Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.10.2015, 22:36:41
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Alin, teologia ta e protestantă.

Din ce scrii, văd că ai citit foarte puțini Sfinți Părinți, poate nici o carte, cap-coadă, scrisă de un Sfânt. Poate Sfântul Ioan Gură de Aur, care are 27 de volume (atât știu eu) traduse în limba română. Nu ai citit nici un volum.

Din ce scrii, văd că citești foarte puțin din Biblie, poate deschizi Biblia o dată pe săptămână, 2 minute. Să nu fie așa. Din ce scrii, ții foarte rar și foarte greu post și nu faci metanii. Iartă-mă, nu vreau să te smintesc. Îmi doresc să mă înșel. Dar Dumnezeu știe situația ta, nu eu.

Teologia ortodoxă, e în afara spațiului, e adâncă și înaltă, foarte adâncă, foarte înaltă, nu are sfârșit, fiind din Dumnezeu.
Și e veșnic proaspătă, actuală și accesibilă. Mai ales prin nevoință.

Despre plângerea Sfinților, ce am scris eu, nu-i nici 0,1% din cât ar fi trebuit să scriu, și regret mult, dar fiind pe forum, spațiu virtual foarte limitat, sunt nevoit să comprim ideile, să fie puțin de citit, și să fie ușor.

Pe cine i-am smintit, îmi cer iertare, dar vă mărturisesc: am scris Adevărul, nimic sectar, nimic eretic, fiind cu adevărat, deschis la dialog și omul dialogului, cum fiecare creștin ar trebui să fie. Dialog prin argumente, construit cu bun simț, pe temelia Hristos.
Dar pentru că fiind din lumina Sfinților Părinți, ce am scris, și nu se poate contrazice și inima noastră știe și simte asta, cine e departe de acel duh patristic, dogmatic și ortodox, simte repulsie față de ce am scris, nefiind antrenat, nu poate mânca carne, ci lapte, fiind mic.

Nu condamn pe nimeni, fiecare va da socoteală, pentru ce-i în inima lui, ce spune, ce scrie, ce face, în ce duh face, fiecare cât iubește, când și pe cine și cât urăște, când și pe cine.

Vă îmbrățișez pe toți, în Domnul. Iertați-mă.

Hristos în mijlocul nostru.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Vechi 04.10.2015, 22:39:17
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Alin, teologia ta e protestantă.
Ce usor e sa vorbesti ca unul care a "citit" carti prin google image search si Sf. Scriptura prin cautari de cuvinte si citate aruncate aiurea, afara din context ca orice sectar de rand - te-ai dat singur de gol.

Ca ar trebui noi sa credem ca esti mai destept de atat, eu zic "pas", contrar a ceea ce tu crezi cand iti repeti discursurile in oglinda, esti subtirel tare.

Luasei o pauza de la forum o perioada, aveam mare nadejde ca esti sub niscai terapie care da rezultate, dar se pare ca m-am inselat ori ai cazut iar.

Last edited by AlinB; 04.10.2015 at 22:41:38.
Reply With Quote
Răspunde