Theo imi pare rau dar imi atribui ceva ce nu am spus. Eu afirm, cat se poate de clar, exact contrariul: situatia sotilor Bodnariu nu se datoreaza credintei lor religioase si nici nu se datoreaza manifestarii ei, in public sau privat, de catre ei sau copii lor. Aceasta este o minciuna si este manipularea de la care a inceput totul. Acesti oameni nu sunt persecutati religios dar trebuia un catalizator care sa atraga simpatia, mai ales a crestinilor, si atunci, la inceput, s-a vehiculat, in ales in mediul virtual, aceasta minciuna. Ulterior toata lumea a revenit la adevaratul motiv: violenta domestica. Minciuna initiala (persecutie pe motiv religios) a fost, discret dar abil, trecuta sub tacere. Isi indeplinise rolul.Din declaratiile sotilor Bodnariu reiese clar care este problema. Acest caz este un caz de incalcare sau nu a drepturilor civile din partea unei autoritati statale versus de abuz sau nu asupra unor copii din partea parintilor.
In Norway traiesc credinciosi cam de toate confsiunile, inclusiv penticostali, si nu sunt prigoniti religios. Poate nu sunt intr-o tara care sa-i admire foarte mult dar de aici si pana la persecutie este cale foarte lunga. Adica distanta de la Jan Hus, pe care il invoca cineva mai sus, la marturisiri ale unor minori ca sunt bauti, indiferent de intensitate, intr-o familie crestina.
Last edited by Pelerin spre Rasarit; 29.02.2016 at 07:39:41.
|