![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Vsovi, ai putea sa ne spui de ce ne-ar ajuta pe noi, crestinii "obisnuiti", astia din BOR care nu ne deosebim cu nimic (in ale credintei indeobste asumata) de oricare altul dintre noi, sa tinem strans de duhul celor pe care ni-i prezinti aici?
Ce aduce in plus duhul celor din Pucioasa fata de Duhul din Biserica noastra? Si ce minus am avea noi, crestinii obisnuiti, cata vreme ramanem fiecare in parohiile si ascultarile noastre si nu aderam la insufletirea pucioasana? Cat despre tine, care te prezinti repetat ca simplu crestin din BOR, ce anume te anima sa sus-tii pe cei din Pucioasa? Sa nu te superi, te rog, dar asa cum amicul Florin Oltean zice ca s-a facut punte (luntre?) peste neantul dintre crestinism si budhism, asa imi pare, sa ma ierti, ca te vrei si tu: o legatura (din ce armatura?) intre BOR si credinciosii puciosani. Cum sta treaba, oare? |
|
||||
|
||||
![]()
Acum am văzut pozele...
Nu sunt de acord cu poza cu datul palmei ăleia... Sunt destul de pălmuiți de demoni, sărăcuții, ei, cei de acolo, nu trebuie să mai punem și noi prostii, sub formă de glume. Unii, mai neputincioși, iau în serios poza aia, ne hulesc, ne arată cu degetul, că am fi violenți, Doamne ferește, nu, nu suntem violenți sub nicio formă, aia-i poză și glumă de foarte mult prost gust. Iar poza cu "trâmbițele nu sunt oameni", de corect, așa este, nu sunt oameni, sunt instrumente muzicale de suflat... dragii de ei, ce face ura și mândria cu oamenii...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Dar, prietene Igor, dacă voi (îia cu care te simți împreună sau pe care îi reprezinți) vă socotiți mai presus, mai drepți, mai iubitori, cu o dreaptă credință mai dreaptă și mai Adevărată, atunci mă bucur pentru tine și pentru voi și spun că Domnul Iisus Hristos și Cuvîntul șui Dumnezeu nu a chemat și nu cheamă drepții la pocăință ci oile cele pierdute și rătăcite de prin lume... așa că dacă voi chiar sunteți atît de vrednici precum rezultă din ceea ce ai scris tu despre voi că privegheați și că vă rugați non stop și mai ales noaptea, atunci cu adevărat nu trebuie să vă faceți probleme ci voi o să-L întîmpinați pe Domnul Iisus ca cei mai pregătiți dintre ucenici așa că nu știu de ce apropierea Apocalipsei ți-ar crea ție sau vouă o atît de mare panică așa cum le crează sectanților care vor să o grăbească sau să o întîrzie de parcă ea ar fii un fel de potop mai rău ca precedentul de pe vremea lui Noe, în care ar muri, spre deosebire de cel vechi, la grămadă, și sfinții și păcătoșii și toate ființele, bune, rele, curate și necurate fără pic de discernămînt. Păi o astfel de credință în potop și în judecata lui Dumnezeu e demnă de un ateu convins și nu de un credincios! Iar de pocăit, oare nu a iertat Dumnezeu tîlharului de pe cruce într-o clipă de regret și de trezvie? Dar pe alții, cît de ușor i-a iertat? De exemplu slăbănogului sau orbului sau chiar Lui Petru și Lui Pavel, cît de ușor i-a iertat? Deci crezi tu că oamenii chiar n-or să aibă vreme de Pocăință dacă dă Apocalipsa buzana peste ei? Citat:
Last edited by vsovi; 01.08.2016 at 15:33:07. |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
''Nu am venit să chem pe cei drepți la pocăință ci pe cei păcătoși, pe cei proști, pe vameși și pe desfrînate, pe colectorii de taxe și pe toți cei amărîți și deprimați și împovărați și disperați și panicați... ca să-i MÎNTUI!'' (ceva de genul ăsta ne zice Domnul și nu eu păcătosul!) Și nu dă fuga orice credincios veritabil care aude că Tatăl Său se apropie și L-a trimis pe Hristos ca să întărească Credința? Nu dă fuga oricine îl Iubește pe Dumnezeu ca să afle ce anume ne transmite Tatăl nostru Carele este în ceruri? Păi dacă îl iubim pe Dumnezeu cum atunci să ne ținem departe de mesajul Său dăruit prin cele 7 Sfiinte Trîmbițe Apocaliptice? Spune tu CUM? Asta nu înseamnă că Dumnezeu a venit să desfințeze ortodoxia, nici pe departe ci a venit s-o întărească așa cum a întărit acum 2000 de ani Legile Vieții! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre Post in Biserica universala | achimovjan | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 9 | 06.05.2010 14:53:11 |
Care e adevarat Biserica Crestina?Ne arata istoria aceasta | mihailt | Generalitati | 15 | 09.12.2009 15:00:47 |
BISERICA UNIVERSALA | mara2008 | Generalitati | 8 | 06.08.2008 06:07:57 |
|