Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.12.2015, 20:51:45
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil Vezi mesajul
Păi bine, Alin, un conducător de țară care să nu știe despre "nemulțumirile efective" ți se pare dezirabil? Era o mascotă sau ce? Oare un lider politic trăiește rupt de realitatea pe care o păstorește?

*
Sacrificiile pot fi acceptate dar nu când sacrificăm oameni pentru un ideal personal sau de grup (partid).
Dictatura își pune platforma ideologică mai presus decât viața oamenilor. Găsești că asta e acceptabil?
În fond, cum vezi: conducerea e în slujba oamenilor sau oamenii în slujba conducerii? Am avut o conducere centrată pe nevoile și aspirațiile cetățenilor sau, mai degrabă, pe nevoile și interesele clasei conducătoare?

*
Ce merit hidos să ai funcții de conducere într-un stat dictatorial!... Și să pretinzi venituri mai mari pentru că distrugi și corupi mai mult omenescul din propria ta țară, din propriul popor...

*
Ți se pare că odele de azi au aceeași frecvență, amploare, intensitate ca atunci? Ai văzut tu sute de mii de copii defilînd în întreaga țară pentru UE? Ai văzut tu stadioane întregi de copii care scriu cu corpul lor "Te slăvim UE iubit?"

P.S. Să nu crezi că fac, implicit, apologia vremurilor de azi. Anomia și ticăloșia prezentului sunt evidente. Ceea ce nu înseamnă că în ceaușism era "mai bine". Din păcate a fost înlocuit un regim prost și dăunător cu alte regimuri proaste și dăunătoare. Necazuri și umilințe am îndurat atunci, nenorociri trăim și azi. Chinuit a fost poporul ăsta și atunci, chinuit și batjocorit e și azi. Dar azi arată, parcă, mai desfigurat și mai ticăloșit ca oricînd...
Femeile erau duse la control fortat , la control ginecologie in fabrici ca niste animale .
Tot aceste femei gateau noaptea când erau cât de cât gaze la aragaz.
Statul la coadă era singura preocupare națională in ultima perioadă .
Nu existau si nu circulau informatii din exterior , eram izolați de propaganda ceausistă .
Un om normal nu poate sa nege asa ceva !
Imposibil ! ! !
Vechi 17.12.2015, 22:06:38
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Intrarea Vagonului Vezi mesajul
Multumesc.
Un imbecil de coleg de forum.
Ma alatur si eu multumirilor.
Dracul de azi e mult mai rau si mai perfid decat dracul ceausist.

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Femeile erau duse la control fortat , la control ginecologie in fabrici ca niste animale .
Mai ramane sa spui ca saracele avortau care pe unde apuca, in loc sa se bucure de conditiile de top pe care le avem astazi.
Vechi 18.12.2015, 08:59:21
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Ma alatur si eu multumirilor.
Dracul de azi e mult mai rau si mai perfid decat dracul ceausist.
E ca dracul ala din pilda par. Cleopa care zicea "fa binele, dar nu azi, maine".

Dracul de azi zice: ai libertate. Poti sa te duci la biserica.
Dar poti sa faci si niste bani, mai degraba. Sau sa pleci intr-o excursie. Sau uite ce e la TV.
Sau ce a fost cu o noapte in urma si esti prea obosit. Omul trebuie sa se si distreze.

Dracul de azi zice: ai libertate de exprimare. Spune-ti nemultumurile. Voteza.
Dar nu-ti spune: oricum nu conteaza. Ca si inainte.

Dracul de azi zice: esti liber, poti sa te duci oriunde in lume.
Dar nu-ti spune ca pe salariul minim si 2 copii cu greu ajungi si pana in Bulgaria.

Citat:
Mai ramane sa spui ca saracele avortau care pe unde apuca, in loc sa se bucure de conditiile de top pe care le avem astazi.
Pai asta se intelege :)
Dracul de ieri: control ginecologic obligatoriu (de ce, in ce context, scopul, nu zice - eu n-am auzit de asa ceva, dar in fine).

