Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.07.2016, 18:36:42
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Da, Amin zic ție, îndrăznesc ! Vai de tine ! Vai de voi !
Eu în locul tău m-aș gîndi la mine însumi... și nu aș îndrzni de m-aș crede Domnul Iisus care mustra Caperaumul fiind tocmai eu cu musca pe căciulă și cu mîța în sac... căci la tine și pentru voi sunt valabile astăzi Vaietele Domnului : „Vai de tine, Horazine!,” a zis El. „Vai de tine, Betsaido! Căci, dacă ar fi fost făcute în Tir și Sidon minunile care au fost făcute în voi, de mult s-ar fi pocăit, cu sac și cenușă. De aceea vă spun că, în ziua judecății, va fi mai ușor pentru Tir și Sidon decât pentru voi. Și tu, Capernaume, vei fi înălțat oare până la cer? Vei fi coborât până la Locuința morților; căci dacă ar fi fost făcute în Sodoma minunile, care au fost făcute în tine, ea ar fi rămas în picioare până în ziua de astăzi. De aceea vă spun că, în ziua judecății, va fi mai ușor pentru ținutul Sodomei decât pentru tine.”

Citat:
Hristos îmi spune în Scriptură să îndrăznesc, că El a biruit lumea.
Asta da. Asta e foarte bine să îndrăznești.
Citat:
Și pe demonii i-a biruit și noi îi biruim la fel, mereu, în har, ascultând de Domnul și poruncile Lui dulci pentru suflet și amare și acre pentru trupul dorit de plăceri, încântări și slavă deșartă.
Foarte bine ar fi să și faci, nu numai să zici în timp ce ești stăpînit de necredință și înșelare... nu e vina ta ci ești păcălit de propaganda vicleană care a îngrozit memoria colectivă.

Citat:
Amin zic ție, că am putere să calc peste șerpi, balauri, scorpii, ale mele și ai altora și peste toată puterea întunericului și cum am călcat până acum, voi călca și de acum încolo, toată viața, cât stau cu Domnul.
Nu te lăuda căci lăudăroșenia vine de la cel rău... mai bine roagă pe Domnul să te lumineze ca nu cumva în trufia cu care umblii să calci deavalma la grămadă împreună cu șerpii și scorpiile și puii de vipere și de năpîrci și peste sfinți și prooroci ... așa cum faci de ceva vreme călcînd peste cele 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice sau peste ultima, a 7-a a cărui Cuvînt este mai mare decât al tuturor celor 6 Trîmbițe care au trîmbițat pînă la ea de la Dumnezeu.... dovedind prin asta cît de bine a prins în tine propaganda încît te-a legat și te-a băgat în temniță grea făcîndu-i să-i slujești ca fraierul.

Citat:
Dar odată ce calc balaurii tăi, te rog, tu să nu-i bagi înapoi în sân la tine și să te îndulcești din nou cu ei, că nu vei mai avea cuvânt de îndreptățire la Sfânta Judecată.
Cine ți-a cerut ție să calci balaurii altora? Păi ceea ce tu numești balauri, pentru mine sunt sfinți pentru că o dovedesc toate faptele lor și toate mărturiile celor care au asistat la minunile și la viața lor sfîntă deci tu cînd îi faci balauri o spui din propagandă... așa ca omul păcălit care spune și el ceva fără niciun argument crezînd că dacă pune etichete de balaur celor 7 Trîmbițe atunci musai o să-i dea cineva dreptate.

Ei cred că ar fi bine să calci peste balaurii necredinței tale... căci sunt sătul de competența asta care vine mereu să-ți scoată paiul din ochi în timp ce în al său propriu șade bîrna cît stîlpul de telegraf, telefon, radio, internet... propagandă... pentru interese străine de voia lui Dumnezeu.

Citat:
Deci oare tu vei îndrăzni să lepezi erezia și minciuna și să urmezi Domnului Hristos Iisus în Biserica Sa ?
Tu spui că e erezie și minciună în timp ce toate mărturiile oamenilor care au asistat la toate minunile celor 7 Trîmbițe te contrazic. Și atunci îți spun să le transmiți celor care te-au trimis așa: ''Iar Iisus raspunzand le-a zis lor: "Mergeti si spuneti lui Ioan cele ce auziti si vedeti; orbii isi capata vederea, schiopii umbla, leprosii se curatesc si surzii aud, mortii inviaza si saracilor li se propovaduieste!''

Citat:
Acum voi dovedi fățărnicia și nebunia ta și a voastră.
Asta-i bună... e bună gLuma. Numai că e trist să te aflii în situația ta... din păcate.

Citat:
Vei afla Adevărul, ia seama să îl urmezi, iar dacă nu Îl vei urma, te va lăsa Dumnezeu în nebunia minții tale și vei fi tu singur de sine osândit.
Mă întreb cînd Îl vei afla tu stimate coleg... pe Adevărul căci dacă spui că de la 15 ani ești călugăr și că ai fost botezat de mic atunci e chiar trist să nu-L fi cunoscut atît de multă vreme deși erai în sînul Lui. Eu cred că doar te-a păcălit propaganda ca să te apuci să scoți ''dracii'' (sfinții, drepții și proorocii) din credincioși.

Citat:
Crede și teme-te.
Te crede bola ta cea rea... că văd că și ție ți s-a pus pata pe sfinți, pe poporul lui Dumnezeu și vrei să mă mai și tem, eu care cred în ei. Mai bine te-ai teme tu de Dumnezeu decît să încerci să mă sperii cu fleacuri absurde... cu boala aia ce-ți vine din propagandă că văd că și tu ești tare îngrozit încît le dai apă la moară. Vezi să nu te ducă pe apa Strîmbetei.

continuarea mai jos
Reply With Quote
Vechi 29.07.2016, 18:38:13
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit continuare pt. Igor

Citat:
Uite, îți voi dovedi în harul dat mie de la Sfântul Botez, de când eram mic, că Mihaela asta a vostră, proorocița Mihaela, e vizitată de demoni, care o posedă gingaș, cu atenție, în fiecare dimineață și îi dau cuvânt care o întărește să stea departe de Biserică.
Eu văd că pe tine te posedă minciuna propagandei în permanență și nu în fiecare dimineață... că doar ți-am mai spus că nu în fiecare zi primește Cuvînt de la Dumnezeu ci în Duminici și Sărbători sau înainte de ele pentru pregătirea lor temeinică. Mă mir că-ți permiți să faci astfel de afirmații gratuite doar ca să te aflii în treabă și să te dai mare.... crede-mă că bîrfa, minciuna, denigrarea, născocirea lor și propagarea lor sunt vrednice de satana și nu de un creștin botețat și încă ortodox. Și nu e Mihaela mea sau a noastră ci e Trîmbița Domnului nr. 7.

Citat:
Deci evenimentul are loc dimineață, da? Tu spui !
Da așe spun fiindcă așa scrie în Cuvînt.

