![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Economia era destul de competitiva pentru nivel de atunci. Abia dupa '89 s-au gasit unii sa zica ca nu e buna, pentru ca lumea sa taca privind cum e distrusa. Si acum s-ar gasi bani pentru stimularea initiativei private sau protectie sociala daca n-ar fi alte interese la mijloc. Finantare pentru startup-uri: zero; credite ipotecare: 77 miliarde https://logec.ro/finantare-pentru-st...e-77-miliarde/ Macovei, despre interceptări: Sistemul costă 1 miliard de euro. Nu se poate face peste noapte, CCR știe http://www.mediafax.ro/politic/macov...-stie-15097803 Si ne plangeam in '89 ca "Secu" intercepta chipurile 1 milion de telefoane. Astia le intercepteaza pe TOATE 1 miliard pentru interceptări? https://logec.ro/1-miliard-pentru-interceptari/
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 16.03.2016 at 15:53:12. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tinerețea lui Ceaușescu este pătată cu sângele țăranilor care nu au vrut cu niciun preț să-și dea pământul la CAP. Pe 4 decembrie 1957 el s-a implicat personal în reprimarea sângeroasă a țăranilor din satul Vadu Roșca. Ceaușescu a ordonat să se tragă asupra oamenilor care nu voiau să cedeze presiunii partidului pentru colectivizare. Cronica sângeroasă a acelei zile în care oamenii l-au blestemat pe Ceaușescu e consemnată în romanul lui Varujan Vosganian, intitulat “Cartea Șoaptelor”. “Țevile mitralierelor au ieșit înafară și Ceaușescu personal a făcut semn să înceapă să se tragă. Cel mai tulburător lucru pe care l-am auzit acolo a fost mărturia unuia dintre țăranii care fusese rănit. Mi-a spus că Ceaușescu s-a uitat la el să vadă dacă mai trăiește și când a văzut că trăiește i-a tras un picior în burtă. Mi-a spus că l-am înjurat greu ca un blestem. Zice, Ceaușescu a murit din cauza blestemelor noastre de la Vadu Roșca, pentru că zice, că Aurică Dimofte, primul dintre morții noștri a căzut în genunchi, împins de gloanțe, cu capul pe spate. Exact așa a murit și Ceaușescu, ca și Aurică Dimofte al nostru”, a spus Varujan Vosganian, scriitorul romanului „Cartea șoaptelor |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prigoana a continuat și după ce comuniștii anunțau glorioși, în anul 1962, încheierea colectivizării. Marin Crăciun a fost nevoit să muncească în construcții prin toată țară iar copiii săi nu s-au putut înscrie la facultate pe motiv că nu aveau origine sănătoasă. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Comunistii mi-au mancat tineretea mie si viata inaintasilor mei. Imi repugna. Abhor comunismul si de propovaduitorii lui imi este greata. Ma lepad de ei, de toata trufia lor, de toata lucrarea lor, de tot cultul lor!
|
|||
|
|||
![]()
Imi pare rau pentru suferintele din familia dumneavoastra, dar (si omeneste inteleg perfect) din cate observ acest lucru va impiedica sa judecati obiectiv si realist perioada anilor 1964-1989 din Romania (asa cum a fost ea, cu bune si cu rele).
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu ce ma incalzeste ca unii au avut apartamente si locuri de munca, daca au fost mutati fortat de la sat si au stat in niste cutii de chibrituri si fortati sa lucreze in fabrica? Poate ca fiind tarani, nu le-a placut ca au fost despartiti de natura, casa, familie, animale... La asta v-ati gandit? Carui taran i-a placut sa i se ia pamantul? Cu ce ma incalzeste ca unii securisti o duceau bine, sau comunisti din partid, daca altii stateau cu anii sa putrezeasca in inchisori? Cum puteti sa va incapatanati sa luati apararea acestui sistem, stiind ce crime a produs? Last edited by aubergine; 24.03.2016 at 22:31:44. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu au dat copiii pana acuma.
Se fac ca i-au pierdut. Ce poate sa faca omul simplu in acest caz. Nimic, doar sa sufere in tacere. |
|
|||
|
|||
![]()
Sa mearga sa ii rapeasca. Stiu unde sunt, sa incerce.
|
|
|||
|
|||
![]()
Serios, e o idee bună.
|
|
|||
|
|||
![]()
Asa au facut tiganii romani aici la Hamburg.
Era o familie, se spune ca parintii ar fi fost dependenti de droguri. Copilul a fost luat de la familia tiganeasca si dat in fosta DDR intr-o familie de circari cu 11 copii care il puneau sa cerseasca pentru hrana animalelor de la circ. Copilul a reusi intr-o noapte sa fure camioneta stapanilor si sa fuga ( fie vorba intre noi la 10 ani so conduci camioneta?) Au declansat autoritatile germane o actiune antiterorista cu elicoptere si mascati in tot Hamburgul. Pe urma au anuntat autoritatile ca copilul si familia vor sa fie lasat in pace, sa nu se mai scrie in ziare si presa despre ei. Si asa au disparut. |
|