![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Tortionarul visinescu condamnat definitiv. Un criminal odios, o bestie fara chip uman, fiu al satanei, sluga a altor bestii.Dupa zeci de ani de la crimele lui primeste 20 de ani. Prea putin, prea tarziu aici.Nici macar la final nu si-a recunoscut crimele, distrugerea unor generatii de nevinovati. Am sperat ca macar acum va avea macar o remuscare. Nici un regret, nici o urma de pocainta. Doar lasitate si dementa, crezand pana si acum ca nu a facut nimic rau, ca a fost chiar uman si drept.Acest individ nu ar trebui ingropat, cand ii va veni ceasul, cu slujba religioasa. Ar fi o oribila jignire adusa tuturor martirilor fara nume sau mormant pe care ii are pe constiinta. Judecata va continua in fata lui Dumnezeu.Unde Domnul nu da pocainta si indreptare din pacat, inseamna ca si-a intors fata cu manie si ceea ce Domnul nu schimba in bine va distruge.
,,Ii placea blestemul:sa cada asupra lui.Nu-i placea binecuvantarea: sa se departeze de el! Se imbraca cu blestemul cum se imbraca cu haina lui,ii patrundea ca apa inlauntrul lui,ca undelemnul in oase! De aceea sa-i slujeasca de vesmant ca sa se acopere, de cingatoare cu care sa fie totdeauna incins.Aceasta sa fie din partea Domnului plata vrajmasilor mei" (Psalmul 109:17-20)
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Da, e foarte târzie condamnarea asta, și până acum singulară. Era nevoie de o delimitare clară față de relele trecutului, imediat ce a fost posibil. Ce este cel mai trist, însă, este că Vișinescu pare a se îndrepta către sfârșitul vieții sale și către Judecată la fel de încrâncenat, întunecat și nepocăit cum a trăit. Vai de el dacă nici măcar în ultimele clipe ale vieții nu i se va despietri inima și nu va vărsa lacrimi pentru crimele făcute!
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) Last edited by CristianR; 11.02.2016 at 09:47:44. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Nu-ți doresc decât ca Dumnezeu să-i odihnească pe cei duși ai tăi, iar ție să-ți vindece rănile.
|
|||
|
|||
|
Dumnezeu sa-ti rasplateasca gandul cel bun!
|
|
|
|||
|
|||
|
Dumnezeu sa ii odihneasca pe cei dragi tie, si sa ii aduca pe toti, absolut toti tortionarii si sustinatorii lor in fata justitiei, si aici pe Pamint, si in Ceruri. Incep sa te inteleg din ce in ce mai bine. Si da, iti dau dreptate.
S-a spus, si nu stiu daca e adevarat, ca cica MRU tinea mult la portretul catelei de Pauker, o alta bestie stalinista, si nu a lasat sa fie scos parca de prin cabinetul sau. Acum, nu stiu daca nu cumva ziaristii romani spun timpenii, caz in care imi cer scuze pentru dezinformare. Sa ne gindim putin la inventia sadica numita "dosar". Daca aveai origine "nesanatoasa", si mai ales cu ceva antecedente in stiinta/publicistica/arta "burgheze", adio cariera in ce voiai tu; deveneai un sclav al sistemului la nivel de studii medii, in mod fortat. Nu mai vorbesc de plecat peste granite, viata publica, etc. In acest context, faptul ca unii fii de nomenclaturisti (se stiu cine sint aia) maninca ceva infierind ipocrit sistemul in care babacii lor taiau si spinzurau, e deosebit de revoltator. |
|
|
|||
|
|||
|
Asa cum cunosc eu raul si rautatea, as dori sa imi ingaduiti cateva randuri.
Raul e pretutindeni, cred, si lucreaza neincetat. Cand sunt conditii sa se manifeste, o face. Uneori se exprima prin oameni care, pana la un punct, nu isi dau seama ce fac. Sunt cuprinsi in itele raului si fac ce fac. Asa se manifesta rautatea. Unii se trezesc apoi, isi dau seama si regreta ca au slujit raului. Incearca sa indrepte cumva, incearca sa se intelepteasca. Altii se trezesc mai greu, dupa ani si ani. Altii nu reusesc sa se trezeasca... Pe cei considerati rai, dupa faptele lor, trebuie sa ii iertam. Eu cred ca ei sunt victimele raului. Cum adeseori suntem si noi, fiecare avind participarea lui la rau, in rau. Daca nu ii iertam, lasam raul sa patrunda si in noi si devenim rai si noi. Iar ei raman in rautatea lor, fara a avea, prin replica iertarii, o alternativa. Sa multumim lui Dumnezeu pentru toate! |
|
|