Citat:
Dimineața primește sora Mihaela, grăiri de taină... da?
Da, dar nu în fiecare dimineață așa cum ți-am spus mai sus. Deci este scris și eu cred exact așa cum este scris.
Citat:
Acum citește trezirea:
Adică diversiunea ta... vrei să spui

Citat:
"12. Cum ai căzut tu din ceruri, stea strălucitoare, fecior al dimineții! Cum ai fost aruncat la pământ, tu, biruitor de neamuri!
13. Tu care ziceai în cugetul tău: "Ridica-mă-voi în ceruri și mai presus de stelele Dumnezeului celui puternic voi așeza jilțul meu! În muntele cel sfânt voi pune sălașul meu, în fundurile laturei celei de miazănoapte.
14. Sui-mă-voi deasupra norilor și asemenea cu Cel Preaînalt voi fi".
15. Și acum, tu te pogori în iad, în cele mai de jos ale adâncului!"
Isaia 14, 12-15.
Te pomenești că dacă Lucifer asemănat cu Luceafărul sau cu steaua de dimineață a căzut din dreapta credință devenind satană înseamnă după mintea ta că Domnul Iisus înviind în dimineață adîncă a treia zi după scripturi poate fi confundat cu satana dacă a venit să plinească scripturile pentru timpurile de astăzi? Sigur că poate, cum să nu poată... deci Iisus și nu satana este cel care vine dis de dimineață pe cînd încă soarele nici nu a răsărit ca să îi șoptească la ureche Cuvîntul Său. Ea îl aude și îl scrie în carte și tu spui că e de la satana fără măcar să-L citești bazîndu-te în necredința ta pe propagandă așa ca orice fraier care preferă să fie orb ca să rsăpundă alții pentru el... mul-umindu-se să dea în cap la grămadă și să calce la grămadă pe tot ce-i iese înainte... vai lui șerpilianul, vorba lui Lorin Fortună, alt mare căzut în ispită.

Citat:
Minunat. Acum citește mai departe, trezire:
citesc, citesc, nu-ți fă probleme.

Citat:
"în zilele acelea, Iisus a ieșit la munte ca să Se roage și a petrecut noaptea în rugăciune către Dumnezeu. Și când s-a făcut ziuă, a chemat la Sine pe ucenicii Săi și a ales dintre ei doisprezece, pe care i-a numit Apostoli." - Luca 6, 12-13.
Deci El a petrecut noaptea în rugăciune și nu ucenicii care dormeau rupți de somn pe unde apucau... încît Domnul i-a mustrat că s-au lăsat biruiți chiar în timp ce Iscarioteanul aducea oștile împărătești să-L aresteze.
Citat:
Deci ce fac noaptea creștinii? Se roagă. Toată noaptea o petrec în rugăciune? Toată noaptea... Așa scrie...
Ba scrie că Iisus o petrecea în rugăciune iar ucenicii și creștinii dormeau. Așa scrie și nu cum vii să te lauzi cu privegherea altora.

Citat:
Acuma desigur, după putere, fiecare. Dumnezeu nu se supără, primește oricât îi dai.
Aha, deci nu osîndești că ar domi și proorocița Mihaela peste noapte sau că prin Verginica grăia Domnul în timp ce ea se afla în somn profund.

Citat:
Apoi zice: "pe ucenicii Săi și a ales dintr ei, doisprezece, pe care i-a numit Apostoli". Deci ucenici avea mulți. Foarte mulți. Din aceia mulți, și-a ales 12, și i-a numit Apostoli.
Da.

Citat:
Da' restul ce sunt? Ucenici pe mai departe, sigur.
Ba te înșeli, pe cei 70 de Apostoli pe care i-a trimis în toată lumea, afară de cei 12 de ce vrei să uiți... Iar fiecare Arhiereu sau Episcop are practic funcție de Apostol așa că am impresia că răstălmăcești scripturile spre a ta pierzare...

continuarea mai jos
Reply With Quote
Vechi 29.07.2016, 18:40:37
vsovi vsovi is offline
Banned

Citat:
Sora aceea Mihaela, să nu se numească și ea pe sine Apostol, că-i vai de ea, dacă face așa ceva.
Păi nu se numește ea Apostol pe sine sau altceva ci Domnul o numește în Apocalipsă: Trîmbița nr. 7 sau Îngerul al 7-lea deci ea este un om-înger prin care Dumnezeu își suflă Cuvîntul Său pentru poporul Său și pentru fiii oamenilor.

Păi ai văzut-o pe ea să umble și să răspîndească measjul ungînd preoți și închegînd comunități creștine ca Apostolii trimiși de Dumnezeu în toată lumea? Deci nu se crede ea nici episcop și nici arhiereu și nici Apostol așa cum insinuezi ci o biată Trîmbiță Apocaliptică. așa cum a făcut-o Dumnezeu să fie..

Citat:
Apostoli azi, sunt doar Episcopii și Preoții.

Preoții nu sunt apostoli, deci ești cam pe dinafară. Episcopii și Arhiereii atît.
Citat:
Diaconii nu sunt Apostoli. Ține minte.
Ba ține minte tu care te dai știutor... ține minte că preoții nu sunt Apostoli și nici diaconii așa cum zici.

Citat:
Și dintre Apostolii, unii episcopi și preoți, pot și fi iude, cum și din Apostoli, unul a fost iuda. Dar ăstai alt subiect.
Deci preoții nu sunt Apostoli și așa este oricine poate fi Iscariot sau satanizat sau vrăjmaș sau vînzător sau ce rău vrei tu... nimeni nu are pile la Drepate și la Adevăr ca să poată păcătui oricît și în mod superstițios și mitic faptele să-i fie spre sfințire. Oricine poate cădea în ispită și nimeni nu-i exclus de la o posibilă cădere în păcat.

Citat:
Să nu se numească Mihaela apostol, că uite ce zice: "Pentru că unii ca aceștia sunt apostoli mincinoși, lucrători vicleni, care iau chip de apostoli ai lui Hristos." - II Corinteni 11, 13.
Păi acolo bine spune dar tu spui invers. Păi ea nu s-a numit pe sine apostol. Dar chiar dacă cineva ar numio Apostol n-ar greși că ea nu minte, nu e o lucrătoare vicleană, ci e scrie tot ce-i dictează Dumnezeu, și ea nu ia chip de apostol așa ca tine... exact din ăia despre care vorbești.

Citat:
Ia uite ce ne spune Domnul: "Oare toți sunt apostoli? Oare toți sunt prooroci? Oare toți învățători? Oare toți au putere să săvârșească minuni?" - I Corinteni 12, 29.
Citat:
Nu, desigur că nu, categoric că nu toți, ci doar unii, doar episcopii și preoții (duhovnicul) iar dacă ei învață corect și mântuitor, ea de ce nu se supune, cu dragoste și ascultare ?
Păi de ce nu te supui tu? Sau tu te lauzi aicea cu supunerea ta? De ce vrei mereu ca alții să se supună la cine vrei tu... păi ea s-a supus atît slujitorului Apostol din BOR care a lucrat și a sfințit mînăstirea cu trimiterea Episcopului Hrineanu cît și Cuvîntului lui Dumnezeu cît și preotului care împlinește cele 7 sfinte taine. Tu nu de ascultare vorbești ci vrei să se lepede de Cuvînt ca să asculte de necredința ta și a altora că așa sunt interesele pe care le slujești dumneata... interese străine de voia lui Dumnezeu.

Citat:
Mai departe:
"Dar Dumnezeu, oare, nu va face dreptate aleșilor Săi care strigă către El ziua și noaptea și pentru care El rabdă îndelung?" - Luca 18, 7.
Ei sunt aleșii, ei sunt poporul lui Dumnezeu.

Citat:
Deci ce fac aleșii lui Dumnezeu? Strigă către El, ziua și noaptea!
Da, așa cred că strigă în rugăciunile lor, ziua și noaptea, dar nu fac numai asta nonstop ci mai iau și cîte o pauză ca să doarmă sau ca să facă altceva... dar nu știu sigur că nu am fost niciodată pe acolo.

