Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 02.06.2015, 14:46:43
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.724
Implicit

Cum de nu ați fost dezamăgit de Rusia nici măcar după ce ați fost bătut și jefuit? Nu ați vrut să vă întoarceți în America după incident ?

Există oameni răi în fiecare țară. Într-un fel a fost vina mea pentru că am stat până târziu într-o zona rău famată, vorbind cu oamenii, deși era evident după accentul meu că sunt străin. Nu am avut niciodată astfel de probleme în Manhattan pentru că acolo știam ce locuri și ce oameni să evit. Nu cred că în Moscova sunt mai multe infracțiuni decât în New York, cred că sunt chiar mai puține, asta-i clar. Am fost dezamăgit de unii oameni răi, dar în niciun caz de țară în sine. Câteva zile mai târziu am fost plăcut surprins să văd cu câtă amabilitate spontană și susținută, m-au ajutat polițiștii ruși, când m-am rătăcit.

Nu am vrut să mă întorc în SUA, ci m-am înfuriat că indivizii nu au fost prinși. Am fost dezamăgit de abilitățile mele de a evita pericolul. Cred că întoarcerea ar însemna un fel de eșec personal. Nu am prea multe lucruri la care să mă întorc, mi-am vândut toate bunurile de valoare când am plecat. Să mă întorc ar însemna să duc un standard de viață mediocru, cu șanse mici de a găsi de lucru și să mă transform într-o povară pentru familia mea.

Ce ai făcut după ce ați fost bătut și jefuit?

Am mers foarte încet spre hotel. Stătusem inconștient cam o oră înainte de asta. Fusesem bătut foarte tare. M-am gândit să sun la poliție dar nu știam multe despre atacatori. Ar fi trebuit să sun imediat după incident, poate aș mai fi avut vreo șansă dar până mi-am revenit și m-am gândit să fac asta nu mai avea deja niciun rost. M-am hotărât să-i iert, pentru că înțelegeam Ortodoxia.

De ce pentru adresa de e-mail și pentru rețelele sociale folosiți nume rusești în loc de numele adevărat?

Folosesc Vasile pentru că este numele de botez. Dar mă feresc în același timp și de spionajul Statelor Unite. Contul de Facebook a fost spart în Beltsville, MD din apropierea sediului NSA din Fort Meade. Să rămâi anonim pe internet este o idee bună uneori. Spuneam că numele meu este Georgy, pronunțat cu accent grecesc și numele lui tata tot George este, astfel încât numele de Georgy Georgiyevich este unul potrivit. Am mai folosit și pseudonimul Alexandru, care face referire la numele țarului meu preferat, Alexandru al III-lea, pentru viața și acțiunile lui dedicate în întregime poporului său.

Aș vrea să observați însă, că atât George, Vasile cât și Alexandru sunt nume grecești. Așa că toată lumea de aici îmi spune Georgi sau Iura (numele ucrainean pentru George). Unii voiau să îmi spună americanul, dar le-am spus scurt că nu îmi place. Sunt mulți ruși sau ucraineni care ar vrea să meargă în America și ar face orice să ajungă acolo. Cred că mai degrabă lor ar trebui să li se pună porecle precum americanul.

Ce părere au oamenii din Rusia despre povestea dumneavoastră? Cred ei că ați făcut o greșeală plecând din America?

Uni mă cred adesea idiot pentru că am plecat de acolo, dar după ce le explic motivele încep să îneleagă. Rușii cred că totul este mai uor acolo, că americanii au tone de bani. Părinții mei au datorii la bancă, deși au cinci proprietăți și multe bunuri, practicile bancare din timpul boom-ului imobiliar i-au afectat. Banca vrea să le ia două dintre proprietăți în curând.

Membrii Bisericii Ortodoxe mă înțeleg mult mai bine. În biserică, mulți oameni, nu știu de unde au auzit asta, cred că în viitor americanii vor veni în Rusia, iar America va deveni săracă iar dolarul nu va mai valora nimic. Dacă e să se întâmple așa, sunt bucuros să fiu primul american care a plecat pentru Rusia. De fapt, cred că dacă America nu se gândește serios să își schimbe atitudinea, se va întâmpla curând, alte dezastre pentru America. Poți doar să agiți o sabie condusă de o armată cumpărată cu împrumut extern, dar nu va dura prea mult mai ales cu o medie, de un conflict nou pe an.

Puteți să comparați cele două stiluri de viață: rusesc și american? Care vi se pare mai atractiv? Putei să explicați?

Moscova mi se pare foarte asemănătoare cu Manhattanul. Îmi place să vizitez Manhattan-ul, obișnuiam să merg acolo odată sau de două ori pe lună, dar nu aș vrea să locuiesc acolo. Nici în Moscova nu prea îmi place să stau, deși regiunea nouă care se dezvoltă pentru promovarea tehnologiei mi se pare atractivă, dar e multă agitație și gălăgie și oboseală. Voiam să mă mut în Nizhny Novgorod sau Vladimir. Am avut ocazia să lucrez în St. Petersburg dar nu era convenabil din cauza taxelor. Nu am fost acolo decât odată. Mi-a amintit de Praga și mi s-a părut un loc drăguț de locuit. Dar am ales Rusia. Nopțile albe păreau interesante dar să se repete de la an la an, ar fi devenit deranjante. Viața din ambele orașe este asemănătoare cu cea din America.

