|
|
||||
|
||||
Comma Johanneum
1 Ioan 5 7
Căci Trei sunt care mărturisesc în cer: Tatăl, Cuvântul si Sfântul Duh, si Acestia trei Una sunt. 1 Ioan 5 8 Trei sunt care mărturisesc pe pământ: Duhul si apa si sângele, si acestia trei mărturisesc la fel Ce credeti despre aceste pasaje din Biblie? Opinia majoritara este ca sunt adaugari apocrife neoriginale, dar ce parere are Biserica noastra asupra acestui verset? Deoarece in Bibliile mele (ortodoxe) l-am gasit. |
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Nu cred ca ar trebui scoasa. Biblia circula in manuscrise. Multe manuscrise (majoritatea) s-au pierdut. Intre cele care s-au pastrat mai exista si alte diferente, uneori notabile. La fel stau lucrurile si cu Comma Johanneum. In unele manuscrise, in special latine, exista inca din secolul 4. In orice caz, versetul esprima credinta Bisericii in Sfanta Treime, fiindca Biblia este a Bisericii, nu este doar o carte oarecare susceptibila de analize istorico-critice.
Ea este cuvantul lui Dumnezeu si ne vorbeste despre Hristosul credintei si al bisericii, care este si Dumnezeul intrupat, inomenit. Deci acest verset exprima Adevarul revelat. |
|
||||
|
||||
mai intai trebuie dovedit ca sunt adaugiri, apoi....