Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.07.2015, 01:36:25
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
A vrut sa se razbune pe salvator pentru raul facut de unii si binele nefacut de altii? Proasta idee in acest triunghi al dramei! Victima loveste in salvator devenind el insusi persecutor.
Păi, în triunghiul dramei toate ideile sunt proaste. De aceea, pentru o idee mai de Doamne-ajută, musai trebe făcut pasul în afara triunghiului. Problema nu e că unul e victimă, ci doar că a intrat și a rămas în rolul de victimă. Îi place, are numeroase și comode beneficii secundare (atenție, afecțiune - pe care nu mai are chef să le obțină pe căi mai sănătoase, ascensionale, câtă vreme i se dau moca, mai la vale, printr-un simplu truc)...
Toate rolurile din triunghi sunt un mod prost, steril de organizare a timpului pe lumea asta. Cam toate jocurile psihologice de pe aici se și trag...
Dar cine nu joacă jocuri? Se pare că aceia care au ajuns la concluzia, după oarece efort, ce-i drept, că ei nu (mai) joacă jocuri - în realitate sunt jucătorii cei mai împătimiți.
A nu juca jocuri înseamnă a fi autentic, a fi în relația de intimitate. Mai exact, a fi pur și simplu capabil de intimitate.
Dar ce poate să însemne aceasta, intimitatea?....
Reply With Quote
Vechi 29.07.2015, 10:13:02
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Păi, în triunghiul dramei toate ideile sunt proaste. De aceea, pentru o idee mai de Doamne-ajută, musai trebe făcut pasul în afara triunghiului. Problema nu e că unul e victimă, ci doar că a intrat și a rămas în rolul de victimă. Îi place, are numeroase și comode beneficii secundare (atenție, afecțiune - pe care nu mai are chef să le obțină pe căi mai sănătoase, ascensionale, câtă vreme i se dau moca, mai la vale, printr-un simplu truc)...
Toate rolurile din triunghi sunt un mod prost, steril de organizare a timpului pe lumea asta. Cam toate jocurile psihologice de pe aici se și trag...
Dar cine nu joacă jocuri? Se pare că aceia care au ajuns la concluzia, după oarece efort, ce-i drept, că ei nu (mai) joacă jocuri - în realitate sunt jucătorii cei mai împătimiți.
A nu juca jocuri înseamnă a fi autentic, a fi în relația de intimitate. Mai exact, a fi pur și simplu capabil de intimitate.
Dar ce poate să însemne aceasta, intimitatea?....

Intimitatea cu Cel Autentic prin excelenta!? Dupa prealabila intimitate-confruntare dureros-lucida cu starile propriului eu si iesirea din labirintul codependentei?
Mai devreme sau mai tarziu, se poate intampla ca o victima resemnata sa se sature de acest rol si sa intre in rolul de agresor, chiar impotriva lui Dumnezeu. Nu?
Reply With Quote
Vechi 29.07.2015, 20:30:19
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Păi, în triunghiul dramei toate ideile sunt proaste. De aceea, pentru o idee mai de Doamne-ajută, musai trebe făcut pasul în afara triunghiului.

Toate rolurile din triunghi sunt un mod prost, steril de organizare a timpului pe lumea asta.

Din ce-am observat, desigur nedeplin, si la mine si la altii, la unii e aproape previzibila pendularea din rolul de victima in cel de agresor si invers.
Din partea ta, drept sa-ti spui, ma asteptam sa vad cum se iese din triunghiul dramei ca sa invat si eu asta, nu cum se cade in capcana si se da shift din rolul de salvator in cel de acuzator. Sau n-am inteles eu ultimele mesaje?

nu te prinde lirica hepato-biliara. Las-o pe seama fanilor de gen.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2015, 21:13:03
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Implicit

Citat:
Din ce-am observat, desigur nedeplin, si la mine si la altii, la unii e aproape previzibila pendularea din rolul de victima in cel de agresor si invers.
Din partea ta, drept sa-ti spui, ma asteptam sa vad cum se iese din triunghiul dramei ca sa invat si eu asta, nu cum se cade in capcana si se da shift din rolul de salvator in cel de acuzator. Sau n-am inteles eu ultimele mesaje?

Cred că ai înțeles prea bine ultimele mesaje.
Într-adevăr, nu mă prinde lirica h-b. I-am dat, totuși, satisfacție lui Mihai.
Îmi pare rău că te-am mâhnit. Și îmi cer iertare și de la alți forumiști cărora le-a displăcut gluma mea neinspirată.
Reply With Quote
Vechi 30.07.2015, 12:25:45
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:

O reactie neasteptata, imprevizibila chiar din prisma cliseelor care le avem cu totii.
Felicitari.
Vechi 30.07.2015, 12:58:30
gabero
Guest

Implicit

Hey, Hitler a fost baiat bun :)))
Reply With Quote
Vechi 30.07.2015, 14:25:38
RalucaG RalucaG is offline
Member

Data înregistrării: 22.11.2010
Implicit