Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.07.2015, 15:43:34
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ursu-WiFi Vezi mesajul
Da. Si din cate mi-a zis duhovnicul, asta e doar inceputul.La ce ma asteapta in drumul
spre mantuire, cand voi spori in fapte duhovnicesti si o sa-mi aduc aminte de ce aceste
lupte o sa zambesc, pt ca eu acum le consider dure si epuizante psihic fata de cele care
vor veni.
Virtutile nu se aduna doar cu ascultatul unei slujbe.Virtutile se aduna cu lupta duhovniceasca.
Si personal am observat ca tare greu se agoniseste Duhul Sfant si foarte repede se pierde.

Pai suna a vorbe goale pt cine crucea este nebunie.Este normal sa-ti sune a vorbe goale
daca nu-ti practici credinta.Sarsaila nu face razboi cu cine nu i se impotriveste.
Dumneata ai duce razboi cu cine ti-e prieten ?
Nu. Dar l-as incuraja sa mearga pe forumuri si sa scrie in felul in care scrii dumneata.
Daca ati practica macar pe jumatate lucrurile pe care le pretindeti altora, nici nu ati mai avea timp sa scrieti pe forumuri. Dar e mai usor sa le spui altora cam ce crezi tu ca ar trebui sa faca decat sa faci tu macar jumatate din ce crezi ca ar trebui sa faca un credincios.
Reply With Quote
Vechi 01.07.2015, 15:52:22
Ursu-WiFi Ursu-WiFi is offline
Banned

Data înregistrării: 30.06.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Nu. Dar l-as incuraja sa mearga pe forumuri si sa scrie in felul in care scrii dumneata.
Daca ati practica macar pe jumatate lucrurile pe care le pretindeti altora, nici nu ati mai avea timp sa scrieti pe forumuri.
Ba da. N-are nici o treaba.In lupta cu ispita, nu timpul cat lupti este deciziv cat intensitatea cu care lupti.Oricine lupta cu ispita automat observa chestiile astea.Fac parte din ABC-ul luptei.
Eu tot la ABC-ul luptei sunt.Duhovnicul mi-a spus ca mai am mult pana sa construiesc "propozitii"
In plus , cei care ne luptam cu ispitele spunem continuu in gand rugaciunea inimii.
Dar nu inteleg . Cum adica sa nu ai timp sa intrii pe forumuri ? Nu princep.De ce sa n-am timp ?
Reply With Quote
Vechi 01.07.2015, 16:01:50
ioana5760 ioana5760 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2014
Locație: Romania
Implicit

Citat:
Eu tot la ABC-ul luptei sunt.Duhovnicul mi-a spus ca mai am mult pana sa construiesc "propozitii"
In plus , cei care ne luptam cu ispitele spunem continuu in gand rugaciunea inimii.
Dar nu inteleg . Cum adica sa nu ai timp sa intrii pe forumuri ? Nu princep.De ce sa n-am timp ?
Scuzati-ma ca va spun dar cred ca nu e bine cum ganditi, prea va vedeti undeva sus in de-ale credintei, sa nu fiti cumva inselat, si parca dati semne de-ale mandriei.
Si cand veti incepe sa construiti acele "propozitii" ce se va intampla?
Reply With Quote
Vechi 01.07.2015, 16:05:54
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioana5760 Vezi mesajul
Scuzati-ma ca va spun dar cred ca nu e bine cum ganditi, prea va vedeti undeva sus in de-ale credintei, sa nu fiti cumva inselat, si parca dati semne de-ale mandriei.
Sunt vorbe goale, nici nu inteleg oamenii astia ca fac mai mult rau decat bine si ca daca ar vrea sa faca bine i-ar indruma pe ceilalti care au nevoie de ajutor catre preoti - oameni de la care poti invata mult mai bine ce e bine si ce e rau decat poti invata de la sfintii iesiti din icoane si adunati aici pe forum.
Reply With Quote
Vechi 01.07.2015, 17:05:23
Banned

Implicit

Citat:
Sunt vorbe goale, nici nu inteleg oamenii astia ca fac mai mult rau decat bine si ca daca ar vrea sa faca bine i-ar indruma pe ceilalti care au nevoie de ajutor catre preoti - oameni de la care poti invata mult mai bine ce e bine si ce e rau decat poti invata de la sfintii iesiti din icoane si adunati aici pe forum.
Preotul nu are ce face atat timp cat tu nu vrei sa faci.La ce preoti sa indrum ? Cel mai
bun preot este cel din parohia ta sau de pe langa parohie(daca este preot slujitor).
Un preot poate sa spuna ce este bine sau rau.Invatarea este un proces pe care il faci
tu, si este un proces personal si experienta prorprie, prin care pui in aplicarea sfaturile
duhovnicesti atunci cand te lupti cu patimile si ispitele, atunci cand dai ultimii bani
din buzunarul tau unui amarat si tu mergi pe jos pana acasa.Adica jertfa continua.

Ti-am dat ca exemplu.Practica este singurul mod de a invata.Practica ortodoxiei.Ca de vorbe s-a plictisit si preotul si Dumnezeu.Prin fapte iti iei mantuirea nu prin vorbe.
Degeaba vine preotul(oricare ar fi el) si pune tencuiala cu sfat bun, cand peretele
are caramizi lipsa.Pune caramizele inapoi, si apoi tencuieste-le.

