![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Așa că dragul meu prieten ortodox așa ca mine, căci eu sunt mirean din BOR, iată că ți-am răspuns prin mila Domnului așa cum m-am priceput mai bine și mai drept spre folosul mîntuirii tale, la toate cele 6 postări ale tale date ca să ne lămurim.
Nu te supăra dacă te-am mai jignit pe alocuri constatînd ce josnicii rezultă din scrierile tale. Deci iată că ți-am răspuns la tot ce mi-ai cerut și sper că te-ai lămurit cine are dreptate... și cine te minte. Dacă nu te-ai lămurit atunci cercetează și citește (mesajul lui Dumnezeu prin cele 7 Trîmbițe Apocaliptice și viața lor) și aprofundează și te lămurește mai bine ca nu cumva să te mai ia gura pe dinainte și să te ducă din rău în mai rău. Nu te lăsa dus pe apa Srîmbetei ci leapădă duhul gLumii și caută ceea ce este bine și vei găsi, bate și ți se va deschide căci orcine caută găsește și cui bate i se va deschide. Deci persistă în urmarea Adevărului și El te va face liber... de strîmba ta necredință.... lăudăroasă și plină de ''grija'' de a-ți ''mîntui'' aproapele cu de-a sila otrăvind memoria colectivă cu teroare și vrăjeală. Iubește pe Dumnezeu mai înainte și mai mult și atunci vei birui împreună cu El... vei birui necredința ta prin Cruce ca să poți iubi pe aproapele tău cu Adevărat! Amin. Last edited by vsovi; 02.08.2016 at 18:55:52. |
|
|||
|
|||
![]()
Dragă domnule Cristi,
Mă bucur că te ascultă colegii de forum în speță prietenul meu Copăcel, dar am impresia că ei o fac de frică... și nu de Dumnezeu ci de altceva, nu-s lămurit, că de le-ar fi fost frică de Dumnezeu nu mă făceau sectant și bolnav una-într-una în disprețul învățăturii ortodoxe și nu mă trimiteau ei la medicul psihiatru doar pentru că eu Cred în plus față de clasica credință ortodoxă și în Cuvîntul lui Dumnezeu ci aveau ei decență să respecte măcar Constituția dacă nu vor să respecte dreptul la libertate a fiecărui individ. Asta ca să nu mai vorbesc de prietenul meu cel mai bun Igor care m-a făcut la fiecare postare îndrăcit și satanizat și posedat și mîndru și rău și eretic și sectant și cum e mai rău pentru un creștin și asta tot din același motiv, pentru că eu Cred și în cele 7 Trîmbițe Apocaliptice: 1. Păr. Iosif Trifa și Oastea Domnului condusă de Traian Dorz. 2. Petrache Lupu și Moșul Dumnezeu de la Maglavit. 3. Păr. Porooroc Arsenie Boca de la Prislop și de la Drăgănescu și din pușcăriile securiste. 4. Stareța Veronica și 5. preotul Ioan Iovan de la Vladimirești și de la Recea care au protestat pe față împotriva regimului comunist făcînd pușcărie pentru Hristos. 6. Trîmbița Verginica de la Maluri prin care a proorocit Domnul în regimul comunist de tristă amintire în care ea a dus o viață creștin-ortodoxă mucenicească făcînd pușcărie și fiind dusă la securitate și la spitalul de nebuni și fiind supusă ca un cobai experiențelor de tot felul pe ea. Apoi sora Sa Maria care a continuat Trîmbițarea așa ca o punte a suspinelor spre: 7. Sfînta Cetate a noului Ierusalim de la Pucioasa sau cetatea Cuvîntului unde stareța Mihaela aude Cuvîntul și îl scrie iar preotul Nicușor îl citește pentru poporul Domnului și pentru tot fiul omului. Deci iată cum pentru credința mea am fost etichetat sectant, nebun sau îndrăcit de bunii mei prieteni și colegi de forum, neștiind ei că sectanții batjocuresc pe Maica Domnului Maria susținînd ei sectanții că a avut copii cu Iosif sau că a avut păcate ca o desfrînată sau alte blestemății despre ea... iar eu nu fac așa ceva ca mirean din BOR și nici poporul lui Dumnezeu de la Pucioasa. Deci măcar și atît și ar fi fost suficient ca să deosebească ei sectele de credina curată și dreaptă. Deci mă bucur că i-ai cerut lui Copăcel să se oprească din glumele lui totuși nevinovate dar sper nu pentru ca să mă osîndești tu mai ''orotodox''. Sau nu? Că văd că postările tale sunt în aceiași logică și în același sens cu ale lor: că am nevoie de psihiatru sau ca trebuie