Citat:
"și noaptea, ieșind, o petrecea pe muntele ce se cheamă al Măslinilor." - Luca 21, 37 - deci Iisus mergea noaptea și se ruga în Muntele Măslinilor. Toată noaptea? Toată noaptea da, precum vedem viu cu ochii, aici. Știi ce fac pustnicii? Se roagă ziua și noaptea, cucăie, ațipesc 10 minute, se trezesc repede, cu pocăință, se roagă jumate de oră, iar adorm 10 minute, iar se trezesc, își plâng păcatele, iar se roagă 20-30-40 de minute... Așa fac și monahii și monahiile din mănăstiri. Și nu au pretenții de prooroci. Ba chiar n-au nicio pretenție, nici la mâncare și acoperiș.
De ce-mi zici tu mie ce fac alții vrînd să facă asemenea lor cine vrei tu? De ce nu faci tu așa precum știi că e bine de făcut? Văd că tu ai vrea ca să se roge nonstop ziua și noaptea că alptfel nu e proorociță. Păi tu ai citit că Iisus dormea chiar pe mare în mijlocul furtunii în plină zi? Ai citit că mînca cu vameșii și păcătoșii? Păi dacă ai citit scriptura de ce desfințezi tu somnul și hrana și ceri altora să fie îngeri fără nevoi trupești firești cînd ți-am spus că proorocița Mihaela e înger-om și nu doar înger.... deci precis doarme, mîncă, merge la baie, se spală pe mîinei, se odihnește, vorbește, citește și scrie și face orice așa ca și cilalți oameni.

Păi nici ea n-ar pretenție... i-a dat Domnul că ea a venit și a intrat în Lucrarea Domnului cu Verginica.

Citat:
Face și Mihaela asta a voastră așa ? Sau ea numai dimineața se roagă, nu? Și vine duhu... Și-o mângâie, nu? Măi duhu ăsta...
Du-te măi că insinuezi niște deliruri de-ale tale, din alea cu interes, care vin din necredință, din necredința aia smintită căci ți s-a amestecat cu propaganda și acum umblii cu vrăjeli și cu diversiuni lansînd bîrfe murdare. Mie mi-ar fi rușine la ce insinuezi. Dar e dreptul tău. Nu te pun să faci ca toți călugării de care pomenești care nu-și permit ceea ce-ți permiți tu dacă ei se roagă non-stop așa cum minți tu.

Citat:
"Și noaptea i s-a arătat lui Pavel o vedenie: Un bărbat macedonean sta rugându-l și zicând: Treci în Macedonia și ne ajută." - Faptele Apostolilor 16, 9. Deci Pavel are o vedenie noaptea. Culmea și Pavel ăsta. De ce noaptea? Fiindcă noaptea se ruga de se sfârșea, rugăciuni puternice și cădea în extaz, cum el spune. Știi ce-i extazul? E cea mai lucidă și iubitoare stare pe care o poți trăi vreodată, spune Sfântul Simeon Noul Teolog. Ai citit frăția ta pe Sfântul Simeon? Ai citit vreodată rugăciuni toată noaptea?
N-am citit. Nici măcar toată ziua ci am citit doar cîteva rugăciuni, maxim o oră sau două atunci cînd mi-au fost date ca și canon de îndreptare... în rest nimic, doar împreună cu biserica la liturghie.... după cuvîntul ''voi să nu fiți ca fățarnicii și ca ipocriții și ca păgînii și ereticii care cred că pentru multa lor rugăciune vor fi ascultați de Dumnezeu căci știe Tatăl vostru din cerurui chiar mai înainte de a vă ruga de ce anume aveți voi nevoie... voi cînd vă rugați să credeți că ați și primit deja ceea ce vă rugați. Toți cei ce se roagă mult și se arată oamenilor că se roagă și că postesc și-au luat plata lor. Ei stau cu fața smolită la răspîntiile drumurilor sau prin sinagogi sau prin piețe ca să fie văzuți de oameni și să li se înhine lor oamenii și să li se aducă plecăciuni... voi să nu fiți ca ei ci voi atunci cînd postiți spălați fața voastră și ungeți capul vostru ca să arătați lumii că postiți lui Dumnezeu și nu oamenilor... iar cînd vă rugați spuneți așa: ''Tatăl nostru carele ești în ceruri sfințească-se numele Tău, fie Voia ta...''

Citat:
Sau măcar jumate de noapte? Sau un sfert de noapte? Sau o oră din noapte? Sau o jumate de oră din noapte? Noapte însemnând, începând cu 12 noaptea, până la 6.
Nu m-am rugat noapte decît cînd am fost la privegherile ținute de biserică sau de Paște cînd slujba se ține la 12 noaptea sau eventual cînd neputînd dormi de vre-o insomnie parazită din pricina unui viitor examen sau ceva problemă mă puneam de mă rugam Domnului întins în pat pînă adormeam reușind astfel să-mi tămăduiesc insomniile pe care le aveam acum cîțiva ani din cînd în cînd.

Sfîntul Pavel spune acolo pe undeva : ''Rugați-vă neîncetat pentru a fii împreună cu Dumnezeu'' și de aia mai făceam rugăciunea minții:''miluiește-mă Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-mă pe mine păcătosul''
Citat:

Da' Mihaela o citit pe Simeon Noul Teolog? S-o rugat noaptea?
Păi el vorbește de ce li se poate întîmpla călugărilor pustnici... deci iar aduci toate cădereile și toate grijile tale deșarte în sprijinul necredinței tale sau a celor pe care îi slujești... avînd interese străine de voia lui Dumnezeu.

Deci e nu e singură, nu e pustnică ci Mînăstirea precis fac și multe rugăciuni de priveghere... deci cred că se roagă și noaptea.

Citat:
"Și Domnul a zis lui Pavel, noaptea în vedenie: Nu te teme, ci vorbește și nu tăcea," - Faptele Apostolilor 18, 9. Măi, iară noaptea! Mămăliga ei de noapte.
Păi dacă ai zis că pînă la 6 e noapte și dacă îi vorbește și ei în dimineață adîncă așa cum spune în Cuvînt, atunci poate că după interpretarea ta îi vorbește noaptea, de pe la 4-5 pînă cînd termină ea de scris...
Citat:
I-o vorbit Domnul la Pavel, noaptea. În vedenie, nu oricum. Dacă nu te-ai rugat noaptea niciodată, începe să te rogi noaptea.
De ce-mi ceri mie în timp ce tu nu te rogi nici ziua? Vrei să mă cred mai mare ca sf. Ap. Pavel? Mie mi-e deajuns puțina mea rugăciune săracă: ''Miluiește-mă Doamne pe mine păcăctosul.''.. atunci cînd îmi mai amintesc de ea.

continuarea mai jos
Reply With Quote
Vechi 27.07.2016, 15:14:57
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
"Fi-ți Sfinți, precum Eu sunt Sfânt", spune Domnul la I Petru 1, 16.

........

Înțelegi acum? Ți-am spus că nici tu nu asculți și nu urmezi ce spun? La fel nu ascultă nici demonii. Că nu vor. Au ei de dovedit "ceva mai bun"...
Și la această postare ți-am răspuns aici. Cred că asta a fost ultima la care am apucat să-ți răspund.

Last edited by vsovi; 27.07.2016 at 15:17:54.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2016, 20:32:56
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
Și voi aveți Dreapta Credință creștină?
Da:și eu care sunt mirean din BOR și ei care sunt poporul lui Dumnezeu.

Citat:
Atunci de ce faceți toate lucrurile atât de diferit? De ce aveți haine atât de diferite? Nu sunteți nici ca și călugării din mănăstire, nici ca mirenii...
Pentru că așa ne învață Dumnezeu în Cuvânt cum trebuie să fie portul cuvios cu specific tradițional românesc... în conformitate cu Hrisovul care stă la temelie.

Citat:
În Sfintele Mănăstiri ale noastre nu e Dreapta Credință? Nu locuiește Dumnezeu Duhul Sfântn acolo? Doar la voi, sau cum?
După cum cred că știi din scripturi, poate îți amintești că Duhul Sfînt s-a pogorît nu numai peste Apostoli ci și peste casa lui Cornelie sutașul deci iată că Duhul Sfînt se pogoară și locuiește în orice drept credincios... și nu uita că dreptul Corneliu nici măcar nu fusese botezat.

