Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.06.2015, 11:14:03
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Maria,

Cumpără cartea asta și citește cele cîteva capitole dedicate cu precădere bolilor psihice. Cercetătorii ruși au petrecut vreo 40 de ani (da!) studiind efectele postului la bolnavii de tot felul, în special cei cu probleme psihice. Un post aspru care la ruși presupune apă fără mîncare vreo cîteva săptămîni, dar la nemți a reușit și varianta ortodoxă de genul foarte puțină mîncare tot cîteva săptămîni, maxim 200 de calorii pe zi (vezi cartea).

E 27,55 de lei, dacă vrei ți-o cumpăr eu. Oricine ar trebui s-o aibă acasă.
Florin multumesc mult pentru sugestie. Cartea nu am citit-o recunosc dar am citit destule articole pe tema asta si marturii ale celor care au incercat metoda. Insa nu am nici cea mai mica sansa s-o conving pe mama sa incerce asa ceva. Una dintre particularitatile acestei boli este accea ca acesti bolnavi nu-si recunosc afectiunea, ei pretind ca sunt sanatosi si refuza orice fel de tratament, doar cand sunt spitalizati reusesti sa-i tratezi.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 19.06.2015, 11:19:07
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
Florin multumesc mult pentru sugestie. Cartea nu am citit-o recunosc dar am citit destule articole pe tema asta si marturii ale celor care au incercat metoda. Insa nu am nici cea mai mica sansa s-o conving pe mama sa incerce asa ceva. Una dintre particularitatile acestei boli este accea ca acesti bolnavi nu-si recunosc afectiunea, ei pretind ca sunt sanatosi si refuza orice fel de tratament, doar cand sunt spitalizati reusesti sa-i tratezi.
Si inca un motiv pentru care nu as putea pune in practica genul asta de tratament cu mama este ca are si diabet si o dieta minimala ar avea consecinte dezastruoase.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 19.06.2015, 13:37:48
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
Si inca un motiv pentru care nu as putea pune in practica genul asta de tratament cu mama este ca are si diabet si o dieta minimala ar avea consecinte dezastruoase.
Dacă e de tipul 1 normal că nu are voie, dar dacă e de tipul 2 atunci să știi că postul negru a dat rezultate bune. Erau și explicații pe undeva.

[COLOR=black]http://www.fasting.com/diabetes.html[/COLOR]
[COLOR=black]http://www.theguardian.com/lifeandst...etes-diet-cure[/COLOR]
[COLOR=black]http://romaniaraw.freeforums.org/pos...a-t493-30.html[/COLOR]

Dar tu știi mai bine situația ei și dacă ar putea cineva să-i limiteze forțat dieta la vreo cîteva sute de calorii pe zi timp de 3-4 săptămîni. Imposibil, știu.

Oricum, cartea aia cumpărați-o și citiți-o. Sau măcar uitați-vă la rezumatul cărții: https://www.youtube.com/watch?v=HqGGHeomXW4 .

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 19.06.2015, 16:15:20
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Ionuț, mulțumesc pentru acest documentar, trecând, bineînțeles, peste înțelegerea greșită a postului. :)
Reply With Quote
Vechi 19.06.2015, 16:43:49
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Apropierea de Dumnezeu implică întodeauna o curățire. De orice fel.

Reply With Quote
Vechi 19.06.2015, 20:49:21
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Apropierea de Dumnezeu implică întodeauna o curățire. De orice fel.
Cei din documentar nu "postesc" pentru apropierea de Dumnezeu, ci pentru vindecarea trupească. E posibil ca unii dintre ei să apuce pe calea spre Dumnezeu, nu exclud această posibilitate. Nu poate fi vorba de post în adevăratul sens al cuvântului, ci mai degrabă de o dietă sau un regim alimentar. Oricum, documentarul mi-a fost de folos. Mulțumesc. :)
Reply With Quote
Vechi 19.06.2015, 22:24:23
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Mă bucur că l-ai urmărit, citește și cartea că de acolo afli mai multe.

Eu m-am referit la noi cei care vrem cică să ne mîntuim, uitînd că sîntem trup și suflet, nu numai suflet. Mîntuirea asta trebuie să fie pe toate planurile. De folos mi-au fost conferințele ieromohanului Marcel de la Oașa care-l citează îndeosebi pe Sfîntul Nicolae Velimirovici apropo de încercarea la care l-a supus pe un ucenic de-al lui cînd a ajuns în mănăstire. Adică, fără să-i spună de ce și cît, acel om a răbdat 11 zile de post total (fără nimic) și fără pregătire plus încă 6 zile cu apă sub supravegherea Sfîntului care a făcut la fel. Dacă vrei, îți dau înregistrarea audio.

Reply With Quote
Răspunde