Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.12.2015, 16:38:46
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Nu stiu, dar chiar pe crestinortodox scrie exact ce stie toata lumea:
"Pana la aceasta data, aproximativ un sfert din suprafata arabila a tarii a apartinut manastirilor si bisericilor "inchinate", adica strainilor, precum si numeroase paduri. Prin reforma au fost secularizate 75 de manastiri "inchinate" grecilor, 44 din Tara Romaneasca si 31 din Moldova, toate detinand pana atunci 560 de mosii. Dintre aceste mosii, multe au fost folosite pentru improprietarirea taranilor, in cadrul "Reformei agrare"."
http://www.crestinortodox.ro/religie...63-135660.html
Pentru ca ei copiaza unii dupa altii fara sa verifice. Cel care a scris articolul pe crestinortodox e o persoana oarecare, are o gramada de articole, le scrie probabil la norma. Numarul de manastiri inchinate e aproape corect, doar ca 25% sunt toate manastirile si bisericile.
Si inainte au fost discutii legate de manastirile inchinate, dupa ce au fost reintroduse domniile pamantene. Doar ca se discuta sa ramana un procent si in tara, sa fie reparate manastirile. Nici macar nu se punea problema ca sa nu mai existe manastiri inchinate, doar sa nu se duca tot venitul afara. Dar ce s-a gandit masonul si iluministul Kogalniceanu, sa ia cu ocazia asta toata averea Bisericii, intr-o epoca in care nu se auzise de nationalizare (poate doar cand venea o ocupatie straina). Nationalizarea pe timpul comunistilor s-a considerat furt si au fost date inapoi proprietatile. Cred ca esti de acord cu mine ca tot furt s-a chemat si reforma gandita de Kogalniceanu, care probabil visa la idealurile revolutiei franceze.
Reply With Quote
Vechi 24.12.2015, 18:33:55
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Pentru ca ei copiaza unii dupa altii fara sa verifice. Cel care a scris articolul pe crestinortodox e o persoana oarecare, are o gramada de articole, le scrie probabil la norma. Numarul de manastiri inchinate e aproape corect, doar ca 25% sunt toate manastirile si bisericile.
Si inainte au fost discutii legate de manastirile inchinate, dupa ce au fost reintroduse domniile pamantene. Doar ca se discuta sa ramana un procent si in tara, sa fie reparate manastirile. Nici macar nu se punea problema ca sa nu mai existe manastiri inchinate, doar sa nu se duca tot venitul afara. Dar ce s-a gandit masonul si iluministul Kogalniceanu, sa ia cu ocazia asta toata averea Bisericii, intr-o epoca in care nu se auzise de nationalizare (poate doar cand venea o ocupatie straina). Nationalizarea pe timpul comunistilor s-a considerat furt si au fost date inapoi proprietatile. Cred ca esti de acord cu mine ca tot furt s-a chemat si reforma gandita de Kogalniceanu, care probabil visa la idealurile revolutiei franceze.
Da, furt a fost si luatul de la greci, si de la cellalte manastiri. Un fel de robin hood care a luat de la unii si a dat la altii.
Reply With Quote
Vechi 24.12.2015, 22:29:01
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Da, furt a fost si luatul de la greci, si de la cellalte manastiri. Un fel de robin hood care a luat de la unii si a dat la altii.
La fel au zis si comunistii cand au facut nationalizarea.
Si colectivizarea.

Nu stiu cum se face ca astia de acum n-au intrezarit logica ta, si s-a decretat ca a fost furt pe fatza.
Vechi 25.12.2015, 10:27:33
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
La fel au zis si comunistii cand au facut nationalizarea.
Si colectivizarea.

Nu stiu cum se face ca astia de acum n-au intrezarit logica ta, si s-a decretat ca a fost furt pe fatza.
Furtul de genul o sa fie intotdeauna bun pentru unii, si rau pentru altii. In cazul secularizarii, mai multi oameni au profitat decat cei care au pierdut. In cazul nationalizarii, a fost invers.

Diferenta este ca nationalizarea a luat mai mult de la romani ca sa dea la romani. La secularizare, s-a luat mai mult de la straini ca sa se dea la romani.
Reply With Quote
Vechi 25.12.2015, 15:59:58
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Da mă. Mulțumim. Geniu-le.
Reply With Quote
Vechi 25.12.2015, 22:45:25
abaaaabbbb63