Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Spiritualitatea ortodoxa
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.01.2016, 15:02:12
RedRose's Avatar
RedRose RedRose is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Am citit-o in copilarie , cand eram fana "Legendele Olimpului" si uite ca sa fiu sigura ca versiunea mea e cea corecta,am cautat si pe net.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Pandora
Tu probabil cunosti varianta cand speranta ramane inchisa in vas...Cine stie care-i versiunea corecta?
Prefer sa cred ca a mea...Nu de alta, dar daca moare speranta, moare totul...
Pentru un om cu picioarele goale, fericirea e o pereche de pantofi.Pentru un om care poarta pantofi vechi,fericirea este o pereche de pantofi noi,iar pentru omul care nu are picioare,fericirea este sa mearga descult.
Masoara fericirea cu ceea ce ai,nu cu ceea ce-ti lipseste!
Reply With Quote
Vechi 27.01.2016, 21:38:09
florin.oltean75's Avatar
florin.oltean75 florin.oltean75 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Misuar Vezi mesajul
Spun parintii ca in lume, diavolii nu se arata ca spirite, ci sub forma tentatiilor, ispitelor.
De exemplu acest lucru se spune despre o femeie (barbat) frumoasa pe strada.

De ce ar avea totusi, oamenii de pe strada legatura cu diavolii?
In fond, frumusetea este data de la Dumnezeu. Este pacat sa admiri un chip frumos, daca il vezi intamplator? Evident, nu vorbesc aici de dezvoltarea unor inchipuiri legate de chipul vazut ( idei de desfrau ).

Nu exista admiratie curata, nepatata?

Ce "pateaza" oare sufletul cand vede ceva frumos sau urat?

Care este samanta atractiei sau respingerii?

Cauza se afla in modul in care functioneaza cognitia - in intervalul de timp dintre momentul zero al realizarii existentei obiectului si momentul in care se declanseaza patima (atractia, respingerea).

Modul in care constientizam ontologia obiectului.

Atunci cand modul de existenta al obiectului este realizat corect, adica corespunzator cu modul real in care exista (in concordanta cu Adevarul) - admiratia este cu desavarsire curata.

In acest context, obiectul reprezinta orice fenomen existential, fie material sau imaterial, persoana sau non-persoana, fiinta sau non-fiinta.

Reply With Quote
Răspunde