Va multumesc tuturor pentru mesaje.
Nu am mai intrat pe forum pentru ca am avut niste zile destul de grele cu bunicul. Am inceput sa ii dam din pastilele prescrise de medicul psihiatru, insa acestea ii creaza stari de depresie, ajunsese sa nu mai vrea sa manance, si mereu zicea ca asteapta sa vina moartea sa il ia si pe el. Am oprit cateva zile sa i le dam, insa acum a inceput sa faca tot felul de prostii, iese mereu pe strada, vorbeste urat (vulgar) femeilor care trec, le spune ca el a ramas singur si ca are nevoie de o nevasta noua. L-am gasit intr-o seara in casa cu o femeie de moravuri usoare, care il pusese sa se dezbrace si cand a auzit ca intra cineva pe poarta ea a fugit pe geam. Acea femeie asa face cu toti barbatii ramasi singuri, se duce la ei si le zice ca o sa aiba grija de ei, si le ia banii, le fura de prin casa...
Ne este foarte greu, chiar daca este un om in varsta de 90 de ani, care nu mai rationeaza, pur si simplu imi e mila de el ca a ajuns asa, si ma doare ca exista persoane care isi bat joc de batranetea si neputinta unui om. Acum am vorbit la niste centre de ingrijire batrani specializate pentru batranii atacati de cumplitul Alzheimer. Problema ar fi ca costurile sunt destul de ridicate peste 2000 de lei, el avand pensia de 1000 de lei. Insa o sa incercam sa ne dramuim banii astfel incat sa facem sa fie cat mai bine pentru el. Cel mai greu o sa ne fie sa ii explicam ca il ducem acolo, insa pe moment credem ca este cea mai buna solutie. Noi, familia nu o sa putem sa stam in permanenta cu el si lasat singur asa cum am vazut nu este o solutie buna. Speram ca in aceste centre sa primeasca ingrijirea de care are nevoie si sa isi poata trai batranetile in liniste. Doamne ajuta!
|