![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Am citit-o in copilarie , cand eram fana "Legendele Olimpului" si uite ca sa fiu sigura ca versiunea mea e cea corecta,am cautat si pe net.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Pandora Tu probabil cunosti varianta cand speranta ramane inchisa in vas...Cine stie care-i versiunea corecta? Prefer sa cred ca a mea...Nu de alta, dar daca moare speranta, moare totul...
Pentru un om cu picioarele goale, fericirea e o pereche de pantofi.Pentru un om care poarta pantofi vechi,fericirea este o pereche de pantofi noi,iar pentru omul care nu are picioare,fericirea este sa mearga descult. Masoara fericirea cu ceea ce ai,nu cu ceea ce-ti lipseste! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ce "pateaza" oare sufletul cand vede ceva frumos sau urat? Care este samanta atractiei sau respingerii? Cauza se afla in modul in care functioneaza cognitia - in intervalul de timp dintre momentul zero al realizarii existentei obiectului si momentul in care se declanseaza patima (atractia, respingerea). Modul in care constientizam ontologia obiectului. Atunci cand modul de existenta al obiectului este realizat corect, adica corespunzator cu modul real in care exista (in concordanta cu Adevarul) - admiratia este cu desavarsire curata. In acest context, obiectul reprezinta orice fenomen existential, fie material sau imaterial, persoana sau non-persoana, fiinta sau non-fiinta.