să-mi scot duhurile rele sau că trebuie să mă lepăd de Dumnezeu că altfel sunt declarat satanizat sau sectant și de către domnia ta care prin postările alea, citate fără ghilimele și fără să știu cine le-a scris, vrei să mă faci să înțeleg că eu am o problemă dacă cred și că dacă nu vreau să recunosc că sunt îndrăcit citind 6 luni de zile ce mi-ai dat tu ca ''tratament'' atunci să mă adresez medicului psihiatru ca să-mi bage el mințile în tărtăcuță. Te întreb atunci și pe tine care pari un lider al forumului: Oare am eu dreptul să cred în Dumnezeu? Tu ce părere ai de Credința mea ortodoxă în cele 7 Trîmbițe Apocaliptice și în Cuvîntul lui Dumnezeu căci cred în ele în plus față de credința ortodoxă clasică pe care o cunosc din părinți și bunici și ca mirean din BOR și citind de la unii duhovnici ortodocși? Tu crezi că Petrache Lupu și toate minunile de la Maglavit au existat? Dar că Iosif Trifa a întemeiat Oastea Domnului crezi? Dar că eu am întrebat preotul ortodox de oastea Domnului dacă sunt sectanți și el mi-a răspuns că nu sunt sectanți ci că sunt în biserica ortodoxă și i-am și văzut cum vin și se adună în biserică cînd nu e slujbă și se roagă și discută, deci preotul a lăsat biserica pe mîna lor, deci crezi tu ce am văzut și am întrebat eu personal? Dar de proorociile și Minunile făcute de Arsenie Boca ai auzit? Dar de Stareța Veronica de la Vladimirești sau de preotul Ioan Iovan ai auzit? Și Dacă ei toți au avut o interacțiune directă cu Dumnezeu și cu Domnul Iisus așa cum au mărturisit... de ce nu crezi că și prin Tîrmbița Verginica ar putea sufla Domnul Cuvîntul lui Dumnezeu? Păi sunt atîția martori. Și poți citi din Cuvînt să vezi dacă s-a împlinit sau nu. Iar dacă crezi și în Verginica și în sora sa Maria ca o punte a suspinelor, atunci de ce nu poți crede și în grămătica Mihaela și în cititorul pr. Nicușor și în Sfînta Cetate a Noului Ierusalim că sunt de bună credință? Păi ar putea altcineva decît Dumnezeu să Cuvinteze atît de frumos? Dacă prin absurd, să zicem că ar cuvînta omul, deși nimeni nu ar putea scrie așa ceva atît de frumos și bun și minunat, dar totuși să presupunem că ar putea și ar scrie o astfel de carte minunată... păi atunci nu ar merita cele mai mari premii ale omenirii pentru o astfel de carte atît de înălțătoare? Voi de ce o denigrați? Ați citit-o și nu v-a plăcut? Ați găsit ceva neadevărat sau nedrept acolo? Deci dacă eu am citit din ea și citesc din ea și vă mărturisesc că e o minune Dumnezeiască această carte: Cuvîntul lui Dumnezeu de la Maluri sau de la Pucioasa, atunci voi care nu ați citit din ea aveți voi dreptul să mă socotiți îndrăcit sau nebun ca să mă trimiteți la psihiatru? Vă iert, nu-i bai că m-ați făcut în fel și chip pe mine... dar rămîn întrebările pe care ți le-am pus: Crezi tu în cele 7 Trîmbițe Apocaliptice că mărturisirea și mesajele lor minunate pline de duh sfînt și proorocie dreaptă sunt de la Dumnezeu? Spune cinstit.... dacă nu te superi iar. Cărțile celor 7 Trîmbițe Apocaliptice și mesajele lor minunate pot fi ele de la alticineva decît de la Dumnezeu? Ce crezi? Dar te rog să răspunzi cinstit, așa ca un lider al forumului... căci dacă vei fi nedrept atunci după tine s-ar putea să se ia și ceilalți care poate că te respectă din pricina mesajelor tale frumoase și înălțătoare și a bunelor îndemnuri. Dacă mie mi-ai dat să citesc din înșelările satanelor fără să citezi din cine sunt ele deși eu le-am citit acum aproape 10 ani, totuși dacă eu am să recitesc pentru ca să-ți fac pe plac, vei citi și tu la rîndul tău din mesajele celor 7 Trîmbițe Apocaliptice ca să ne lămurim? Last edited by vsovi; 03.08.2016 at 13:44:52. |
|
|||
|
|||
![]()
Oare se crede ca oamenii vor fi judecati dupa religia in care s-au nascut (ortodox, catolic, protestant, neo-protestant, alte culte, etc) si am crescut? Domnul Hristos a transmis mesajul ca oamenii vor fi judecati dupa faptele lor, nu dupa religie sau grupare.
