![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau dupa vreo capra. E ridicola interdictia, si mai ales paranoia din spatele ei. Sunt sigur ca, daca e adevarata povestea aceea pioasa cum ca Preasfanta ar fi cerut asa ceva, in nici un caz nu s-a referit si la necuvantatoare. Dar de, "ciudateniile alor nostri sunt mai normale decat normalitatea celorlalti"...Aglutinare pura...sub haina monahala... ![]() ![]() Last edited by Vitiate; 30.06.2015 at 17:23:22. |
|
||||
|
||||
![]()
O, da. Ai nimerit-o. Iar.
Sanchi.
|
|||
|
|||
![]()
Subiectivism confesional pur. Nu sanchi, ci pe bune. Nu poti recunoaste o exagerare, oricine ar practica-o? Ah da, daca cei ce exagereaza au in spate autoritatea prestigiului monahal, sau orice altceva legat de Biserica, gata! e tabu sa contesti din pdv uman si logic chestia asta.
Te-ai intrebat de ce dobitoace de ambele sexe s-au gasit intotdeauna in gospodarii deopotriva manastiresti si parohiale, in toata ortodoxia, cu acea exceptie bizara? Pentru ca oamenii de acolo nu si-au pus singuri interdictii ridicole, care de fapt ocolesc fondul problemei. Dar sa revenim on-topic: trebuie pastrata calea de mijloc, dar mai mult spre partea de sobrietate de cat la "miloc", tehnic vorbind. Adica, daca femeile ar lasa balta orgoiile stupide de femela, sia-r da seama ca sunt proaste cand se impopotoneaza: nu au nevoie de toc, pentru ca deformeaza coloana (ups, uitai ca femeia moderna e intai femela, apoi viitoare sotie si mama); nu au nevoie de machiaje, pentru ca seamana cu clovni sau cu demoni (poze cu asa-zisii extraterestri seamana ingrijorator cu o femeie fara sprancene, cu unghii lungi si insangerate si ochii patologic de mari), si rezoneaza cu ei. Cu ce (vrei sa) semeni, aia atragi. E o lege nescrisa, pe care o cunosc si calugarii, si ocultistii, si samanii, si pana si orice neofit, nu zic initiat de pe lumea asta, in orice religie si traditie msitica. Pe de alta aprte, am cunoscut la viata mea curve, pardon femei emancipate, care se imbracau ca habotnicele, dar sareau din "realtie" in "relatie". Nu e mai bine intai sa se creeze cadrul spiritual ca purtatul hainelor de femei crestina sa inseamne si in interior chiar ce vrea sa insemne? Si nici barbatii nu suntem chiar kosher din acest pdv in epoca asta nenorocita. Cand vad tipi cu cercel in nas sau sprancene, imi vine sa le adresez tot suvoiul de sarcasme si obsecinati de care sunt capabil, anume cu ideea centrala "esti hermafrodit, cumva?". Una peste alta, sufletul primeaza. Dar, tinuta trebuie sa ii urmeze. By the Force, acum o sa mi-o iau de la ambeele tabere: si "libertinii", si "cuviosii". :))))))) Last edited by Vitiate; 30.06.2015 at 18:04:47. |
|
||||
|
||||
![]()
Așa e, vrăjeală.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
propun sa o lasam balta; pe bune; incepi sa ma scarbesti; tecrezi marele atotstiutor, marele judecator ironic, si nu amchessa ajung sa te urasc; esti pana la urma un strain de pe forum; nu merita sa fi prim persoan pe care sa o urasc cu adevarat. Citat:
Citat:
Ursu-WIFI: De ce e contradictie ce scrie florin? Cum ar trebui sa te imbraci la plaja? in suba? Crestinul chiar nu are voie sa faca plaja, sau care-i faza, pe bune? sa-si mai tina si barbatii ochii in pamant, ca prea va simtntiti voi de la orice; preascoateti voi barbatii femeilevinovate de orice. Ma gandesc tot mai serios sa ma convertesc de la ortodoxie; ma crucesc cand citesc ce se scrie pe-aici; daca asta e ortodoxia, ce citesc eu pe-aici, daca tot ce misc e considerat pacat,pai atunci ma prefer agnostica sau pur si simplu credincioasa in Dumnezeu si atat;fara religie, fara nimic.
