![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poti sa stai si fara lichide cateva zile, daca nu transpiri si nu maninci. Desi nu vad utilitatea, apa nu dauneaza postului, ba dimpotriva.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 26.06.2015 at 13:43:33. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt oameni care o fac ca pe o autobiciuire: isi fac singuri suferinta. Si asa isi arata credinta. Nu stiu. Mie nu mi se pare corect. Nu asta este credinta. Altii considera ca a manca si a bea (nu alcool) este desfranare si este pacat, al fel ca si casatoria si relatiile dintre soti. Si ca trebuie sa te abtii mereu. Am citit si despre renuntarea la somn (monahi care asa au vazut credinta). Si somnul le era pacat. Altii tin post negru pentru ajutor la diverse nevoi (uite precum scrie si Florentina mai sus). Florin o face din motive medicale. Etc. 2. Ah, foarte important: "daca nu transpiri". Dar asta este imposibil. Poate doar in iernile grele... 3. Da, temperatura este problema. Dar nu numai. Acolo se mai vorbea de ceva: impunerea. Trebuie sa faca. In momentul in care macar moral (cum este la noi) ti se impune ceva, este si mai greu. Sa ti se impuna lucruri din astea ne-omenesti, negandite, fara a tine seama de particularitati de clima, individuale, etc. Acolo la ei este foarte strict si sever. Li se impune fizic. Nu stiu in ce masura le controleaza cineva strea de sanatate. Si mor oameni si nici nu stiu daca ei inteleg totusi rostul. Lucrurile astea sunt personale, individuale. Pot eu sa fac asta? In ce limite? Si sa faci in limita puterii tale, din suflet, intelegand rostul, este cu adevarat bun si util. Dar nu ca te obliga cineva, la ceva ce nu poti si nici nu stii la ce foloseste. Nici ca tratament nu se poate face asa oricum si de oricine si in orice conditii. Dumnezeu nu ne-a cerut sa ne omoram (sau sa omoaram pe altii) pentru El. Oricum nu prin post.
A fi crestin = smerenie + iubire de aproape Last edited by sophia; 26.06.2015 at 14:18:21. |
|