![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Pune inima
Pune inima să cânte Psalmul sfânt al regăsirii, Pe altarul de speranță Să-nflorească trandafirii. Pune ceasul să vegheze Timpul ce-n risipa lui A pierdut minute bune, Pe tărâmul nu știu cui... Pune lacrima să plângă În chilia unui gând, Eu de cer senin și soare Sunt atâta de flămând. Pune mugurii de floare Pe tărâmul meu de dor, Curcubeu de după ploaie VeÈnicia s-o măsor. Pune suflet în poeme Să dau paÈnic bucurii, Când gonit de întâmplare Pe tărâmul meu vei fi... Pune inima să cânte Într-o coardă de vioară De atâta frumusețe, Gândul bun se înfioară. Timpul să rămână-n loc Poate doar vreo trei secunde, Două inimi la un loc Bat acum pe nu știu unde... Camelia Cristea
|
||||
|
||||
![]()
Atât de mult iubesc iubirea,
Așa de mult ca nemurirea. Așa de mult iubesc și omul, Dar cel mai mult iubesc pe Domnul. Nu e nevoie să vă spun Cât Dumnezeu este de Bun, Sau câtă dragoste arată Pentru fiecare-n parte. Sau câtă iubire revarsă Atunci când viața ne e arsă. Sau cât e Dumnezeu de mare Când omul-l roagă cu ardoare. Sau Harul care Îl revarsă Când are omu' viața arsă. De necaz și de durere , Atunci primește mângâiere. Dar omul nemulțumitor Aduce înjurii uneori. Înjură chiar pe Dumnezeu Fără părere de rău. Ca și cum El a greșit De nu i-a împlinit un vis. Ca și cum ar fi dator Doamne ai milă de noi. Iartă-ne că suntem răi, Suntem plini de patimi grele Nu știm să ieșim din ele. Iar pe Tine te uităm, Până ajungem iar la greu. Hristos a Inviat! Bucuria noastră a tuturora!
|
|||
|
|||
![]()
„O, Doamne, ai milă de cei care-i chemi
Să vină pe urmele Tale, Ajută-i în lupta din grele vremi Nimic să nu-i frângă pe cale. Ajută-l pe acel care-n urmă-a lăsat Prea mari prietenii sau păcate, Să nu-l mai întoarcă din drumul curat Dorința spre cele lăsate. Ajută-l pe-acel ce-a lăsat pe pământ Iubiri prea adânci și prea grele, Să nu-Ți lase calea cu sufletul frânt Și inima-ntoarsă spre ele. Ajută-l pe-acel ce-a lăsat multe-averi Și scapă-l de orice robie, Ca, slobod de-a’ lumii deșarte poveri, Să-Ți poată urma numai Ție. Ajută-l pe-acela cu suflet bogat, Ce-ascunse păcate mai ține, Pe-acel care Tu nu-l desparți de păcat Păcatu-l desparte de Tine. Ajută-l pe cel ce, plecând, lasă tot, Pe veci să se rupă de toate. Să n-ajungă stâlp ca femeia lui Lot Privind blestemata cetate. Ajută-l pe-acel ce-a ajuns pe Altar Și nu-i pregătit de junghiere, Să nu-l prindă frica de-al morții hotar, Pierind la un pas de-nviere. Ajută-i pe toți, când e clipa cea grea, Să biruie tot ce-i mai leagă, Ca, dând lumea-ntreagă pe dragostea Ta, Să afle-a Ta dragoste-ntreagă”. „Ca, dând lumea-ntreagă pe dragostea Ta, Să afle-a Ta dragoste-ntreagă.” |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 14:54:36 |
poezii crestine | Maria-Raluca | Generalitati | 35 | 08.04.2015 18:15:49 |
Poezii de Pasti | laurastifter | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 21 | 02.05.2013 15:59:15 |
Poezii de Pasti | PuiMicGeorgiana | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 0 | 19.04.2011 11:46:00 |
Poezii crestine! | Laurentiu | Generalitati | 1 | 01.03.2007 14:31:41 |
|