Dracul de azi: esti liber, poti sa faci ce vrei. Nu te mai aduce nimeni obligatoriu la control, desi ti se spune ca de la o anumita varsta ar trebui sa faci macar o vizita la 6 luni si investigatii (cancer, etc.). Dar ajungi tu oricum, niste anticonceptionale, verificari pentru BTS dupa niste nopti de libertate, ceva avorturi..
Vechi 18.12.2015, 10:09:02
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Citind mesajele de pe topic, înțeleg că e o problemă de nuanțe, până la urmă: că un drac e mai negru, că ăla dinainte era puțin mai gri și cine pe care îl preferă.
Dar cred că ne pierdem în detalii. Alea în care îi place lui Sarsailă să se ascundă. Atât sistemul dinainte cât și cel de acum nu erau construite de necuratu', ci de oameni fără Dumnezeu.
Condiționările lumii exterioare se pare că nu-l pot împiedica pe om nici să-L caute pe Dumnezeu, nici să-L refuze.
Diavolul se simte la fel de bine în constrângerile aplicate omului cât și în libertate. Ispitește enorm și prin una, și prin cealaltă.
Deci ar fi o falsă problemă, zic eu, și ar însemna să cădem într-o nouă ispită demonizând-o fie pe prima, fie pe cea din urmă. Poate de aceea Hristos nu ne-a lăsat vreo învățătură cu privire la politică.
Că de ne-am pocăi (cum zicea Dragoș mai sus), ar străluci lumina Lui Hristos în lume și am construi un sistem politic cum n-a mai fost vreodată în istorie: cu iubire de Dumnezeu și de oameni.
Vechi 18.12.2015, 10:24:07
Intrarea Vagonului
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Citind mesajele de pe topic, înțeleg că e o problemă de nuanțe, până la urmă: că un drac e mai negru, că ăla dinainte era puțin mai gri și cine pe care îl preferă.
Dar cred că ne pierdem în detalii. Alea în care îi place lui Sarsailă să se ascundă. Atât sistemul dinainte cât și cel de acum nu erau construite de necuratu', ci de oameni fără Dumnezeu.
Condiționările lumii exterioare se pare că nu-l pot împiedica pe om nici să-L caute pe Dumnezeu, nici să-L refuze.
Diavolul se simte la fel de bine în constrângerile aplicate omului cât și în libertate. Ispitește enorm și prin una, și prin cealaltă.
Deci ar fi o falsă problemă, zic eu, și ar însemna să cădem într-o nouă ispită demonizând-o fie pe prima, fie pe cea din urmă. Poate de aceea Hristos nu ne-a lăsat vreo învățătură cu privire la politică.
Că de ne-am pocăi (cum zicea Dragoș mai sus), ar străluci lumina Lui Hristos în lume și am construi un sistem politic cum n-a mai fost vreodată în istorie: cu iubire de Dumnezeu și de oameni.
Perfect spus! subscriu din toata inima!
Vechi 18.12.2015, 11:08:42
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Până la urmă, cred că despre limite e vorba.
Înainte regimul punea unele limite și răului, în măsura în care valorile pe care le-a adoptat (cum ar fi protejarea familiei), chiar dacă din alte rațiuni decât cele creștine, se suprapuneau peste acestea. Dar punea limite și binelui, în sensul că Hristos nu putea fi mărturisit pe față.

Acum parcă orice limitare a fost înlăturată și răul moral se poate desfășura în toată puterea și întinderea lui. Se poate „dezvolta“ ca un cancer, corupând, întinând și omorând tot ce atinge.
Pe de altă parte, oricine vrea să facă binele este liber să o facă: să trăiască dacă vrea ca un sfânt, să-L mărturisească pe Hristos; Biserica este liberă să sporească credința oamenilor, lucrând cât de mult poate.

Ridicarea limitărilor, însă, îi sperie pe oameni. Nu părem a fi maturi pentru libertatea care ni se oferă; nu știm ce să facem cu ea, suntem debusolați. Asta cred că i-a speriat și pe iudei atunci când Hristos le-a dăruit tuturor libertatea. Asta îi sperie probabil și acum pe musulmani vizavi de libertatea pe care și-o permit creștinii.

Și frica asta pare îndreptățită dacă te uiți la decăderea în care am ajuns; pentru care se dă vina pe libertate. Dar ea este darul lui Dumnezeu. Și omul are nevoie de ea ca să crească, să se îndumnezeiască, căci Dumnezeu este liber în mod absolut.

De un singur lucru trebuie să nu se lipsească, însă, omul liber: de ajutorul lui Dumnezeu. Nu suntem în stare să pășim în lume fără El. Ne împiedicăm imediat, cădem, ne murdărim, ne îmbolnăvim ș.a.m.d. Și El ne-a spus-o clar: „Fără Mine nu puteți face nimic”.
Vechi 18.12.2015, 13:18:04
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Tot din gama "Sa traiati bine" si "Nu mai traim in frig ca inainte".

Șeful ANRSC vrea să interzică închiderea caloriferelor în apartamentele cu repartitoare: "Șmecheria" de a beneficia de căldura venită prin pereți e o încălcare a Constituției

http://www.mediafax.ro/social/seful-...utiei-12034713

De ce?

"Pe doamna Tatiana am gasit-o astazi cu 3 din 4 calorifere inchise. Are caldura doar in dormitor, dar si acolo cu portia. Femeia nu are bani sa incalzeasca toata casa.
"Eu tremur de frig si imi pun 10 cojoace pe mine si cand stau la TV in sufragerie imi pun si patura pe picioare si iau si ceva pe mine. Ei nu au dreptul sa vina la mine in casa sa verifice daca inchid sau nu repartitoarele", spune femeia.
Daca propunerea devine obligatie, pe robinetul termostatat va fi montata o piedica astfel incat proprietarii sa nu poata roti mai jos de 2 sau 3, in functie de tipul repartitorului.
Ca in orice disputa exista doua parti. La fel de nemultumiti sunt si aceia care considera ca platesc mai mult din cauza vecinilor care stau in frig."

Legea caloriferului imparte Romania in doua. Cum ar putea deveni repartitoarele pe care am dat bani inutile

http://stirileprotv.ro/stiri/social/...sanctiuni.html
Vechi 18.12.2015, 14:33:05
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Poate de aceea Hristos nu ne-a lăsat vreo învățătură cu privire la politică.
Poate, cumva, "Dați Cezarului..."?
Vechi 18.12.2015, 14:36:04
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Măi nenea Cristian doar atât îți zic: să fii iubit! Și Dumnezeu să te binecuvânteze cu încâ cel puțin 26 de ani fericiți în această orânduire minunată!
Papa!
Vechi 18.12.2015, 17:00:46
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Măi nenea Cristian doar atât îți zic: să fii iubit! Și Dumnezeu să te binecuvânteze cu încâ cel puțin 26 de ani fericiți în această orânduire minunată!
Papa!
Mulțumesc asemenea , nenea Dragos , si matale sa fi iubit , sănătos si fericit in această orînduire , căci alta mai bună încă nu a apărut la orizont , si nici omenirea nu a inventat alta, dovadă ca tot la capitalism am ajuns după o pauză de 50 de ani :)
Te pup !