al reginei.
După ce a fost depusă o coroană de flori, a urmat un moment de reculegere lângă catafalcul unde este depus trupul neînsuflețit al Reginei Ana. Apoi, Patriarhul României a transmis condoleanțe membrilor familiei Regale și a semnat în cartea de condoleanțe. Din delegația Bisericii Ortodoxe Române condusă de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel au făcut parte și: Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei; Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului; Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului; Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului; Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale; Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei; Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Ortodox Român al Oradiei.