Citat:
Aveți și voi chivotul legii? Parcă știam că e pierdut. E o copie?
Nu știu.

Citat:
Da? Omule, atunci de ce arătați așa de diferit? Hainele, portul, evanghalia aceea pusă pe un postament, construcția clădirii ce o numiți biserică, cu colțurile acelea ciudate, multe, corturile unde vă adunați, nu aveți Sfânt Iconostas, catapeteasmă, nu aveți Sfinte Vase, Sfântul Potir, nu aveți ierarh în mijlocul vostru, nu aveți clădirea în sine, ca Biserică, cu Sfintele Icoane zugrăvite pe pereți, ca mărturisire a hramului, a evenimentelor biblice, unde sunt acestea? Unde sunt călugării? Monahii, monahiile? N-am văzut portul lor pe acolo. Unde-i starețul? Ștareța? Unde sunt Mineiele? Molitfelnicul? Liturghierul? Unde sunt?
De ce te tulburi dacă nu vezi toate cele cu care te-ai obijnuit? Păi de aia nu le vezi pentru că Ieslea Cuvîntului e una săracă, e așa de săracă tot așa cum a fost acum 2000 de ani peștera în care s-a născut Domnul.

Citat:
De unde știi? Știi tu cumva ce-i în inima și mintea unui om? Doar Dumnezeu cercetează inimile și rărunchii, spune Scriptura.
Ba e chiar fix invers. Majoriotatea din Biserică, din BOR, cred în Cuvântul lui Dumnezeu și-l împlinesc.
Vai ce bine ar fi... dacă am crede toți în tot Cuvîntul lui Dumnezeu, mai ales în Cuvîntul pe care ni-L grăiește prin sfintele Trîmbițe în ultimii 100 de ani. Tu nu vezi că e plin peste tot de lux și aureturi și haine împopoțonate cu fir de aur și că în multe mînăstiri a intrat trufia și desfrînarea? Nu judec pe nimeni dar nici nu poți să te prefaci că nu vezi... iar LUXUL aduce bogăția păcatului după cuvîntul:''Mai degrabă intră ditamai camila prin gaura unui ac decît un om bogat în Împărăția Cerurilor.'' sau ''Nu puteți sluji la doi stăpîni, lui Dumnezeu și lui mamona...'' sau ''cum puteți crede că dacă juri pe cer sau pe pămînt sau pe biblie sau pe altar nu se pune dar dacă juri pe aurul templului atunci se pune? Dar eu vă spun să nu vă jurați pe nimic ci ceea ce este da în Cuvîntul lui Dumnezeu să fie da și ceea ce este nu în Cuvîntul lui Dumnezeu să fie nu căci orice trece de acestea vine de la cel rău.'' (scuze de erorile de memorie în redarea citatelor)

Citat:
Atribuie cuvântul unui om? Dar Pavel ce-a fost? Un om. Și a zis să-i urmăm lui, cum și el urmează lui Hristos. Și noi credem că Pavel nu spune de la el, ci de la Dumnezeu.
Foarte bine faceți dacă urmăm predaniilor sfinților Apostoli căci nu sunt de la om ci de la Dumnezeu așa cum este și Cuvîntul celor de la NIP.

Citat:
De cine au fost rupți și separați? Dacă au fost rupți și separați, înseamnă că ceva era împotriva Bisericii, au fost învățați, li s-a argumentat în lumina harului Duhului Sfânt, nu au vrut să asculte și au trebuit alungați. La fel au făcut și Pavel și Apostolii. De ce nu au vrtu să asculte?
Păi așa a vrut să-i pună să asculte așa ca voi: a vrut să le ia cu forța toate ''averile'', toate drepturile și apoi să-i pună să lepede cele 7 Trîmbițe și pe Verginica și să se ''păcăiască'' astfel încît să-și tăgăduiască și să-și renege ei ceea ce au văzut și auzit și au crezut de 60 de ani de cînd sunt cu Domnul. Adică asta era miza cerută: să-L lepede pe Domnul Iisus Hristos și să se supună arhiereului locului care nu poate crede în Cuvîntul lui Dumnezeu așa ca voi. Dar ei nu aveau nevoi de supunere căci s-au supus mai dinainte, sau tu nu ai văzut că acolo Dumnezeu a întemeiat Cetatea printr-un slujitor din BOR care avea consimțămîntul să lucreze de la Arhiereul Hrineanu din Cluj de pe atunci? A lucrat și a binecuvîntat și a pus la temelie Hrisovul deci sub ascultare de BOR s-a făcut tot ce s-a făcut. Acum, după ce a ajuns Arhiereu s-a întors și el cu spatele dar nu cred că și cu inima, eu totuși cred că și el mai crede în Cuvîntul lui Dumnezeu dar nu poate să stea cu fața pentru că a fost forțat de sinod să nu se amestece în parohiile altora deși pe vremea cînd a făcut toate lucrările parohia Tîrgoviștei era vacantă și practic nu se amestecase în ograda nimănui conform canoanelor. Deci din moment ce arhiereul locului murise avea tot dreptul să slujească acolo sub trimiterea altui arhiereu cu multă putere sfințitoare cum era Hrineanu. căci au am asistat la slujble ținute de el la Catedrală și se umplea de Duhul Sfînt și se deschideau cerurile cînd se ruga el. Deci totul s-a făcut ca la carte, drept și sfînt încît acolo e respectată cursivitatea hirotoniei apostolice până azi. Nu e nimic eretic sau sectant sau ieșit de sub ascultarea de Dumnezeu așa cum crezi dumneata.

Citat:
Dar îți dau o veste minunată. Pot fi reprimiți înapoi ! Cum? Asta vorbiți cu ierarhul, episcopii și consilierii eparhiali și protopopiatele.
Păi nu vor să se lepede de Cuvîntul lui Dumnezeu. Crezi că arhierul locului crede în Cuvîntul lui Dumnezeu? Ar fi o mare minune re-primirea asta dar fără interese ascunse, egoiste sau de abuz de stăpînire sau de expropiere sau de ce știu eu ce le mai trece prin cap. Nu pot să îi păcălească pentru că Dumnezeu vegheață asupra lor și mărturisește așa cum a mărturisit despre toate în ultimii 60 de ani. Au mai fost tentative de lucrare comună dar ordinele venite de ''sus'' către preoții locului au oprit brusc orice lucrare comună frățească.

Citat:
Cine-a părăsit lucrarea? Noi nu. Voi da. Dovedit.
Spui tu crezînd în propagandă. Care voi? Care noi? E dovedit exact sfinvers... din păcate pentru voi, nu știu care voi.
Citat:
Cine s-a reîntors în lume?
Păi s-au reîntors în lume cei ce au ales luxul și privilegiile și hora cea mare cu ereticii și păgînii și toate sectarismele și toate teoriile gLumii de le-au băgat în bisericile lor ca și credințe bune și mîntuitoare.

Noi toți suntem în lume, ne luptăm cu lumea, rămânem în lume, ne mântuim prin lume, prin ispite, pentru lume suferim, pentru lume ne răstignim, ca lumea să creadă, suntem exemple și lumini, dar lumini ale harului, nu luciferice, suntem exemple de jertfă în ascultare, nu jertfă în răzvrătire, suntem smerenie, nu slavă deșartă... [/quote]

Păi lucifer din mîndrie luxiferică nu a mai crezut în Cuvîntul lui Dumnezeu ispitind pe oameni să cadă și ei asemenea lui prin minciună și răutate din dreapta credință spre slava lor deșartă. Iar asta nu poți spune despre poporul lui Dumnezeu din NIP care rabdă împreună cu Hristos toată prigoana și denigrarea și batjocura ci mai degrabă, dacă te-ai uita în oglindă, ai putea să spui despre cei ce au viața foarte departe de ceea ce cere Dumnezeu de la creștini și de la creștini ortodocși, o viață plină de lux și nepăsare și privilegii dar cu toate astea dau mereu ordin să fie osîndiți săracii și văduvele și orfanii din poporul lui Dumnezeu. Deci înainte să osîndești fără discernămînt ar fi mai bine să încerci să fii cinstit.

continuarea mai jos.

