Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.12.2015, 13:01:33
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Alin,tu ești mulțumit de viața ta?Nu trebuie să raspunzi,decât ție însuți.Adică te văd și pe ține într-un conflict, doar ca tu îl înăbuși prin ortodoxie.Ei bine eu nu pot să mă apar de realitate și viațăiîn sine prin arhetipuri universale, respectiv religie.
P.S. Aleg să mă otravasc ,să beau mizerii, nămol, doar ca până la urma dau de o apă pură pe care nu e nevoie să mi-o filtreze alții, nici măcar eu.
Esti sigur ca ai sa dai de apa aia pura otravindu-te cu mizerii?
Cine iti ofera tie certitudinea asta?
Este ceva bine gandit sau doar un orgoliu sinucigas?

Te-ai intrebat ce vrea Dumnezeu de la tine?
Dumnezeu vrea sa fii fericit - mai mult decat vrei tu, chiar.
Nu exista mai multe cai prin care poti sa ajungi la o fericire senina, stabila, reala.
Ortodoxia asta este - drumul catre aceasta stare, care pana la urma este un fel de a fi.

Daca esti nemultumit de viata ta - ei bine, nu te uiti acolo unde trebuie, pentru ca viata ta este o reflectie a ceea ce esti si cum esti.

Ortodoxia nu este refulare, dar chestiile marunte, dadatoare de trecatoare satisfactii in care incerci sa te regasesti sunt.
Vechi 01.12.2015, 13:01:39
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de un.suflet Vezi mesajul
E catastrofal cand nu invatam din ce traim.Ramanem vesnic in postura de victima ,
Tu faci confuzie intre uitare si imbecilism.Sunt chestii diferite.
Tu nu-ti dai seama motivul pt care romanul uita. Romanul uita atunci cand cineva ii promite multi bani si functii toata
acestea fara munca si fara sa le fi meritat.Si cum are o inclinare accentuata catre parvenitism atunci repeta din lacomie
greselile din trecut ca poate acum trage lozul castigator, calcandu-si in picioare aproapele.
Aici avem de-a face cu o "uitare" din inters un amestec de parvenitism + imbecilism infantil la care adaugam si un
caracter modelat dintr-o mamaliga si o balega si ai situatia de azi.

Last edited by Copacel; 01.12.2015 at 13:06:22.
Reply With Quote
Vechi 01.12.2015, 13:39:42
un.suflet un.suflet is offline
Member

Data înregistrării: 15.11.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Tu faci confuzie intre uitare si imbecilism.Sunt chestii diferite..
Fii atent!E bine sa ne uitam istoria?E bine sa ne uitam trecutul?E bine sa ne uitam dictatorii, iubitorii, nevoitorii?Nu.De la fiecare avem multe lucruri de invatat.Daca nu invatam atat din propriile greseli, cat si din greselile celor din jur, am trait degeaba.Ce proces de invatare ar fi acela, daca ni s-ar sterge din memorie experientele trecute?La genul asta de neuitare ma refer.M-am exprimat mai clar?
Reply With Quote
Vechi 01.12.2015, 13:53:25
EzioAuditore
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Te-ai intrebat ce vrea Dumnezeu de la tine?
Dumnezeu vrea sa fii fericit - mai mult decat vrei tu, chiar.
față-n față să nu-mi spui că ai si țâțe

Reply With Quote
Vechi 01.12.2015, 14:28:20
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Uite, poti sa inveti si din greselile altora, daca o titi tot asa "pe comt propriu" ajungi ca mr. Ezio, care traiste intr-o lume in care nici el nu mai stie care e granita intre religie si marketingul la un joc stupid.
Vechi 01.12.2015, 14:55:37
EzioAuditore
Guest

Implicit

Hai draga, stiu ca ma iubesti ...
Reply With Quote
Vechi 01.12.2015, 15:45:11
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Stii bine.
Vechi 01.12.2015, 18:54:49
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Revin iar în comunitatea virtuală unde am găsit cele mai multe satisfact›ii dar s™i conflicte interioare. Iarăs™i aceeiasi dilemă a mea de mult›i ani.Pur s™i simplu nu îmi găsesc locul în lumea asta.Am început 2 facultăt›i dar nu am finalizat nici una,nu găsesc locul de muncă unde să stau mai mult de câteva luni,nu găsesc fat›a lângă care să văd ca pot trăi o viat›ă întreaga.Pur si simplu nici pe mine nu mă mai pot găsi ,ce ssă mai zic de interiorul meu chinuit de tot felul de dureri,întrebări, umilint›e din partea familiei s™i a cunoscut›ilor ca sunt un ratat s™i nu am făcut nimic cu viata mea.Pur s™i simplu nu mai pot crede,des™i odată voiam să iîntru în mănăstire,sau credeam ca am găsit fată care să fie preoteasă mea,le vorbeam altora cu înflăcărare de Dumnezeu....
Nu descuraja,in nici o clipa nu esti singur si nu este nimic, dar absolut nimic, in viata ta care sa fie in afara voii lui Dumnezeu.La final, cand vom privi in urma, ii vom multumi lui Dumnezeu pentru atotstiinta Lui prin care ne-a calauzit in viata, prin zile senine sau furtuna,chiar daca noi, de multe ori, nu reusim sa intelegem caile Lui.

Avva Alonis a spus asa: ,,Dacă omul nu va spune mereu în inima sa: numai eu și Dumnezeu suntem pe lume, nu-și va găsi liniștea.Dacă nu aș fi dărâmat totul, n-aș fi putut să mă zidesc". Poate acum ti-a randuit tie Dumnezeu ceasul sa darami tot ce credeai ca esti, sau ce iti spuneau altii ca esti, si sa incepi cu adevarat sa-L cauti pe EL, sa devii, prin Hristos, ceea ce ti-a fost randuit sa fii. Cauta-L pe EL, prin rugaciune, prin Cuvantul Sau,intrucat, asa cum spunea psalmistul ,,Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele și o lumină pe cărarea mea."

Fie ca EL sa te calauzeasca, sa-ti fie lumina in furtuna, sa-ti lumineze calea spre dragostea Lui.
Reply With Quote
Vechi 01.12.2015, 19:06:21
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

De asta imi plac asa de mult oamenii de pe forumul asta.O căldură spiritual ca a lui "un suflet", o rațiune clară care despica pietre ca a lui alin,iar intervențiile lui florin,hartford, pelerin și ceilalți care au scris sunt mereu pline de sinceritate si pozitivism.Cât despre ezio,are o oarecare dependență de oameni spirituali.
Vechi 01.12.2015, 23:56:45
EzioAuditore
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Stii bine.
Normal ca stiu, pentu ca SUNT.
Si stiu in ce lume traiti, si cat de asupriti.

Aveti incredere si veti fi liberi. Loialitate, credinta pana la sfarsit.
Rabdati pana la sfarsit! Si eu rabd ...

Sunt ca un hot in noapte. Stiu ca vorbiti despre CASA voastra MANTUITOARE, si credeti in ea si bine faceti.
Dar nu o puneti inaintea Fiului Omului. Hotul se afle la usa! Sa nu vi se sparga CASA!

Am venit nu pentru sfarsit, ci pentru a arata un inceput ...

https://www.youtube.com/watch?v=aTL4qIIxg8A

vive la Roumanie!
Cu dedicatie pentru tine:
https://www.youtube.com/watch?v=apN-...mgnpjOzF7-mFeg

Last edited by EzioAuditore; 02.12.2015 at 02:59:48.
Reply With Quote
Răspunde