Gruparile exista pentru ca oamenii au interpretat diferit si nu s-au inteles, nu au cazut de comun acord in anumite detalii privind dogmele. Dar baza este aceeasi, e vorba despre esential. Nu am citit tot topicul, asadar nu stiu ce si cum exact, dar fiecare are dreptul la lumea lui interioara in care se simte bine cu el si implinit. Nu in totalitate, dar macar in mare parte. Si pe langa credinta afirmata, eu cred ca mai tine si de cum e omul, in primul rand trebuie sa avem respect reciproc. La mine la munca, o perioada de 3 luni a fost angajat un baiat care era crestin dupa evanghelie. Am mancat cu el la masa, am vorbit, ne-am inteles, am fost si cu el la un joc de volei cu grupul lor (eu nu am jucat ca nu sunt amator), si am discutat de cateva ori si pe tema credintei. Parerile au fost impartite, dar respectul a existat intre noi. Am fost chiar si la ei intr-o Duminica, am fost invitat sa vad cum se boteaza ei. Oamenii sunt normali, nu au exagerat cu nimic, cu exceptia ca la ceremonie au pus accentul un pic mai mult pe emotiv. Nu a insinuat nimic sa ma convertesc sau chestii de genu asta, iar eu nu am avut nici un fel de strabatere in privinta asta, pentru ca stiam unde ma duc. Am fost doar odata, nu frecventez, si am fost acolo din curiozitate si bun simt. Nu inteleg de ce trebuie sa ne acuzam mereu sau sa acuzam pe altii din cauza crezului. Problema apare doar daca omul este rau intentionat, este agresiv, insistent in anumite privinte, etc. So, faith in humanity restored, somehow. |
|
||||
|
||||
![]()
De ce nu se amintește nimic de Sfântul Vasile de la Poiana Mărului, unul din cei mai mari isihaști români?
Sau mai ales de Sfântul Paisie Velicikovski de la Neamț, cu peste 2000 de monahi ucenici, întro singură mănăstire, mai mulți ca în Athos pe vremea aceea ? De minunatul Sfânt Andrei Șaguna, convertit din romano-catolicism, ajuns ierarh ortodox, și luptând împotriva ereziilor apusului catolic, dezvoltând Ortodoxia minunat în Transilvania... despre acest Sfânt, spun cei de la pucioasa... nimic... Nici de Sfântul Mucenic Sava Brancovici, Sfântul Mucenic Simion Ștefan, Sfântul Mucenic Sofronie de la Cioara, Sfântul ierarh Antim Ivireanul, Sfânta Teodora de la Sihla și alții mari, coloși, titani, adevărați Sfinți ai Bisericii... Despre ei "oamenii farmecului" spun... nimic... Ciudat... Foarte ciudat... Personal, eu așa-mi dau seama că părintele Arsenie Boca nu-i sfânt, când e pus alături de "moșu dumnezeu", adică ne arată cei ce doresc euforia ca minuni cu nebunie fermecată, că Arsenie Boca e doar un ieromonah simplu, caterisit de Biserică timp de 35 de ani, adică Anatema, afară din Biserică, umblând în pantaloni scurți și maieu prin București, pe timpul caterisirii; se confirmă că nu e sfânt când oamenii farmecului și euforiei, îl pun pe monahul Arsenie Boca, alături de "Moșu' dumnezeu" și "verginica" și "trâmbițele" pucioasei și alți oameni cu experiențe euforice... Iar despre Sfinții cei mari ai Bisericii, nimeni nu spune nimic... E doar o părere, părerea mea... Așa simt, că ceva nu-i în regulă, lipsesc multe din cele duhovnicești, care țin de Biserică și comuniunea cu Biserica, la monahul Arsenie Boca, pucioasa, la "moșu dumnezeu" și "verginica", "trâmbițe", etc. ... Personal, cunosc un caz, un om a mers la Arsenie Boca să ceară să se lase de fumat, s-a lăsat de fumat, apoi la o lună după aceea, soția lui se îmbolnăvește de