![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Oricum, conÈinutul petiÈiei e destul de donquijotesc. De ce ar trebui să intereseze pe cineva ce se discută la sinodul din Creta?! Decît să fii conÈtient pînă la obsesie de lucruri pe care nu le poÈi schimba, mai bine pur Èi simplu le negi Èi le uiÈi, acele aspecte neplăcute ale unor probleme. E mult mai sănătos aÈa. Antonia, poÈi miÈca un munte? Nici eu. AÈa că ne concentrăm pe ceva fezabil Èi folositor, zic Èi eu.
|
|
|||
|
|||
![]()
Mai multe ONG-uri i-au trimis Sinodului Bisericii Ortodoxe Române un text cu nemulțumirile referitoare la Sinodul panortodox din Creta
http://www.activenews.ro/stiri-socia...n-Creta-133877 http://www.activenews.ro/documente/S...od%20final.pdf |
|
|||
|
|||
![]()
Iar "societatea civila" se baga unde nu-i fierbe oala?
De partea aialalta insa?
|
||||
|
||||
![]()
De cine să fie "apărată" ortodoxia?
Că nu m-am prins... De mine, de noi? Clar! De cler? Hm...
|
|||
|
|||
![]()
De tine, ma indoiesc. Judecind dupa postari cel putin, oameni de felul tau si al lui Alin sinteti fii adevarati ai Bisericii. Altii sint problema. Anume instigatorii la schisma.
|
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca ierarhia Bisericii Ortodoxe Romane trebuie sa fie foarte atenta ce se discuta la acel Sinod, si mai ales ce hotarari se iau acolo, pentru a nu fi de acord cu nici o schimbare a dogmei ortodoxe, mostenita prin Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie.
|
|
|||
|
|||
![]()
De cleru' corpt domn'le!
Nu vazusi pe feisbuk si la ProsTv?
|
||||
|
||||
![]()
N-am eu căderea să judec cleru' corupt.
Poate-poate aș avea vreun gând în ceea ce privește vreo rătăcire flagrantă dpdv dogmatic, da' nici măcar atunci ceva mai mult decât un gând și atât...
|
|||
|
|||
![]()
Pai cum sa nu, a fi un bun ortodox inseamna sa fii si un mic Luther.
Vii frumos cu lista de plangeri si o lipesti pe usa bisericii. Daca nu ti se face moftu', schisma dom'le, ce stam la discutii. Dupa Sf. Traditie a Sf. Parinti, Sf. Maxim Marturisitorul, etc.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 09.06.2016 at 10:55:18. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bine, acum exagerezi. Nici un ortodox (nu stilist, da?) nu e pentru schismă Èi alte bălării-din-iad. Nepomenirea e canonică, schisma & erezia, needless 2 say, nu sînt. Acum, adevărul e că unii ierarhi, părinÈi Èi mireni au sărit peste cal conform sindromului drobului de sare. Èi asta e Èi prematur omeneÈte vorbind, Èi periculos pentru ortodoxie, bisericeÈte privind. |
|