Last edited by vsovi; 27.07.2016 at 20:36:06.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2016, 20:36:24
vsovi vsovi is offline
Banned

Citat:
Iubim lumea mai mult decât pe noi, vrem oițele pierdute să vină înapoi în staulul Biserici, dar nu obligăm niciodată, cum suntem învățați să nu obligăm, nu ne înfuriem, nu emitem opinii peste hotărârile Bisericii, că nu sunt mai bune, sunt mai slabe, din mândrie, vrem să le anulăm pe cele ale Bisericii, că ce? Că nu sunt bune? Dacă sunt bune de ce nu le urmăm?
Nu știu ce vorbești... invoci iar și iar neascultarea. De ce ești viclean și vrei ca prin ea să abuzezi, să răpești, să expropiezi, să supui tiraniei, să deposedezi, să obligi la lepădare de Dumnezeu și să osîndești mereu cu nedreptate? Oare dacă ai avea dragoste de oi așa te-ai comporta?... oricît de mare sau de mic ai fi. Nu știi că păstorul cel rău și care este plătit vine numai să răpească și să piardă oile iar cînd vine lupul e primul care fuge de se angajează la lup în subordine ca să-și asigure bătrînețile cu pensie mare? Păstorul cel Adevărat își pune viața pentru oi așa cum și-a pus Domnul Iisus viața Sa împreună cu cele 7 sfinte Trîmbițe ca să stea să înfrunte pe cel ce voia să-i pustiască biserica și casa. Ai stat tu să mustri regimul lui antihrist de peste 100 de ani sau a stat Dmnezeu cu sfintele sale trîmbițe? Deci nu încerca să vinzi iar și iar castraveți la grădinari vorbind de neascultare și nesupunere că nu ține. Ei au fost și sunt cei ce ascultă cel mai mult de Dumnezeu din ultima 100 de ani și nu voi ceilalți care ați dat bir cu fugiții.

Citat:
Proorocița Mihaela, da, să emită păreri, se numesc teologumene, păreri teologice, dar nu le impună obligat Bisericii, și mai ales, să nu se supere atunci când nu îi sunt urmate învățăturile ei, ea trebuie să asculte de duhovnic, de episcop și de preoți, de Biblie mai ales, de scrierile Sfinților Părinți, de Sfintele Canoane.
Cu ce greșlesc acestea? Iar dacă nu greșesc, de ce nu le ascultă?
Păi dacă ei îi grăiește Domnul Iisus Hristos trimis de Tatăl, oare n-ar fi mai bine pentru ea să asculte de El și nu de alții? Ea nu impune nimic nimănui ci ea scrie Cuvîntul în Cartea Sfîntă și preotul Nicușor Îl ciește ca să-L audă tot poporul și toată lumea care vrea să audă. Nimeni nu este forțat sau obligat să asculte și nici supus cu forța să împlinească cele cerute în Cuvânt. Fiecare este un om Liber căci Dumnezeu este Dumnezeul Libertății și nu al silniciei!

Nu-ți fă probleme, cine ascultă de Cuvîntul lui Dumnezeu ascultă de tot Dumnezeul și respectă toate canoanele și tradițiile sfinte și predaniile apostolilor pentru că la asta veghează Dumnezeu cu îngerii și cu sfinții așa că nu invoca iarăși nerespectarea și neascultarea că nu ține. Ei le țin pe toate așa cum ți-am spus căci acolo e cea mai deplină dreaptă credință. Mai degrabă uită-te în alte biserici ortodoxe și în alte ogrzi să vezi cum sunt călcate toate în picioare.
Citat:
Iar dacă vrea să se sfințească să să se ducă pustnică, sau întro mănăstire să stea în ascultare de stareță, de maici, să le slujească, cu dragoste, să se smerească... nu să vrea să aibe o gloată de creduli, care să-i stea la picioare să-i asculte elucubrațiile? Poate vorbește frumos, nu mă îndoiesc de asta. Nu asta-i problema. Ci lipsa smereniei. Lipsa ascultării. Mânia, supărarea, răzvrătirea ei, neascultarea !
Păi ea scrie Cuvîntul și nu ține prelegeri și nu așteaptă ca cineva să i se închine. Ea este stareța pusă de Iisus ca urmașa sfintei Verginica deci cum vrei tu să îi iei darul pe care Domnul i l-a dat ei și nu ție și nu mie sau să și-l lepede? E frumos ceea ce ceri? Ce părere ai? Ea nu scrie de la ea așa cum ai crede tu că delirează pentru că niciun om nu ar putea scrie așa ceva oricît l-ar chinui talentele literare sau scripturale sau luciferice ci ea scrie Cuvîntul pe care i-L dictează Domnul Iisus Hristos. De aceea se numește Trîmbiță Apocaliptică, de aceea e înger și om... pentru că prin ea își scrie Domnul sfintele proorocii în Cartea Lui cea Sfîntă.

Tu tot vorbești de neascultare, de răzvrătire ca o moară stricată... și faci asta pentru că tu nu crezi și nu știi ce să faci ca să faci ''bine'' însă dacă tu nu crezi de ce vrei mereu s-o obligi să nu mai creadă și ea așa ca tine? Ți-e frică pentru dreapta ta credință? Păi dacă a ei e mai dreaptă și mai bună atunci de ce ți-e frică de credința ei? Deci ceea ce faci tu cum crezi că se cheamă: mîntuire? dragoste? sau nu vrei să te vezi că ești la fel cu acel Saul ce prigonea dreapta credință care după convertire a ajuns să se numească sf. ap. Pavel? Sau poate ești ca Petru acela ce s-a lepădat de Hristos în ceasurile grele tăgăduindu-L sau care îl ispitea pe Domnul Hristos ca nu cumva să se ducă să fie răstignit de bătrîni, de iudei, de farisei, de scribi și de învățați și de mai marii bisericii? Cine ești tu Igor dragă și ce vrei tu de la Dumnezeu și de la Trîmbița Mihaela? (sf. arh. Mihail, protectorul ei, o păzește deci nu mai îndrăzni s-o batjocurești ca să nu te rănești și să nu te tai singur afară din dreapta credință.)

Citat:
Înțelegi acum? Ți-am spus că nici tu nu asculți și nu urmezi ce spun? La fel nu ascultă nici demonii. Că nu vor. Au ei de dovedit "ceva mai bun"...
Ce vrei tu dragă Igor să dovedești? Că noi nu credem și că nu ascultăm? Eu sunt mirean din BOR și ei sunt poporul cel sfînt agonisit cu greu de Domnul Iisus în ultima sută de ani, popor bine pregătit ca să Îl întîmpine pe Domnul atunci cînd va sosi așa cum s-a înălțat.

Și cînd am asculta noi în opinia ta? Cînd ne-am lepăda de Domnul Iisus și de Cuvîntul lui Dumnezeu și de Lucrarea Lui? Păi doar demonii ar pune botul și ar asculta și ar face ceea ce ne ceri mie și lor fără să-ți dai seama!

Și ți-am mai spus că o credință mai mare în Dumnezeu și o ascultare mai sfîntă decît au avut-o și o au cele 7 Trîmbițe îngeri-oameni nu a avut nimeni în ultima 100 de ani... așa că încetează să ceri Domnului să asculte de Tatăl ci mai degrabă ai cere altora asta dacă chiar n-ai ce face. Ok?