chisturi ovariene, și o operează, îi scoate tot uterul și toată feminitatea... Nu știu, e ceva suspect cel puțin la "minunile" de la Arsenie Boca... Când Hristos vindeca pe cineva spunea: "Dute și să nu mai spui nimănui", vindeca pe ascuns și Însuși Domnul se ascundea după aceea, se ruga prin pustiuri, prin munți, noaptea, să-l vadă cât mai puțini, să știe cât mai puțini... Noi la fel, suntem învățați, când ne rugăm să ne încuiem înăuntrul cămarei noastre și să ne rugăm în ascuns și Cel ce vede, ne va răsplăti în ascuns, spune... Ori din experiențele oamenilor euforiei și farmecului, lipsește smerenia, ascunderea, discernământul, dreapta socoteală, trezvia... lipsesc... prea multe... Acest post nu îți este adresat ție "vsovi", ție îți voi răspunde la posturile tale ca răspunsuri pentru mine, cu mila Domnului, în zilele ce vor urma, după Postul Maicii Domnului, dacă voi mai trăi. Deci te rog, dacă tot vrei să răspunzi acestui post al meu, deși nu îți este adresat ție, ci celor ce mai trec și citesc pe aici, te rog totuși aici și mereu, să scrii cuvintele corect, scrie încet, cu răbdare, că nu te grăbește nimeni, niciunde. Doamne ajută.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 03.08.2016 at 15:44:36. |
|
|||
|
|||
![]()
De ce domne sa nu mai traiesti ?
|
|
||||
|
||||
![]()
:) așa trebuie să spunem noi creștinii, mereu, că poate la noapte sau mâine murim, de infarct, în accident de mașină, sau de cine știe ce felurite pricini, dar să și trăim ce spunem, fiindcă știm că e adevărat, să avem amintirea morții în fața ochilor, ca să ne rugăm mai mult, să ne mai smerim, să ascultăm mai mult de Biserică și de Sfinți, să mai tăiem răutatea din noi, să ne amintim de virtuți, să le dorim, să ne îmbunătățim în Hristos Domnul...
Cele două aripi ale creștinului sunt frica de moarte și frica de Dumnezeu, spune Părintele Cleopa Ilie, și minunat spune... Iar Sfântul Apostol Pavel spune: "Căci pentru mine viață este Hristos și moartea un câștig. Dacă însă a viețui în trup înseamnă a da roadă lucrului meu, nu știu ce voi alege." - Filipeni 1, 21-22. Bucurii în Domnul, copăcel youtubel ...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 03.08.2016 at 15:57:08. |
|
||||||||||||||
|
||||||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Deci Baza e necesară dar nu suficientă ci e musai să primești de la Dumnezeu și pe Iisus-Calea și pe Iisus-Adevărul care duce la Dreapta și Curata Viață în Credință Sfîntă și Mîntuitoare așa cum o vedem pe ea rodind iubire și bunătate în toți trimișii Sfiintei Treimi și în sfinți și în drepți și în ucenici și mucenici. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Last edited by vsovi; 03.08.2016 at 16:43:55. |
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Personal, eu nu-l văd sfânt... și nu e sfânt Arsenie Boca, din multe, prea multe motive... un ultim argument: Sfântul Ignatie Briancianinov, în cartea sa "Despre înșelare" spune că luminile dracilor, sunt arătate omului colorate, iar pictura Sfântului Ioan Botezătorul din Biserica mănăstirii, pe lângă că are chipul lui Arsenie Boca, are lumini colorate... http://www.romanialibera.ro/special/...e-boca--379763
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
||||||||||
|
||||||||||
![]() Citat:
Cum să nu se amintească... păi pentru că e plin pămîntul acesta de sfinții Domnului de aia e numită Țara strălucirii. Citat:
Citat:
Oare de ce nu îi mai urmăm și nu-i mai ascultăm pe sfinți și ne luăm după amestecurile din lume, noi cei care avem credință Apostolică și Tradiție Ortodoxă întemeiată pe mărturia atîtor sfinți? Citat:
Tu iar minți și dezinformezi ''știind'' tu că ei nu vorbesc, zici așa pentru că tu n-ai citit și de aia crezi că musai ei sunt vinovați că cică zici tu că nu pomenesc de ei. Deci sigur pomenesc. Sau nu ai văzut că portul lor este portul sfinților români? Citat:
Ciudat e faptul cum de poți să continui să minți și să dezinformezi după toate răspunsurile mele la toate întrebărilor tale josnice? Citat:
Citat:
Ai fi văzut cum îi zice paraliticului în mijlocul mulțimilor de săraci ''Fiule, iertate îți sunt păcatele tale, ia-ți patul tău și umblă'' și ai fi strigat: ''Înșelare, e de la satana, face minuni în public... nu e adevărat, noi avem ortodoxia noastră a fiilor lui Avraam, nu ne trebuie minuni''... Nu te vezi că așa faci acum în ciuda mărturiilor atîtor români ridicați de pe patul de moarte sau cărora li s-a întărit Credința ieșind ei din moarte și din păcătuire? Ce ai fi făcut dacă ai fi fost pe vremea lui Iisus și ai fi văzut cum la Cuvîntul Său se ridică fiul unei văduve din scriul dus spre îngropare? Și minunea făcîndu-se în public, între toți cei din cortegiul funerar. Ai fi sărit și atunci în sus să excalmi: ''Hulește, blasfemiază, își bate joc de ortodoxie... nu are voie să învie morții în zi de Sabat! Nu are voie să le ierte păcatele. Nu are voie să mîntuie pe nimeni... sunt minuni drăcești.'' Ai fi fost oare în stare? Dacă nu, atunci de ce despre cele 7 Trîmbițe nu vrei să crezi cînd Domnul a spus: ''Mai mari decît acestea veți vedea.''... de ce? Ți-e frică să nu te creadă ca pe mine nebun sau sectant? Ți-e frică să nu te interneze? Ți-e frică să nu te aresteze securiatatea? Ți-e frică să nu-ți dea cumva afurisenie sau anateme biserica ortodoxă? De ce ți-e frică? Păi nu păcătuiești crezînd în Dumnezeu ci necrezînd în El dacă minți și păcătuiești. Citat:
Citat:
Citat:
Păi nu pricepi că sute de mii de oameni au fost pe la Maglavit și la Prislop și sute de oameni au văzut cum grăia Domnul prin glasul sf. Verginica cînd ea dormea în somn profund? Nu pricepi că astea sunt fapte și întîmplări reale a căror consecință a fost însănătoșirea în Credință a poporului român căzut în apostazie? Tu pur și simplu negi realitatea, negi faptele, negi mărturiile și ridici la rang de adevăr minciunile comuniste lansate prin BOR și prin mînăstiri de securiști... căci ce susții tu susținea și partidul comunist care îl ancheta și îl socotea dușman de clasă pe Păr. Prooroc Arseni Boca... la fel și pe sora Veronica sau pe sf. Verginica. Mă întreb dacă îți dai seama că ești în concordanță și la unison cu interesele regimului de tristă amintire care mai are încă mulți puișori roșii sau negrii... din ăia acoperiți. Deci ești român dragă Igore sau măcar ești tu cu adevărat ortodox? De ce urăști Trîmbițele, pentru că sunt din ortodoxia română? continuarea mai jos Last edited by vsovi; 03.08.2016 at 18:40:00. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre Post in Biserica universala | achimovjan | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 9 | 06.05.2010 14:53:11 |
Care e adevarat Biserica Crestina?Ne arata istoria aceasta | mihailt | Generalitati | 15 | 09.12.2009 15:00:47 |
BISERICA UNIVERSALA | mara2008 | Generalitati | 8 | 06.08.2008 06:07:57 |
|