Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.05.2016, 20:38:24
Jonnyw2013 Jonnyw2013 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.02.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Nu-mi este jena nicidecum.Si nu prea sunt atent la predici pt ca am observat
ca sunt rostite degeaba.Acelasi idei de fiecare data.Oamenii le asculta si apoi
imediat le arunca , pt ca degeaba asculta predici daca nu-i intereseaza practicarea credintei.Incep sa semene precum sedintele de partid.
Tovarasi trebuie sa facem aia, si aia.Dar trebuie sa facem.Si nimeni nu face nimic. :))

Eu sunt un tip pragmatic si consider ca ce nu-i in Liturghie nu-i teologie ci
pierdere de vreme si multa prostie.
Deci la predici nu esti atent (si ce e mai grav ti se pare corect, ptr ca mai sunt oameni, printre care si eu care mai pierdem "firul" predicii o perioada de timp ), de studiat la un moment dat spuneai ca nu prea studiezi(citit Biblia s.a.) dar iti emiti pareri personale cu o valoare "absoluta".
Bun, si daca oamenii aia nu-i intereseaza practicarea credintei, cum poti tu sa-i inveti ,daca nu inveti tu insuti prima data?Cum poate orb pe orb sa calauzeasca?

Era un Topic care s-a inchis la un moment dat,ptr ca s-a ajuns la escaladarea vorbelor.Ce mi s-a parut ca a iesit in evidenta in acel topic o remarca care a facut-o cineva :

http://ortodox.md/nu-fa-tu/

"Odată [Moș Gheorghe] s-a dus la stâna Mănăstirii Neamț, unde se aflau cei trei frați călugări din Transilvania:
Veniamin, Pamvo și Damaschin – vechi ucenici ai bătrânului. Iar ei fiind tulburați i-au spus:
– Moș Gheorghe, noi plecăm din Mănăstirea asta, că ne-am smintit!
– Dar de ce, drăguță?
– Nu mai este mântuire aici! Am văzut pe unul făcând cutare păcat, pe altul vorbind cutare lucru, pe altul certându-se, iar pe altul pârând pe frați.
Atunci bătrânul, deși era foarte blând, a strigat tare de trei ori:
– NU FĂ TU, BĂ! NU FĂ TU, BĂ! NU FĂ TU, BĂ! Că fiecare va răspunde pentru ale sale păcate. De ce vezi și judeci pe alții?…"

O sa am nevoie de pragmatismul tau la un moment dat.O sa vedem.
Dumnezeu sa iti dea gandul bun!
Vechi 29.05.2016, 20:54:21
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jonnyw2013 Vezi mesajul
– Moș Gheorghe, noi plecăm din Mănăstirea asta, că ne-am smintit!
– Dar de ce, drăguță?
– Nu mai este mântuire aici! Am văzut pe unul făcând cutare păcat, pe altul vorbind cutare lucru, pe altul certându-se, iar pe altul pârând pe frați.
Atunci bătrânul, deși era foarte blând, a strigat tare de trei ori:
– NU FĂ TU, BĂ! NU FĂ TU, BĂ! NU FĂ TU, BĂ! Că fiecare va răspunde pentru ale sale păcate. De ce vezi și judeci pe alții?…"
Mda, mos Gheorghe are dreptate
Reply With Quote
Vechi 29.05.2016, 22:22:19
crinrin
Guest

Implicit

Ceva bun s-a intamplat cu cineva astazi!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nunta honney Nunta 27 27.04.2011 19:25:22
Sfântul Ioan Botezătorul, îndemn la viață curată NECTARIE Generalitati 0 03.01.2011 14:29:47
Biserica ortodoxa marturiseste ca impreunarea din casatorie este foarte curata! mihailt Nunta 23 02.11.2010 21:03:03
campania pt o biserica curata initiata de webmaste sofiaiuga Stiri, actualitati, anunturi 2 08.03.2008 22:00:11
Casnicie curata nicoleta34 Nunta 35 03.07.2007 21:53:44