Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.07.2015, 10:35:24
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
...pentru ca ma respecta ca om, apoi ca sotie...
Să zic...
Să nu zic...
Mai bine te respecta în primul rând și DOAR ca soție.
Reply With Quote
Vechi 10.07.2015, 11:10:21
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Da' de ce? nu-s tot om pana la urma? respectul initial nu a fost ca sotie, ci tot ca om; pentru ca nu am fost sotia lui de cand ne-am intalnit; am fost doar un om.

Nu pricep de ce/ce vrei sa zici de fapt.
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote
Vechi 10.07.2015, 11:13:45
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Păi normal, când nu ți-a fost soț, te respecta ca femeie.
Acu' ...

În fine, nu vreau să zic nimic....
Reply With Quote
Vechi 13.07.2015, 11:16:18
Corinusha's Avatar
Senior Member

Implicit

atunci de mai incepi ceva daca nu mai termini?!

but nevermind, pot presupune unde bati...
Reply With Quote
Vechi 13.07.2015, 12:19:11
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Păi am terminat de când am zis, nu-s de vină eu că tu n-ai înțeles.
Reply With Quote
Vechi 13.07.2015, 13:37:09
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Nici eu nu prea am inteles.
Vechi 15.07.2015, 10:44:56
Corinusha's Avatar
Senior Member

Implicit

Dragos, nu am e une sa visez ce vrei tu sa zici prin ...nimic... penru ca nu ai zis absolut nimic inteligibil. Se pare ca nici nu-s singura care nu a inteles... dar se pare ca tu TREBUIE sa zici ceva, chiar si daca nu zici nimic prin ceea ce zici. Nu poti altfel, nu cand vine vorba de mine, nu?! Ei bine, multumesc pentru atentia ta, dar nu aveam nevoie.
Reply With Quote
Vechi 15.07.2015, 12:24:34
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
Eu nu pot intelege o astfel de exagerare. Adica daca eu am stat in travaliu 2 zile si nu m-am dilatat si am ajuns sa fac cezariana neputand sa nasc natural un copil de 4 kg 150 gr cat a avut fiul meu la nastere, se cheama ca era programat sa moara la nastere si el si eu?
Nu ai neparat nevoie de bani ca sa faci cezariana. Asistenta la nastere este gratuita in spitalele din Romania, nu e nici macar nevoie sa ai serviciu si sa platesti asigurari medicale. Se fac operatii de cezariana si femeilor fara adapost de pe strada care n-au lucrat in viata lor, nu le lasa nimeni sa mai moara astazi la nastere.
Poate pe vremuri copiii nu se faceau atat de mari, in pantecele mamelor, chiar daca aveau o astfel de mostenire genetica, ci doar cat le permitea constitutia si resursele corpului matern... desigur, se mai intamplau, din nefericire, si astfel de incidente nefericite ...niciodata nu vom ajunge, se pare, sa intelegem caile Domnului...
Pana acum insa se pare ca am avut un mare noroc, putea sa se intample ceva mult mai rau, dar se pare de data asta Dumnezeu chiar mi-a ajutat...( desi la inceputul sarcinii stiam ca avem amandoi Rh negativ, dr a insistat sa-si faca si el analiza si, surpriza...stia gresit; marele noroc sa pare e ca nu am facut eu anticorpi anti-rh, ceea ce ar fi putut fi rau pt fat....culmea cade data asta nu m-am speriat asa de rau, mai rau s-a speriat el dcat mine, chiar era putin revoltat ca de ce nu am insistat sa-si faca analizele mai din timp....poate nu m-am speriat asa rau pt ca stiam ca pana acum s-a dezvoltat normal, iar de-acum daca ar fi fost in pericol, puteam sa o si scoatem afara,( adica sa o nastem inainte de termen, e destul de mare, se pare) sa nu i se intample ceva mai rau).... ce sa zic, sper sa ma ajute si de acum incolo, si duhovnicul a spus" daca nu voia Dumnezeu, nu ti-l dadea"... chiar si sotul a spus ca nu se simte nedreptatit ca s-a nascut atat de greu, prin cezariana, si zice ca daca traieste e pt ca Dumnezeu a vrut asta, ca el si mama lui sa fie salvati, ca altfel poate n-ar fi fost...
Reply With Quote
Vechi 15.07.2015, 12:46:30
fallen fallen is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Să zic...
Să nu zic...
Mai bine te respecta în primul rând și DOAR ca soție.
Cred ca inteleg si eu unde vrea sa bata, dar acum chiar ce mai conteaza, tot respectul pentru el si pt tot ce face acum, in aceasta perioada binecuvantata ...
Din fericire se pare ca inca sunt multi barbati care inteleg ca ei trebuie sa sustina familia, prin truda lor, si trebuie sa-si sustina si sotia, mai ales atunci cand e insarcinata si/sau are copil/copii de crescut...( si nu sa creada ca s-ar fi descurcat ei mai bine fara ele )
Acum nu stiu daca e vreunul atata de naiv incat chiar sa creada asa ceva, dar se pare ca sotii se impart in cel putin 2 categorii ( si poate si sotiile): cei care isi recunosc propriile limite si meritele sotiei in a avea si a intretine o casa si o familie ( alminteri nu vad cum poti avea o famile fara o sotie sau fara un alt partener) , si cei care cunosc acest lucru, dar, de teama de a nu o pierde, incearca sa o sperie si sa o convinga ca fara el e neputincioasa, ca daca pleaca nu o sa mai poata face niciodata nimic in viata, samd...acu. e drept ca nici femeia fara barbat nu poate avea o familie, dar asta nu inseamna ca dacanu a functionat o casnicie ( nu a reusit sa satisfaca " standardele" lui x sau y :P) ....dar in virtutea acestei temeri, foarte multi atat barbati cat si femei se tem si accepta compromisuri. Pana la urma o astfel de relatie e o investitie pe termen lung, nu e usor sa lasi sa se duca tot ce ai investit ( afara de bani si resurse materiale, care poate ii faci la loc, in timp, e vb de sentimente si nu in ultimul rand de timp, singura resursa cu adevarat epuizabila si care nu se mai poate recupera niciodata ....dar bine, asta se intampla si intr-o afacere, spre exemplu, investesti timp, bani si chiar sentimente ( sperante, aspiratii), si ti-e greu sa renunti la ea dupa ani de zile, chiar da a nu mai merge si chiar daca sunt oportunitati multmai bune ; dar totusi o afacere e o afacere, pecand o casnicie...inseamna cu totul altceva, mult mai mult....un suflet ramane ologit dupa iesirea dintr-o astfel de relatie, dupa cum bine zice si Marin Preda in cartea sa ( cm iubit dintre pamanteni)...in fine, acum nu stiu daca acest aspect esteconform cu invatatura crestina, sau este o greseala, o eroare umana atunci cand se intampla asa ceva, defapt nu ar tb sa se intample...
Reply With Quote
Vechi 15.07.2015, 18:35:42
fallen fallen is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul

In legatura cu conediu; poti sa iti iei concediu prenatal, chiar daca sefa se enerveaza; oricum nu are dreptul sa te dea afara; dar preferi sa te umilesti ecat sa iti ceri drepturile ca, vai Doamne, une vei lucra dup-aia?
Am impresia ca te complaci in toate rhaturile astea pentr ca ti se pare mi usor decat sa incepi de la zero, atat cautarea unui loc de munca cat si cresterea copilului singura (ca al tau ma indoiesc ca o sa te respecte vreodata);
Mai, al meu barbat nu deja imi zice ca un an de zile minim nu a ce cauta la munca; ca, copilul are nevoie mare de parinti, mai ales de mama in primul an de viata; si asa e. Si eu nu voi primi nici indemniatie e crestere a copilului pentr ca nu voi avea 12 luni consecutive lucrate (avusesem problema cu lipsa cartii de munca, apoi s-a remediat, dar nu se adun 12 luni pana nasc). Si efa mea ar vrea sa ma intorc la muna dupa 6-7 saptamani, intai cate 2-3 ore, apoi cin stie; dar n-o voi face; sa caute pe altcineva; eu imi voi gasi altceva de munca; oricum as sta cu copilul 2 ani acasa, iar daca nu se poate, atunci 1 an si urmatorul an as lucra part time ceva sau m-as apuca de proiectele mele care sunt in stand by de ai de zile (si implica munca e acasa). Culmea ca al meu sot nu imi reproseaza nimic; nu imi fce capul calendar ca ma va intretine, nu nimic. de ce? pentru ca ma iubeste, pentru ca isi doreste si el enorm acest copil, pentru ca ma respecta ca om, apoi ca sotie, pentru ca stie ca nu e usor sa cresti un copil; el si-a crescut 2 nepoti de cand aveau copiii cateva aptamani, ca sora lui pleca cine stie pe unde cu saptamanile pe vremea aia (si el avea abia 13-14 ani pe-atunci). In plus, ma sustine si cu plecarea de la munca; a zis, cand simt ca nu mai merge, gata; ma opresc; nu mai merg la munca. Ca eu momentan m-am gandit ca mai merg pana inainte e Craciun, cand luam vacnta de craciun, dar momntan nu am de une sa stiu cum vor decurge lucrurile pan atunci; am abia 11 saptamani de sarcina.
Felicitari si sarcina usoara in continuare :)!
Daca nu ai avut probleme pana acum, Doamne ajuta, posibil sa nu ai nici de acum inainte, pana la 32 de sapt cand poti intra in prenatal. Desigur, sa nu exagerezi cu efortul. Daca iti e prea greu mai ales acum pe canicula, poti merge la medic sa-ti dea concediu medical ( de risc maternal). La noi nu s-a putut ca eram prea putine angajate ( adica doar doua, si ramanea una singura; sincer, nici mie nu mi-ar fi placut sa plece cealalata si sa raman doar eu). Pana la urma s-a gasit pe ultima suta de metri o fata in locul meu, si se pare ca se descurca pana acum...dar am avut emotii, ultimele zile de munca parca au fost cele mai epuizante...si dupa ce am ramas acasa, adica de vreo 2 sapt, parca toate mi s-au ingreunat...pana la acest moment nici nu stiam cum au trecut cele treeizeci de saptamani, doar seara dupa 10 ore la munca parca mergeam mai greu pana acasa, uneori...dar cand ajungeam tot mai trageam de mine sa fac una-alta...acum cateva zile, insa, mi s-a parut grea si m-am opintit sa ridic si oala cu ciorba...cu toate ca nu m-am ingrasat foarte rau, nici fata nu e asa mare, cca 2 kg, daca mai aveam si eu vreo 95 ( doamne fereste) ??? Plus ca la noi a mai fost si canicula zilele trecute, acum s-a mai racorit dar eu tot mor de cald..
Reply With Quote
Răspunde