Ia studiază tu viața celor 7 Trâmbițe Apocaliptice, a celor 7 îngeri-oameni și vezi minunile lor și apoi dă-ți tu cu părerea dacă ai văzut în ultima sută de ani credință mai mare sau ascultare mai sfîntă și dragoste jertfelnică mai multă. Și după ce studiezi, mai vorbim. Că așa discuția tinde să meargă în absurd... adică ajungem să venim noi să cerem lui Dumnezeu să asculte de Dumnezeu. Păi de o astfel de cerere insistentă și obraznică ar rîde lucifer cu gura pînă la urechi... împreună cu toată ceata lui căzută din dreapta credință, căci așa ceva numai de el ar putea fi demnă.

Ia du-te tu să-i ceri ciobănașului Petrache Lupu să creadă și să asculte de Moșul Dumnezeu de la Maglavit. Păi nu demonstrează toată credința și ascultarea Lui de Dumnezeu toate minunile și vindecările care se produceau atunci pe bandă rulantă încît aproape toată țara a fost pe la Maglavit?

Sau cere-i Lui Arsenie Boca să creadă și să asculte de Dumnezeu sau lui Traian Dorz care a făcut temniță grea pentru oastea Domnului și a fost urmărit de securiști pînă în '89.

Deci te rog nu deveni penibil cerînd mereu credință și ascultare de la eroii creștini ai României. Ok?

Last edited by vsovi; 27.07.2016 at 20:59:07.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2016, 20:59:31
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
De ce te tulburi dacă nu vezi toate cele cu care te-ai obijnuit? Păi de aia nu le vezi pentru că Ieslea Cuvîntului e una săracă, e așa de săracă tot așa cum a fost acum 2000 de ani peștera în care s-a născut Domnul.
Măi omule, pe Hristos tot în grajdi Îl țineți ?

Voi stați în case, apartamente, vile, toate mobilate, utilate, cât mai îmbodobite și frumoase și pe Hristos... tot în grajdi Îl lăsați ?

Păi nu vă e rușine ? Nu vedeți cum își bat dracii joc de voi ? Oare atât de orbi sunteți ? Oare atât de mult urâți Biserica ?

Ce vi-a făcut Biserica, Ortodoxia, cu ce greșim noi, toți, că facem Biserica, Biserică pe placul Domnului ? Voi sunteți pe placul demonilor... Mi-e tare milă de voi...

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
Pentru că așa ne învață Dumnezeu în Cuvânt cum trebuie să fie portul cuvios cu specific tradițional românesc... în conformitate cu Hrisovul care stă la temelie.
Da, acuzi Biserica, că nu-și sărăcește ieslea Împăratului Universului... și tot tu spui de "portul cuvios specific tradițional românesc în conformitate cu Hrisovul care stă la temelie".

Dacă aveți hrisov la temelie, atunci trebuie să aveți și biserica construită creștinește, cum au început să se construiască din secolul 3 bisericile, când a ieșit Biserica din catacombe.

Deci faceți-vă acea biserică, frumoasă, cu Sfânt Iconostas, Sfinte Veșminte preoțești, ca Pavel, Sfintele Icoane ca mărturisire, cu hramul Bisericii, apoi Liturghierul, Molitfelnicul, Mineiele, Sfintele Canoane de la Sfintele Sinoade, toată rânduiala Bisericii, să dovediți că sunteți ortodocși, cum afirmați, nu? Atunci vă primim în Biserică și ne bucurăm împreună în Domnul.

Deci hai te rog, începe să răspunzi de aici, pagina 44: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...=10271&page=44

Începe de la postarea mea #439, alineat cu alineat, te rog. Începe de acolo, bine? Te rog.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 27.07.2016 at 21:03:52.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2016, 21:32:10
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
Măi omule, pe Hristos tot în grajdi Îl țineți ?
Atîta au. Dacă ar avea vile sau conace poate că l-ar ține acolo pe Dumnezeu.

Citat:
Voi stați în case, apartamente, viele, mobilate, utilate, cât mai îmbodobite și frumoase și pe Hristos... tot în grajdi Îl lăsați ?
Care voi? Întreabă-te mai bine despre care voi vrei să vorbești?

Citat:
Păi nu vă e rușine ? Nu vedeți cum își bat dracii joc de voi ? Oare atât de orbi sunteți ? Oare atât de mult urâți Biserica ?
Oare cine sunt dracii ăia care își tot bat joc? Pe cine regăsești printre ei?
De unde tot scoți tu că ar urî cineva biserica? Păi cei ce cred iubesc Biserica și nu o urăsc. Urîcioșii sunt în altă parte, deobicei în bar sau la birt... sau pe funcții foarte înalte.

Citat:
Ce vi-a făcut Biserica, Ortodoxia, cu ce greșim noi, toți, că facem Biserica, Biserică pe placul Domnului ? Voi sunteți pe placul demonilor... Mi-e tare milă de voi...
Cine sunteți voi toți? Cînd zici așa tu te gîndești la toți ortodocșii? Păi nu ei zic ci tu zici în numele lor. De ce ar fi ortodocșii în contra noastră a ortodocșilor? De ce? Cu ce am greșit unii altora? Oare nu avem dreptul să credem fiecare în Dumnezeu? Nu avem dreptul să credem fiecare în Cuvîntul lui Dumnezeu? Păi voi vă faceți pe placul demonilor răpindu-ne dreptul de a crede și de a mărturisi. Deci nu cred că ți-e milă ci spui tot ce-ți vine la gură amestecînd demonii ca să creezi panică în creduli. Păi demonii sunt cei ce nu cred sau cei ce cred greșit pentru a păcătui.

Citat:
Da, acuzi Biserica, că nu-și sărăcește ieslea Împăratului Universului... și tot tu spui de "portul cuvios specific tradițional românesc în conformitate cu Hrisovul care stă la temelie".
Te simți vizat cînd vorbesc de lux? N-am acuzat pe nimeni dar probabil că luxul evident de care profiți în loc să te facă să-l împarți, să dai din el și săracilor, iată, tu vi să le dai în cap fără pic de rușine pentru pofta ochilor și trufia bogăției... Și mai spui că ești creștin ortodox și că ne iubești? Defapt din ce vorbești văd că tu detești săracii... și mai ales pe ăia fără de păcate.
Citat:
Dacă aveți hrisov la temelie, atunci trebuie să aveți și biserica construită creștinește, cum au început să se construiască din secolul 3 bisericile, când a ieșit Biserica din catacombe.
Biserica Domnului e făcută din oameni căci Apostolii s-au dus să facă din oameni biserică și nu s-au dus să îi pună pe oameni să-și dea toți banii ca să ridice unii biserici peste biserici tot mai mari și mai multe spre a fi ele dărîmate.

Citat:
Deci faceți-vă acea biserică, frumoasă, cu Sfânt Iconostas, Sfinte Veșminte preoțești, ca Pavel, Sfintele Icoane ca mărturisire, cu hramul Bisericii, apoi Liturghierul, Molitfelnicul, Mineiele, Sfintele Canoane de la Sfintele Sinoade, toată rânduiala Bisericii, să dovediți că sunteți ortodocși, cum afirmați, nu? Atunci vă primim în Biserică și ne bucurăm împreună în Domnul.
Păi dacă nu cere Domnul Iisus Hristos în Cuvînt ceea ce le ceri dumneata, ce ar trebui ei să facă? Dumnezeu le cere Credință în Cuvîntul Lui Dumnezeu căci Hristos este biserica și casa creștinului așa cum Tatăl este biserica și casa Lui Hristos. Tu defapt ai vrea să slujească omul zidurilor așa ca cei din lume care își fac mereu case cu multe etaje și cu multe turnulețe ca să se vadă că e cel mai trufaș și cel mai tare din parcare... adică cel mai mare mafiot. Dumnezeu a trăit în corturi încă de pe vremea lui Avraam și Isaak și Iacov așa că El nu cere omului să-i ridice ziduri și să-I facă case și nici altare pline cu aureturi și cu tot felul de împopoțonări, nu cere. Dumnezeu cere Dreaptă Credință și multă dreptate făcută în Adevăr.... din iubire și din milă.

