![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Doamne ce chestie. "un obiect cu masa sa atinga viteze superluminice"
Atinge "viteze superluminice" relativ la sistemul de referinta, in realitate nu se duce nicaieri. Daca ai cerceta un pic, ai sti ca exista si in mainstream obiecte cu masa care " ating viteze superluminice". Exista galaxii intregi si probabil roiuri de galaxii care se indeparteaza de noi cu "viteze superluminice". |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Nu exista domuri, testoase gigantice sau ingeri pe colturile unui cub, oameni buni. Eu nu le am cu fizica. Totusi nu am chiulit indeajuns ca sa cred pe nerasuflate prostii arhaice de mituri tribale din Orientul Mijlociu.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Citat:
Si sunt sigur ca dupa ce ai sa o aprofundezi, singura scapare pentru a nu recunoaste ca esti superficial, este sa cazi in refugiul suprem: conspirationismul. "Stim noi ca se departeaza cu viteze mai mari decat viteza luminii, dar ni se ascunde lucrul asta". Explicatia o gasesti tot pe una din link -urile care le-am dat: https://en.wikipedia.org/wiki/Faster...rsal_expansion Si pentru ca probabil n-ai sa intelegi mare lucru din explicatia de acolo ( de asta te-ai si ferit sa citesti link -urile date) am sa ti-o spun in termeni simpli: In cazul respectiv, nu obiectele cosmice se misca cu viteze superluminice ci spatiul se dilata la astfel de viteze. In teoria relativitatii nu exista nici o interdictie in acest sens. Acum, daca tu poti produce rotatii circulare superluminice pentru un obiect cosmic prin dilatarea spatiului, te rog sa vii cu un model, cine stie, ai putea castiga premiul Nobel.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Tocmai ce am scris acolo ca la fel ca in cazul unde galaxiile sunt purtate de spatiul care se extinde, dincoace ar fi purtate de spatiul care se roteste. In realitate, galaxiile nu se misca, se misca relativ la un anumit sistem de referinta. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Vino cu referinte serioase. Citat:
Dar daca spatiul s-ar roti, si pamantul s-ar roti, si atunci toate planetele ar apare ca fiind statice. Ce facem, dam o gaura in centrul spatiului rotitor si expansiv si bagam Pamantul acolo ca sa nu se miste? Poate vrei sa tipi ca si asta este "fizica mainstream".
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 17.03.2016 at 13:55:49. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ti-am dat cartea unui laureat Nobel care incearca sa explice de ce Pamantul fix e la fel de bun ca oricare alt sistem de referinta. Vax ! Ti-am dat si linkul cu relativitatea pentru astia mai ... ca sa intelegi de ce relativitatea speciala nu se aplica in cazul pamantului fix. Citat:
Ca fapt divers a existat unul Hans Thirring care chiar a demonstrat ca in acest caz apar toate fortele care apar si in cazul in care pamantul se roteste. Si care a corespondat cu Einstein. Si era normal pentru ca este o demonstratie a teoriei relativitatii generalizate. Numai ca asta s-a intamplat la inceputul secolului trecut si tu nu ai aflat nici astazi. [/quote] |
|
|
|||
|
|||
|
Uite Alin, iarta-ma ca mi-a sarit tandara dar intelege ca m-a interesat subiectul asta si crede-ma ca nici un om care accepta si intelege teoria relativitatii generalizate nu va folosi argumentul ala cu viteza luminii pentru ca ar insemna sa-l contrazica pe Einstein si sa spuna ca teoria lui e varza.
Uite din alta carte - Introducere in teoria relativitatii ![]() Spune foarte clar ca limita de viteza se aplica in cazul teoriei speciale a relativitatii si ca sistemul de referinta in care un obiect este fix este consistent cu relativitatea generalizata. |
|
|
|||
|
|||
|
Iuliu si de ce sa consideram ca Pamintul ar fi fix? Doar fiindca asa scrie in biblie? Da, biblia este o carte care ajuta indiscutabil la mintuire. Dar, ca si sursa de cunoastere, este...rizibila prin insasi contradictia dintre depasirea ei si noile informatii cosmologice, pe care le asimilam incepind cu dificila si academica clasa a treia, sincer.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Daca vrei sa consideri pamantul fix sau nu, depinde de gust dupa cum ne spune Max Born in cartea sa.
|
|
|