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
În orice caz, rămâi în paza Domnului! Ai grijă de suflețelul pe care-l porți acum în tine și încearcă să mă ignori, dacă de schimbat nu te poți schimba.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nascatoare de Dumnezeu, ce se caute o femeia la plaja publica? Citat:
si apoi desfranare in fata a mii de insi ? Dar ce fel de crestin este asta ? Ce specie este ? Citat:
Iar o femeie care se duce la plaja publica stie foarte bine de ce se duce acolo, nu pt a se bronza la soare. De altfel oamenii care se duc la plajele publice (in general femeile) cu alte ganduri, (desfranare) si smintesc pe semenii lor, de obicei se aleg cu cancere de piele. Citat:
in contextul unui "capitalism"-religios.Sectaii de obicei vin cu astfel de contra-oferte, sectarii isi bazeaza strategia pe un sistem piramidal de racolare a adeptilor. Ortodoxia nu racoleaza pe nimeni.Ortodoxia inseamna sa dai piept cu propria ta cruce si s-o duci mai departe.Spuneai ca te "crucesti" ce citesti tu pe aici. Sa stii ca inca esti destul de departe chiar si de cea mai mica apropiere de Ortodoxie. Pai daca ai stii tu ce razboi duce ortodoxul cu demonii , te-ai speria si ai lua-o la propriul la fuga.Pt ca atunci cand treci la Ortodoxie, se infurie dracul se incepe sa urle ca nebunul ca este pe cale sa-ti piarda sufletul, pe care ti l-a castigat. Si bate dracul razboi cu tine cum nimeni n-a facut-o. De aceea ortodoxul il are pe Hristos si Sfinta Impartasanie, atlfel ortodoxul in 5 minute ar fi terminat de diavol. Ehehe, nici nu-ti imaginezi ce inseamna lupta adevarata cu demonii, nici nu-ti imaginezi ce inseamna Ortodoxia, nici nu-ti imaginezi ce inseamna credinta adevarata. Dar iti spun eu: lupta si jertfa continua intr-o forma sau alta. Exemplu: sa te abtii sa mergi sa mergi pe strada semidezbracata, sau te abtii sa mergi la plaja publica, este o jertfa atat pt tine cat si pt aproapele. Este o jertfa pt tine, doarece te feresti de desfranare ( si atunci pui carbuni incinsi pe capul diavolului) si este o jertfa pt aproapele doarece tii cont sa nu-i faci rau(adica sa-l smintesti) (drept urmare tii la aproape, adica acel iubeste-ti aproapele.) Asadar iubindu-ti aproapele de fapt intai de pazesti pe tine, iar iubirea de aproape este jerta continua intr-o forma sau alta. Dar chestiile astea nu le gasesti in majoritatea cartilor , s-ar putea insa sa le gasesti in vietile sfintilor, insa este o diferenta intre a citi faptul ca "iubirea de aproape este o jertfa continua" si a pune in aplicare si a simiti pe propria piele faptul ca iubirea de aproape este o jertfa continua.Diferenta dintra ortodoxia teortica si cea practica este ca de la cer la pamant. Insa atunci cand faci o ortodoxie-practica si vii apoi la Sfanta Liturghie, fiecare imn, fiecare verset capata cu totul si cu totul noi dimensiuni si semnificatii, deoarece l-ai trait pe propria piele. Last edited by Ursu-WiFi; 01.07.2015 at 09:35:43. |
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
.........:)))))))))))))
|
|
|||
|
|||
![]()
Baticul, atât cât am văzut și pipăit eu, e un obiect foarte delicat. Cu adevărat e potrivit pentru natura feminină.
Dar vai, femeile au fost învățate că sensibilitatea e o slăbiciune, delicatețea o vulnerabilitate, feminitatea ceva rău și așa mai departe. Ele râvnesc, nu știu prin ce năzărire capie, la statutul de bărbat. Ce poate fi mai stupid? Și totuși, tocmai asta e norma zilei. Femeile de azi, în general, se tem să își descopere feminitatea. Nu sunt pregătite să o accepte și să o cultive. Sunt teribiliste, grosolane, ambițioase, vulgare, supracompetitive - deci fade. Conduite masculinizate la tot pasul - verbal, intonativ, mimico-gestual, postural etc. Cu adevărat eu văd în femeile contemporane, aproape în toate câte cunosc ori întâlnesc, o specie degenerată. Mai sunt și excepții, slavă Domnului! Fete care au avut parte de o educație/înțelegere sănătoasă. Cărora nu le e rușine să poarte batic, fustă, rochie, ci se simt în acord cu propria natură și menire avînd căpșorul împodobit cu un batic frumos iar trupul foșnind sub o rochie adorabilă... Am văzut, ce-i drept, și femei care purtau batic urât și fuste/rochii amărâte. Erau totuși frumoase, în sărăcia lor, întrucât nu își pierduseră feminitatea. Femei de la țară, parcă din alte lumi/timpuri/planetă - apropos de extratereștri!...:) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mandria si altele | Tina06 | Pocainta | 17 | 27.05.2015 02:34:10 |
haine călugărești | myself00 | Generalitati | 10 | 04.09.2013 12:26:02 |
Despre Arthos, tarnoseala si altele | mirela.t | Despre Biserica Ortodoxa in general | 9 | 25.07.2012 23:16:23 |
Boscoane, farmece si altele | cer_indurare | Slujba inmormantarii | 3 | 07.07.2010 02:49:36 |
adulare, pareri de sine si altele.. | grecu | Preotul | 5 | 11.10.2006 11:58:09 |
|