Citat:
Deci hai te rog, începe să răspunzi de aici, pagina 44: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...=10271&page=44
Mai bine postezi doar cîte o pagină ca să discutăm. Acum e timpul să merg acasă căci îți scriu de la serviciu.

Citat:
Începe de la postarea mea #439, alineat cu alineat, te rog. Începe de acolo, bine? Te rog.

Nu merge așa. E mult prea mult deodată. Cred că ajunge pentru astăzi discuția asta. Trebuie să ai timp și pentru rumegare și discernere așa că pe viitor mai bine postezi maxim 20 de rînduri și eu îți răspund și tot așa sau invers, te întreb eu și răspunzi tu. Dacă facem inflație de întrebări și răspunsuri s-ar putea să nu mai rămînem cu nimic după ele decît să vrem mereu să tot întrebăm și să răspundem și s-ar putea ca prin asta să începem să ne mîndrim. Deci mai bine devenim mai eficienți și mai ne și odihnim pînă mîine căci lăcomia de prea multe cuvinte s-ar putea să vină din slava deșartă... cu care amîndoi lupătm. Ok?

Dacă ne ajută Dumnezeu, mîine continuăm de la postarea ta #439.

Last edited by vsovi; 27.07.2016 at 21:49:37.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2016, 21:47:16
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

:) bine, te aștept mâine...

Să știi că dacă cei de la pucioasa sunt -biserica- și noi în toată România, Rusia, Grecia, etc., mințim și ne acuzați de erezie și că avem episcopi și preoți, la care nu trebuie să ne spovedim, cum spun duhurile de la pucioasa și alte acuze pentru Biserică, să știi că trebuie să argumentați scripturitic și patristic ce spuneți, să vă luptați cu oricine spuneți că sunt eretici, să le dovediți minciuna și le arătați că voi sunteți în Adevăr și ceilalți nu sunt, așa a făcut și Pavel, Apostolii și Sfinții Părinți cu ereticii și așa fac până azi și până la Judecată, Biserica se luptă cu ereziile, că așa învață Duhul Sfânt, să se arate înșelările. Origen a scris zeci de cărți, până să descopere Biserica în scrierile lui cele 3 mari erezii ale lui: preexistența, predestinația și apocastaza. A spus Biserica că e prea mult de citit? Nu, a citit tot. Deci nu spune nici tu că e prea mult de citit, eu îți voi da oricât timp ai nevoie, te voi lăsa să răspunzi cu răbdare la toate, în câte zile ai tu nevoie, și când spui că ai terminat de răspuns la cele 7 posturi, începând de la #439, voi încerca să răspund cu mila Domnului, citind tot ce mi-ai scris, mult sau puțin, cu atenție, fiindcă îmi pasă mult de tot ce scrii, fiindcă vreau să te ridic din erezii, ca să mântuiești alături de noi.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 27.07.2016 at 21:49:25.
Reply With Quote
Vechi 28.07.2016, 15:45:59
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit Îți răspund a doua oară la acest mesaj!

Citat:
"Fi-ți Sfinți, precum Eu sunt Sfânt", spune Domnul la I Petru 1, 16.
Da, așa spune.
Citat:
Deci și tu poți să ai iubire așa de sfântă și curată ca EL, de ce nu ai?
Pentru că eu mereu recad în patimile tinereții sau mă molipsesc de altele noi și n-am insinuat că aș fi sfînt dar mă străduiesc să nu mai păcătuiesc.
Citat:
Ești plin de tine însuți dar te consideri sfânt, sau?
Sunt prea plin de mine, deci mă laud și se încrede păcatul în mine iar dacă m-aș considera și sfînt pentru asta n-aș fi eu nebun? Ce zici? Deci mă strădui și să mă lepăd de mine însumi.

Citat:
De ce îi numești pe cei de la pucioasa, sfinți?
Pentru că orice om îndelung sfințit care se străduie să creadă și să viețuiască în sfințenie conform Cuvântului este mult mai sfînt ca mine sau ca restul oamenilor din lume deci față de mine toți aceștia sunt niște sfinți îndelung sfințiți.

Citat:
Pavel spune despre el că e cel dintâi păcătos, cel mai mare. Psalmistul David spune despre el că e vierme și nu om.
Dar tot Pavel spune pe undeva că mulțumește tuturor credincioșilor care ajutau pe săracii sfinți cu cîte ceva: cu bani, cu mîncare, cu mînă de lucru, cu un cuvînt bun... deci îi socotea sfinți pe cei ce lăsaseră toate pentru Hristos.

Citat:
Și voi ce sunteți?
Care voi? Eu sunt mirean din BOR și sunt sfințit și împărtășit cu Hristos și cred în Cuvîntul lui Dumnezeu de la Pucioasa. Ei sunt îndelung sfințiți și bine pregătiți căci de 60 de ani le grăiește lor Dumnezeu. Cît sunt de sfinți sau de păcătoși fiecare dintre ei asta nu știu că nu am fost niciodată la ei să-i cercetez de aproape, dar cred că sunt sfinți, așa ca orice călugăr cu viețuire îndelungată întru sfințenie. Pentru mine unul ca acela e clar un sfînt și numai din faptul că stă în credință și primește o lucrare de îndelungă sfințire, dar față de alți sfinți mult mai mari, ar putea părea un păcătos.
Citat:
Curaj de discuții va fi mereu. Problema e că rămân atât discuții. Și nu se prinde de oameni nimic. Le arătăm Adevărul și fug de El. Ca și tine.
Păi orice discuție te-ar putea schimba în bine dacă știi să iei ceea ce este bun din ea. Ce-ți pasă ție ce prinde la oameni? Ai interese prozelite? Nu eu sunt cel ce fuge de dreptate și de Adevăr. Eu am citit despre cele 7 Trîmbițe Apocaliptice Îngeri-Oameni și le-am primit mesajul de la Dumnezeu și Îl cred pentru că acolo găsim Adevărul... și viața lor o găsești eroică dacă ești cinstit și o pui în contextul corect și dacă o cercetezi cu deamănuntul vei vedea că a fost una plină de adevăr și de iubire jertfelnică și de luptă bună dusă pentru mîntuirea tuturor. Citește despre fiecare din cele 7 sf. Trîmbițe și te vei convinge și tu de Adevăr și atunci îți vei da seama cine fuge de El.
[quote]
Citat:
Și crezi că e bine așa? Asta ne învață Biserica? Nu oare așa fac ereticii neo-protestanți? Înțelege fiecare ce vrea și ce poate și fiecare își face biserica lui... E bine așa? BIblia spune că ne rătăcim tâlcuind scripturile după mintea noastră.
E rău să tălcuiești scripturile? E rău să încerci să le înțelegi? Biserica și fiecare preot oare nu tîlcuiește după fiecare liturghie la fiecare pericopă scriptura zilei? Ce ai tu cu cei ce citesc și tîlcuiesc și ei scripturile după capul lor? Te temi că vor înțelege și vor interpreta mai bine ca tine? Ce ai tu cu cei ce vor să-și facă biserica lor? Ți-e frică și te cuprinde disperarea că-și pierde catolicismul sau ortodoxia din prozeliții care vă ''sponsorizează''? Să nu-mi spui tu că nu mai poți tu de grija lor. Alte interese propagandistice te poartă și nu grija pentru mîntuirea lor așa cum ne povățuiește Biblia: să nu răstălmăcim scripturile spre a noastră pierzare... ca ereticii.

