Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.03.2016, 14:06:02
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Ii permiteau sa spuna, ca doar era de al lor si oricum lucra in favoarea lor!

Si eu cunosc fosti directori de sectii de fabrici care primeau mancarea livrata acasa de la magazine speciale, in virtutea faptului ca erau in partid....

Si oameni care nu au putut avansa niciodata pentru ca nu erau inscrisi in partid....

Si oameni care nu au putut avansa ca aveau frati fugiti in strainatate....

Doamna, imi pare rau ca trebuie sa va spun, dar aici ati spus o mare minciuna!

Nu a fost de al lor, ci prin natura atributiilor de serviciu ( ca si comerciant si sef de grup depozite, si cei de militie si securitate erau si ei oameni si le trebuia un frigider, o masina de spalat, materiale de constructii, produse alimentare, textile-incaltaminte, etc) a avut de-a face si cu ei!

Iar tata, nu a fost nici membru de partid! In 1968, impresionat de atitudinea demna a lui Ceausescu când a condamnat interventia tarilor Tratatului de la Varsovia in Cehoslovacia, a vrut sa se inscrie in partid! Dar nu l-au primit in partid, pe motivul aberant ca bunicul fusesera sef de post de jandarmi in Basarabia in anii 1930, si ar fi fost chipurile (in viziunea idioata a unora din PCR atunci) asa-zis- organ de represiune a regimului burghezo-mosieresc!
Atunci tata s-a enervat si a zis- Ei mama voastra, las ca va aranjez eu!
Apoi in anii 1980 a venit un decret, prin care toti conducatori de unitati ce aveau in subordine mai mult de 50 de salariati, trebuiau sa fie membri de partid! Ori tata aveea in subordine peste 70 de salariati (gestionari, sefi de depozite, soferi, merceologi, contabili, muncitori).
Si vine unu Tanase de la partid, si zice- Stii, nea Valerica, a venit un decret, sa te inscrii in partid!
Iar tata a zis- Ce ma ?! Nu ati vrut sa ma primiti in partid când am vrut eu! Acuma nu mai vreau eu- sa asteptati mult si bine!
Si a fost cred ca singurul conducator de unitate din Romania , care aveea in subordine peste 50 de salariati, si nu a fost membru de partid inainte de 1989!

Iar de primit acasa mancare livrata de la magazinele speciale- va dati seama ca la noi nu a fost cazul nicioadata de asa ceva!

Pur si simplu nu aveam de ce sa ne fi dorit asa ceva, deoarece in Husi mancare se gasea destula de cumparat din magazinele obisnuite ( seful ICSM-ului Hristea printr-o relatie mare la Ilie Ceausescu reusisera sa aprovizioneze foarte bine magazinele comertului de stat cu produse alimentare, de venea lumea din Brasov, Iasi sau Bucuresti sa cumpere carne si lactate din Husi).

Apoi tata se intelegea foarte bine cu renumitul Ioan Neamtu- directorul IAS Husi, se ajutau reciproc in probleme de serviciu.

In plus multi gestionari sau salariati de la grup depozite Husi locuiau la casa, mai aveau animale sau gradini.
Reply With Quote