![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
P.S. Găsesc că acestea sunt variante mult prea facile de a pune capac discuției: "Dumnezeu știe mai bine decât tine" (varianta lui Cătălin), sau "dilemele tale îmi amintesc de Frați Karamazov, Ivan a înebunit, iar Alioșa a ieșit învingător"... P.S. 2. Îmi pare rău că insist cu aceste chestiuni, și îmi cer scuze dacă cineva se simte inconfortabil datorită insistenței mele, dar aceste probleme nu sunt invenția mea.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi Last edited by GMihai; 26.08.2015 at 14:03:23. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fiecare caz are variabilele sale. Citat:
Dar cu bune intentii, desigur. Sa construiasca o lume mai buna, cu orice pret. Minus Dumnezeu. La fel si la Pitesti. Citat:
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 26.08.2015 at 14:45:54. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In rest, eu am mai scris care e intelegerea crestina (si ati ras de mine atunci), dupa caderea lui Avraam toti oamenii ajungeau in Iad, fie ca erau drepti, fie ca erau copii, etc. Iisus a adus o posibilitate, pentru cei ce vor sa indeplineasca acele conditii. Asta nu se potriveste deloc cu umanismul secular, pe care il imbratisati. De fapt eu v-am spus ca v-ati convertit la o credinta ecumenista, combinata cu cea catolica. Credinta ecumenista este o combinatie intre protestantism si umanism secular. V-ati convertit doar la o conceptie filozofica, care avea multe contradictii, daca nu e luata doar cu credinta (cred in ea si gata), ci e analizata si logic, se dovedeste a fi o varza, plina de contradictii. Doar in ortodoxie nu exista contradictii in invatatura propagata de aceasta, se poate analiza si rational. Dar veti afla ce este crestinismul nu analizand logic aceste conceptii gresite, ci atunci cand va veti impartasi prima data (la ortodocsi, restul nu sunt impartasite), daca o veti face. |
|