Citat:
Așa au făcut Apostolii? Înțelegea fiecare ce putea și "ce îi era dat" să înțeleagă fiecare?
Bineînțeles că înțelegea fiecare ce putea, dar se străduiau să aibă o Credință comună cît mai cuprinzătoare și cît mai dreaptă în Adevăr. Păi darul înțelegerii este foarte mare și tu crezi că oricine îl poate primi din start? Eu cred că e nevoie pentru asta de o creștere duhovnicească în credință și așa Harul Duhului Sfînt te încununează cu o mai mare înțelegere atît a scripturilor cît și a celor care nu pot înțelege prea mult dintro dată... și prin asta se dovedește că ai înțelegere că nu te pui să-i abuzezi și să-i forțezi și să-i silești la ce vrei tu dacă vezi că ei înțeleg mereu pe dos vrînd să păcătuiască. Mai spui din cînd în cînd: ''Doamne facă-se precum Tu voiești să se facă voia Ta.''

Citat:
Știi ce e un Sinod Ecumenic și ce e o erezie?
Da.
Citat:
Dacă nu știi, crezi că poți să-ți dai cu părerea, să bănuiești ce ar fi, cum ar funcționa și apoi mai crezi că poți să ajungi și în Rai, nu?
Adică tu spui că nu poți și nu ai voie să-ți dai cu părerea? Nu poți să încerci să bănuiești ce citești? Tu spui că nu ai voie nici să-ți dai seama cum crezi că ar funcționa? Și după ce faci astea tu te îndoiești că ai putea să ajungi în Rai? Păi atunci unde este Libertatea dacă nu ai voie la păreri, la bănuială, la funcționare ca să-ți dai seama ce citești? Păi tu crezi că noi suntem un fel de roboți decerebrați care repetăm fără cîrtire canoanele și simbolul credinței și dogmele ortodoxe așa ca pe o poezie rostită într-o limbă necunoscută nouă ca pe un fel de superstiție absurdă în speranța că ne ajută fără să participăm cu Credința, Înțelegerea, Cunoașterea la ceea ce citim? Păi dacă Credința nu era ceva de citit și rumegat și de înțeles și de urmat și de trăit atunci nu era scris în Carte. Dacă e scris în carte și dacă la cartea sfîntă poate avea acces oricine așa cum voiește Dumnezeu atunci crede-mă că nu poți tu sau eu sau alții cenzura dreptul și modul cum poate fiecare citi și înțelege și urma.

Citat:
Nu, Domnul Hristos, n-a înființat Noul Ierusalim, până după Înviere și după Judecată, spune la Apocalipsă, atunci, atunci și abea atunci va fi dat Cerul Nou, Pământul Nou, Ierusalimul Nou, celor ce vor moșteni pământul.
Repeți și tu ca șarpele care a amăgit-o pe Eva: ''Nu, sigur nu veți muri... dacă mîncați din pomul acesta.''
Ba da, Domnul Iisus Hristos a înfințat Cetatea Noului Ierusalim de la Pucioasa și El grăiește în Cuvînt de 60 de ani ca să fie scris în Carte.
Practic vorbești mai sus de răstălmăcirea scripturilor și acum e clar că le răstălmăcești spre a ta pierzare. Suntem dimineața devreme în a treia zi (o zi cît 1000 de ani) după scripturi... iar cei ce aud Cuvîntul învie și nu vor mai veni la judecată... ci vor avea parte de un Cer nou, un pămînt Nou, de un Ierusalim Nou și drepții vor moșteni pămîntul făgăduinței.

Citat:
Noul Ierusalim de la Pucioasa, nu a fost dat de Domnul Hristos, ci de domnul hristos... dracul-hristos, hristoși mincinoși.
Iar te apucă... credința în minciuni și propagnda lor din interes.

Citat:
Dacă nu este așa, și e dat de Domnul Hristos, faceți-vă regim de Mănăstire ortodoxă.
Are regim de mînăstire ortodoxă și de cetate unde se adună credincioșii de sărbători.

Citat:
Cu ce greșește o mănăstire ortodoxă? Sau parohie, cu Biserică de parohie, organizată ortodox.
Am zis eu că greșește? Tu spui asta dîndu-te victima acuzării cînd defapt tu mă acuzi pe mine și pe ei.

Citat:
Ce e greșit întro Biserică ortodoxă?
Păi de ce mă întrebi asta pe mine din moment ce sunt mirean din BOR? Nu mă provoca la auto-critică că precis o să găsesc destule păcate... dar nu e frumos să judecăm. Este Cuvîntul lui Dumnezeu ca să-i trezească pe fiecare.

Citat:
De ce a voastră arată diferit și e atât de ciudată?
Pentru că așa a vrut Dumnezeu ca să nu pună pe spatele săracilor construirea unor lăcașe de cult impunătoare cu tot felul de tipicuri și de stiluri boierești și pentru că defapt Iisus ridică biserica Lui în oameni și nu în tot felul de clădiri sortite dărîmării.
Citat:
Dacă credința unește, voi de ce nu sunteți uniți cu noi?
Pentru că voi i-ați exclus. Dar despre care noi și despre care voi vorbești mereu? Eu ca mirean din BOR sunt unit cu tine în cele ce privesc ortodoxia în general dar în faptul că eu cred și tu nu crezi în Cuvîntul lui Dumnezeu și în mesajele Apocaliptice ale celor 7 Trîmbițe, acolo nu suntem uniți și tu ești cel ce mă excluzi nu eu, vrînd să-i exclud și eu pe ei așa cum îi excluzi tu.

Citat:
De ce ereticii nu vroiau să fie uniți cu creștinii?
Pentru că s-au exclus pe ei înșiși și au exclus la rîndul lor și ei pe alții.

Citat:
De ce ereticii își înființau propriul lor creștinism?
Pentru că sunt exclusiviști și îndărătnici și intoleranți și pentru că ei pricepeau altfel scriptura și credința și nu voiau ca altcineva să-i forțeze și să-i oblige cu dea sila să înțeleagă așa cum ei nu puteau pricepe și înțelege și crede nici în ruptul capului.
Citat:
De ce Pavel spune că aceia ereticii sunt anatema?
Pentru că nu aveau dragoste de Iisus ci îi mîna pe ei în luptă alte interese ascunse foarte viclene.
Citat:
Și chiar îi dă satanei, ăn mod expres și explicit. Ce este anatema, știi?
Ți-e frică de anatemă? Sigur că ți-e frică. Are așa un ecou superstițios ce înfricoșează și bagă panică în naivi. Păi dacă nu-L iubești pe Hristos ești anatemă oricît ai fi de mare creștin ortodox. Pe cei ce iubeau mai mult lumea, ce să facă cu ei? Păi ii dădea înapoi gLumii... conduse de satana, spunînd că aceia dintre creștini sunt anatemă. Sfinții după 3 încercări repetate de a-l îndrepta pe cîte un păcătos desfrînat îi punea anatemă adică îl scria și îl nota ca să știe toți să se ferească de el și era socotit ca un necredincios și un vameș și ca orice alt păcătos care nu voia să se întoarcă din căile lui cele rele.

continuarea mai jos.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre Post in Biserica universala achimovjan Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 9 06.05.2010 14:53:11
Care e adevarat Biserica Crestina?Ne arata istoria aceasta mihailt Generalitati 15 09.12.2009 15:00:47
BISERICA UNIVERSALA mara2008 Generalitati 8 06.08.2008 06:07:57