Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.08.2015, 23:14:39
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Delia, hai ca suntem chit.
Si voi exagerati si poate si eu.
Ca nu se duce nimeni in fiecare zi la o nunta sau la o petrecere.

Eu spun ca trebuie vorbit cu duhovnicul si tinut masura. S-ar putea sa existe situatii in care
ne trimite chiar el sa iesim in lume, sa nu cadem in despresie sau alte probleme.
Dupa Yasmina (si poate si dupa tine) ar trebui sa nu ne ducem niciodata nicaieri.
Ne izolam, nu ne trebuie prieteni si nici rude sau colegi. Ne incuiem in casa si gata.
Asta este problema. Si am spus ca eu nu sunt de acord cu trimisul cadourilor.
Ori ne ducem cum trebuie, ori nu ne ducem deloc.

Acum fiecare face cum vrea.

Si Delia, in lume esti printre oameni, esti casatorit si ai credinta ta.
Trebuie sa ne ocupam de toti, sa ne impartim la toti. Pana si preotul spune asa.
Altfel cum ai vrea sa faca un om casatorit?
Sau zici ca daca esti casatorit nu mai ai credinta?
Tu esti casatorita? Daca da, cum faci sa tii si om si credinta?
Cred ca la alti stapani se referea Hristos in citatul ala, ca stia cum e cu cei casatoriti.
Doamne iarta-ma...
Ma duc soro peste tot,si aproape tot timpul-cu mici exceptii in functie de unele trieri si socoteli.
Chiar crezi ca locuiesc intr-o vagauna? Insa pt cineva care locuieste la 20 de minute de Malibu si 40 de Los Angeles,chiar am o viata linistita,destul de retrasa si meditativa-in raport cu viata locala.
N-am eu traba,fiecare cu ale lui iar eu cu ale mele.

Daca exista un conflict de interese trebuie sa fiu de partea celui/celei care este mai aproape de mine;in cazul acesta,Dumnezeu.
Au mai fost si incercari grele cand nu am avut de ales(nu am vrut sa supar capra)si a trebuit sa ma duc intr-o calatorie de nunta,a unor apropiati la Las Vegas,chiar in Vinerea Mare...

Daca stiam sa scriu puteam sa scriu o carte despre toate pataniile petrecute acolo,incercand sa ma tin de post in postul mare,in vinerea Mare,in Las Vegas!!!! Cu toate incercarile mele si cu toate socotelile de acasa,nu s-a putut. Macar am invatat din asta si acum stiu bine ca daca este post,atunci calatoriile de placere,petrecerile si sezatorile se exclud reciproc.
Este o vorba"sa nu te gaseasca timpul nepotrivit in locul nepotrivit"! Cam asa cu Las Vegas...

Acum sa nu intelegeti ca este iadul pe pamant...dar nici coltul potrivit pt a te gasi acolo in Vinerea Mare,sau oricare alta zi de meditatie si post :)

Acum gandesc si eu cu intelepciunea celui care a facut numai nepotrivite si nu a trecut niciun test,sau le-a trecut cu greu. Si eu imi spuneam ca nu este pacat sa te duci la o petrecere in post daca mananci numai morcovi acolo.
Nu mai conteaza celelalte ce se petrec acolo,important este ca am mancat morcovi si am dansat pana am facut bataturi,de distrat nu mai vb...
Mama,ce mai post! Pe cinste!
Apoi tot eu nu intelegeam de ce nu pot avansa si duhovniceste.Chiar asa ce-mi lipsea? Tineam postul ca la carte,Doamne fereste sa mananc ceva de dulce dar nu pierdeam nici o petrecere!

Poate cel devreme pe la 80 de ani,m-oi dumiri in sfarsit cu postul asta si cu ce vrea Dumnezeu de la mine! Sunt optimista,avansez ca racii :)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 16.08.2015, 23:20:37
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Sofia,imi pare rau ca nu ai inteles ce am vrut sa exprim,pt ca nu am rabdare s-o fac frumos si cu claritate.

Citeste ce a scris Delia. Ea o face mult mai bine decat mine.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2015, 00:50:04
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Sofia,imi pare rau ca nu ai inteles ce am vrut sa exprim,pt ca nu am rabdare s-o fac frumos si cu claritate.

Citeste ce a scris Delia. Ea o face mult mai bine decat mine.
Ba, nu! Sophia, reciteste ce au scris ceilalti, scurt si la obiect. Inclusiv Yasmina care e foarte pragmatica si nu-ti tine teoria chibritului ca mine.

Last edited by delia31; 17.08.2015 at 00:54:48.
Reply With Quote
Răspunde