![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu-i adevărat.
Oitza a zis corect: dacă este cineva hirotonisit preot ÎNAINTE de a se cununa, așa rămâne: celib.
|
|||
|
|||
![]()
Dar cred ca poate fi hirotonit preot doar daca este casatorit, altfel numai daca este calugar
|
|
||||
|
||||
![]()
Ce crezi tu e una, realitatea e alta; am arătat-o deja.
|
|||
|
|||
![]()
eu stiu ca inainte sa fii hirotonisit trebuie sa fii casatorit
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu știi bine: și cineva necăsătorit poate fi hirotonisit. După asta nu se mai poate căsători. De aia, de ex, TOȚI preoții care ajung văduvi, văduvi rămân! Nu se mai pot căsători, dacă mai vor să fie preoți.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
este preotul de mir. Eu stiu astfel: fie esti preot de mir si ai nevasta, fie esti monah si n-ai nevasta. Eu n-am intalnit preot de mir fara nevasta. |
|
||||
|
||||
![]()
Parcă ești țiganul cu girafa...
|
||||
|
||||
![]()
Copacel, absolut nimeni pe acest pământ poate să oblige pe cineva să se căsătorească, de aia Biserica nu o face. Dacă vrei să fii preot necăsătorit, bine, episcopul te hirotoniseste, dar trebuie să te mentalizezi că așa o să rămâi până la moarte, necăsătorit.
Mulțumesc tuturor pentru răspunsuri. |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Care-i faza cu tiganul si girafa ?