Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.08.2015, 19:56:05
ofemeie ofemeie is offline
Junior Member

Data înregistrării: 31.07.2015
Implicit

Ah..si a zis ca momentan nu vrea sa divorteze.
Sunt sigura ca are pe alta acolo..dar ce sa fac? Ma rog ca sa se plictisească de ea sau ea de el..o sa accept orice va fi.
Și o sa l rog din inima sa nu ma mai atingă dacă tot nu mai e nimic intre noi.macar sa nu ma simt umilita.
Sincer...e greu.Dar o sa duc suferinta pana la capăt, altfel probabil..m as simți eu "murdara" (sunt de acord cu ce ziceți ca nu i păcat sa îmi refac viata, dacă el e cel care m a părăsit dar....eu asa simt.si prefer sa rămân curata)
Reply With Quote
Vechi 03.08.2015, 20:17:51
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ofemeie Vezi mesajul
Ah..si a zis ca momentan nu vrea sa divorteze.
Pai zii ca momentan poate vrei tu daca asa stau lucrurile.
O femeie dependenta parca incurajeaza un anumit gen de barbati sa faca anumite chestii.

Citat:
Sunt sigura ca are pe alta acolo..dar ce sa fac?
De unde atata certitudine?

Citat:
Ma rog ca sa se plictisească de ea sau ea de el..o sa accept orice va fi.
Nu era mai bine sa te rogi sa te casatoresti cu un barbat credincios?

Sau o data ce te-ai casatorit cu unul necredincios sa vina la credinta (slabe sanse dar poate trebuia sa incerci inainte sa o ia lucrurile razna).

Citat:
Și o sa l rog din inima sa nu ma mai atingă dacă tot nu mai e nimic intre noi.macar sa nu ma simt umilita.
Sincer...e greu.Dar o sa duc suferinta pana la capăt, altfel probabil..m as simți eu "murdara"
Si asa crezi tu ca ai sa-l pastrezi, presupunand ca se intoarce la tine, tinandu-l departe asa cum ai facut si atunci cand ai sesizat o oarecare "raceala" din partea lui?
Ti se pare ca a functionat?
Sau ca dupa una (daca exista) nu poate sa vina si a doua si etc.?

Citat:
(sunt de acord cu ce ziceți ca nu i păcat sa îmi refac viata, dacă el e cel care m a părăsit dar....eu asa simt.si prefer sa rămân curata)
Tehnic, nu te-a parasit, deocamdata, deci..

Last edited by AlinB; 03.08.2015 at 20:22:43.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2015, 10:30:12
ofemeie ofemeie is offline
Junior Member

Data înregistrării: 31.07.2015
Implicit

mda.
ultima bomba.
copilul e la el acum, se va intoarce in tara saptamana viitoare.
l a luat ca sa ii arate noua mamica urmand ca eu sa fiu informata la intoarcere.
am inceput psihoterapia.e necesara.cum bine a intuit alinb, a fost o relatie intre un narcisit si o dependenta emotional, care pe mine una m a secat de toate puterile, simtirile...
e timpul sa fac ceva pentru mine..
Reply With Quote
Vechi 13.08.2015, 11:27:41
Airsoft Airsoft is offline
Banned

Data înregistrării: 12.08.2015
Locație: Bucuresti
Implicit

Buna, mergi la un parinte duvohnic si cere-i si lui parerea, poate iti poate da sfaturi mai utile decat cele de mai sus, cine stie...
Reply With Quote
Vechi 02.03.2016, 12:12:18
mirabela_april mirabela_april is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.01.2011
Question Întrebare

Bună ziua! Aș dori să-mi spuneți dacă nașei i-a decedat tatăl recent, ne mai poate cununa / boteza fetița în mai?! Vă mulțumesc și aștept răspunsul dvs.!
Reply With Quote
Vechi 02.03.2016, 12:45:17
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirabela_april Vezi mesajul
Bună ziua! Aș dori să-mi spuneți dacă nașei i-a decedat tatăl recent, ne mai poate cununa / boteza fetița în mai?! Vă mulțumesc și aștept răspunsul dvs.!
Sigur că da! Dar cu condiția să nu încingeți chef strașnic după botez! Cred că nașa chiar va fi mângâiată în durerea perderii tatălui, asumându-și responsabilitatea de mărturisitoare în locul fetiței dumneavoastră și mamă duhovnicească pentru ea tot restul vieții!
Vechi 02.03.2016, 17:57:54
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Sigur că da! Dar cu condiția să nu încingeți chef strașnic după botez! Cred că nașa chiar va fi mângâiată în durerea perderii tatălui, asumându-și responsabilitatea de mărturisitoare în locul fetiței dumneavoastră și mamă duhovnicească pentru ea tot restul vieții!
Eu n-as fi asa sigura. Depinde daca persoana in cauza este si va fi atunci in doliu. Depinde mult de ea si de starea ei sufleteasca si situatia ei si ar trebui s-o respectati.
Vechi 04.03.2016, 08:33:33
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Eu n-as fi asa sigura. Depinde daca persoana in cauza este si va fi atunci in doliu. Depinde mult de ea si de starea ei sufleteasca si situatia ei si ar trebui s-o respectati.
Problema s-a pus la modul dacă se poate, adică dacă există vreo regulă (canon) care ar putea opri botezul ținând cont de împrejurări (un deces în familia nașei).
Reply With Quote
Vechi 04.03.2016, 12:29:32
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Problema s-a pus la modul dacă se poate, adică dacă există vreo regulă (canon) care ar putea opri botezul ținând cont de împrejurări (un deces în familia nașei).
Numai cea care a pus intrebarea stie ce a vrut sa afle.
Tu ai dreptate, se poate sa fie asa pusa problema.
Eu nu stiu daca doliul interzice unei persoane a participa la o alta actiune in biserica. Totusi trebuie sa respectam si mortii.
Dar sunt situatii in care starea omului conteaza mai mult decat regula bisericeasca. In sensul ca si daca nu este interzis un lucru, daca persoana nu poate, nu poti s-o fortezi.

Si daca voi spuneti ca ai voie sa faci fapte crestinesti in biserica cand ti-a murit cineva, mai ales daca era o persoana apropiata (mama, tata, sot, copil), mie nu mi se pare corect. Adica nu stiu, inseamna ca nu ne pasa de cel decedat. Nu avem durere, nimic.
Eu n-as putea si nici n-as cere altuia sa faca asta.

Si sa spunem ca cei in cauza vor sa serbeze totusi cumva evenimentul, macar cu o masa la restaurant. Ei sunt in voie buna si trebuie totusi sa respecte nasii care sunt tristi. Cumva nu este in regula.

Stiu un caz cand o persoana in doliu a fost invitata la o nunta si a fost aiurea. Ea in negru, cu tristetile ei nu s-a simtit bine, lumea din jur putin deranjata in veselia lor.
Vechi 02.03.2016, 19:24:12
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirabela_april Vezi mesajul
Nu stiu si nici nu cred ca e vreun impediment canonic.
Apoi, bucuria duhovniceasca a cununiei si nasitului este ea insasi, pentru un autentic crestin, tamaduitoare.
Doliul prelungit e semn atat al imaturitatii psihologice cat si al precaritatii duhovnicesti.
Dar daca omul nu poate face fata situatiei, deh, e de inteles. Nu merge bucurie cu forta, si nici dragoste... Poate ca mai intai are nevoie de ajutor. Din partea preotului si a comunitatii, mai intai.
Reply With Quote
Răspunde