Din experienta proprie iti zic ca o e diferenta de la cer la pamant atunci cand auzi
"Sfinte Dumnezeule, Sfinte Fara de Moarte..." atunci cand stai asa ca planta in biserica
si le asculti si alta este cand in urma unei lupte cu ispita ti-ai fi dorit sa nu existi sau
ti-ai fi dorit mortea sau te-a salvat Hristos.Pai in cel de-al doilea caz, cand auzi
"Sfinte Dumnezeule, Sfinte Fara de Moarte..." incepe sa cante sufletul tau fara sa-ti
mai ceara permisiunea.
De altfel in parohia mea cand se canta imnurile Liturghiei toate lumea le canta impreuna
cu corul si cu preotii , zici efectiv ca esti in Rai. Vibreaza la propriu biserica.
E drept e mare biserica, are si acustica puternica.

Si cineva imi spunea mie ca sunt de "sus" sau privesc de sus, ceva in genul asta ?
Frate in toate parohia mea, eu si cu inca 4 nu stim pe dinafara imnurile Liturghiei, psalmii,
si slujba Utreniei.In rest toti le stiu.Si sunt si persoane mai invarsta ca mine dar si mai
tinere ca mine.
Aia cum sunt ? Zei ? Aia cu cate trepte sunt mai sus ?
Deci repet aia toti stiu pe dinafara slujba Utreniei, raspunsurile Stranei, Imnele Sfintei
Liturghii. Ei ce sunt ingeri in trup ? Sfintii ? Ca ar fi prima parohie unde mai toti sunt
sfinti in afara de mine si alti trei.
Reply With Quote
Vechi 01.07.2015, 16:47:35
Banned

Implicit

Citat:
De ce undeva sus ? Pai daca eu sunt sus, atunci cum sunt cei din parohia mea ?
Zei ? Sunt deja sfinti ? De ce ti se pare ca sunt "sus" ? Cum adica sunt "sus" cand
de abia am pus piciorul pe prima treapta in ortodoxie ? Nush.Nu inteleg.

Citat:
Probabil ca o sa am dreptul la Sfanta Impartasanie.Pana cand n-o sa pot face
acele "propozitii" am canon de oprire de la Sfantul Potir.
Reply With Quote
Vechi 01.07.2015, 16:03:33
Senior Member

Implicit

Citat:
Ba da. N-are nici o treaba.In lupta cu ispita, nu timpul cat lupti este deciziv cat intensitatea cu care lupti.Oricine lupta cu ispita automat observa chestiile astea.Fac parte din ABC-ul luptei.
Pai credeam ca 5-6 zile te lupti cand vezi o femeie in costum de baie, acu ne spui ca nu timpul este decisiv ci intensitatea ?
Probabil ti-a spus multe duhovnicul, dar nu ar strica sa mai dai pe la el. Ca poate de cand te-a spovedit bunica pe cand erai un copchil, ai uitat unele lucruri pe care ti le-a spus.
Reply With Quote
Vechi 01.07.2015, 16:18:08
Banned

Implicit

Citat:
Pai credeam ca 5-6 zile te lupti cand vezi o femeie in costum de baie, acu ne spui ca nu timpul este decisiv ci intensitatea ?
Pai teoretic in costum de baie.Caci costumul de baie descopera 90% din trup.Deci aceea
femeie este mai mult dezbracata nu imbracata.Deci corect este "vezi o femeie dezbracata".

Pai este pt fiecare ispita este o combinatie intre timpul si intensitatea luptei.5-6 zile in cazul
in care lupti doar ca sa respingi atacurile duhovnicesti.Sigur poate dura mai putin daca
mai ai puterea si sa ripostezi (adica sa ataci tu).

Citat:
Probabil ti-a spus multe duhovnicul, dar nu ar strica sa mai dai pe la el. Ca poate de cand te-a spovedit bunica pe cand erai un copchil, ai uitat unele lucruri pe care ti le-a spus.
Pai dau, la fiecare 40 de zile dau intre spovedanii.Mai mult de 40 de zile nu-mi permit sa las, pt ca daca las imi da canon si ma opreste de la Sfantul Potir.

Acum cand o sa vina canicula si o sa se muta plaja la serviciu/pe strada cred ca o sa fie
din 20 in 20 de zile sau poate de doua ori pe luna(depinde ce-mi spune duhovnicul).
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 10:45:29
ioana5760 ioana5760 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2014
Locație: Romania
Implicit

Citat:

Pai dau, la fiecare 40 de zile dau intre spovedanii.Mai mult de 40 de zile nu-mi permit sa las, pt ca daca las imi da canon si ma opreste de la Sfantul Potir.

Acum cand o sa vina canicula si o sa se muta plaja la serviciu/pe strada cred ca o sa fie
din 20 in 20 de zile sau poate de doua ori pe luna(depinde ce-mi spune duhovnicul).
Aveti grija sa nu cadeti din pod in groapa!
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 11:37:46
Banned

Implicit

Citat:
Aveti grija sa nu cadeti din pod in groapa!
Nu sunt in nici un pod.Sunt la inceputul scarilor.Tie ti se pare ca sunt in pod, deoarece
probabil tu esti intr-o pivnita cu doua-trei nivele mai jos.
Proababil cand vei face ortodoxie-practica, vei veni si tu la suprafata, ca sa vezi
acele scari.
Iar de pe scarile unde sunt acum, pot sa spun ca foarte multi sunt la etaje superioare
si foarte multi urca scarile mai repede ca mine.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mandria si altele Tina06 Pocainta 17 27.05.2015 02:34:10
haine călugărești myself00 Generalitati 10 04.09.2013 12:26:02
Despre Arthos, tarnoseala si altele mirela.t Despre Biserica Ortodoxa in general 9 25.07.2012 23:16:23
Boscoane, farmece si altele cer_indurare Slujba inmormantarii 3 07.07.2010 02:49:36
adulare, pareri de sine si altele.. grecu Preotul 5 11.10.2006 11:58:09