Orașele mai mici din Rusia și Ucraina seamănă mai mult cu locul unde am crescut. Lake George, NY, este un oraș turistic care se învecinează cu un orășel micuț unde principala sursă de locuri de muncă este spitalul și câteva comunități agricole. Merele, porumbul și laptele sunt încă materie primă pentru industria de acolo. Cu toate acestea, nu am văzut pe nimeni să folosească caii pentru transport iarna (așa cum am văzut în apropierea Lavrei Poceaev), și să cobor din autobuz și să văd într-un oraș mare vaci păscând în fața blocului (cum am văzut în Lvov).

Pare mai ușor să găseti mâncare sănătoasă în Rusia. Mulți ruși se plâng de chimicalele din mâncare, dar în America e dezastru alimentar, chiar și cea organică are o mulțime de chimicale pe care nu le-a verificat nimeni să vadă dacă sunt bune sau nu. Spun că e imposibil fără chimicale. Avem multe ferme de lapte în New York care s-au chinuit să nu dea faliment, dar tot hrănesc vacile cu multe tipuri de hormoni, ca să dea mai mult lapte. Acei hormoni ajung în corpul nostru și ne fac mult rău.

În mod clar prefer Rusia. Doar faptul că pot să găsesc o biserică ortodoxă la orice oră deschisă, este incredibil. Bisericile ortodoxe de acolo sunt deschise numai sâmbăta și duminica și trebuie să mergi o oră până la ele. Alții trebuie să meargă în alt stat ca să găsească una. Îmi place mult limba rusă și îmi place să aud oamenii că o vorbesc în jurul meu. În multe feluri Rusia pare mai liberă decât America, și mai simplă, mai frumoasă, mai curată, acolo din cauza tehnologiei a devenit un fel de stat polițist. În cazurile în care America susține că este mai liberă, precum liberatatea protestelor, totuși se pare că bunul simț dispare. Sunt uimit să văd câți americani sunt de acord cu pângărirea bisericii prin sexualitatea de toate formele, invocând libertatea de exprimare.

Care este cel mai bun lucru din Rusia, pe care nu îl găseti în America?

Pentru mine cel mai important beneficiu rămâne acela că pot intra într-o biserică ortodoxă în orice zi și oră a săptămânii. Nici comunismul, care a fost finanțat din vest și care nu ar fi luat puterea fără bani străini, nu a putut să înfrângă instituția Bisericii, deși Vestul a dorit asta, ca un experiment, dar Biserica a înflorit rapid, mai frumoasă, după prăbușirea blocului comunist.

Ce tip de relații credeți că vor fi în viitor între Rusia și America ?

Experiența pe care o am ca programator și analist financiar mă face să cred că vor veni vremuri grele pentru America. În loc să rezolve problemele care au provocat criza, i-au răsplătit pe făptașii bancheri, și au dat legi care să îi protejeze. Țara și poporul american, au datorii pe care nu le pot plăti în realitate niciodată. Cultura este decadentă iar conducătorii duc războaie care nu sunt nici în interesul oamenilor nici al națiunii. Este un haos organizat, dar care poată scăpa de sub control oricând, iar oamenii își văd de viața lor în timp ce aceasta se destramă lângă ei. Cu sistemul bi-partid nu au prea multe șanse să schimbe ceva.

În cazul Rusiei conducătorii vor să o mențină puternică și competitivă și să îmbunătăească traiul rușilor de rând. Am întâlnit și oameni ce îl critică pe Putin, dar până și acetia știu că nu există o alternativă mai bună care să avantajeze țara. În America nu există așa ceva. Ei merg la alegeri să îl voteze pe cel mai puțin rău. Rusia este o țară care are o clasă de mijloc înfloritoare, o armată din ce în ce mai modernă și o cultură creștină de nezdruncinat. Este un loc bun unde să îți întemeiezi o familie și care îți oferă oportunități de investiție majore. Dacă China va fi următoarea putere economică mondială, după America, Rusia, va fi după China și asta pentru oportunitățile tot mai multe ce le au oamenii în Rusia.

Vă mulțumim pentru timpul dvs.

Și eu vă mulțumesc. Doamne ajută.

sursa: doxologia.ro
__________________
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
  #2  
Vechi 02.06.2015, 15:59:19
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.724
Implicit

Frank Shaeffer: De ce m-am convertit la Ortodoxie?

Marturia unui renumit profesor de universitate, protestant calvin, care s-a convertit la ortodoxie in 1999.

"Scânteia" care l-a determinat să facă acest lucru a fost reprezentată de faptul că nu era satisfacut de viața sa spirituală din cauza lipsei progresului duhovnicesc în drumul său spre Hristos și de faptul că există foarte multe denominațiuni în protestantism cu multe interpretări ciudate ale Bibliei, că există multe căi spre adevăr, și care nu aveau nici o logică în sensul absolut al Adevarului.
A început să-și pună multe întrebări filozofice cu privire la istoria protestantismului, pe de o parte, iar pe de alta parte întrebări despre viața sa spirituală.
La început nu a fost interesat să studieze biserica primară din punct de vedere al tradiției ci mai ales din cel istoric pentru a afla dacă creștinii protestanți nu au "deraiat" de la cale...

https://www.youtube.com/watch?v=9-CJhPlmznA

Apoi a făcut o mărturisire mondială, cutremurătoare, foarte sinceră și organizată:

Frank Shaeffer : The Defense of Orthodoxy (Against Protestantism) : Part 1:
https://www.youtube.com/watch?v=M4YP-4oZ3mI

Frank Shaeffer : The Defense of Orthodoxy (Against Protestantism) : Part 2:
https://www.youtube.com/watch?v=VLtApJdxcbQ

Frank Shaeffer : The Defense of Orthodoxy (Against Protestantism) : Part 3:
https://www.youtube.com/watch?v=DDOBPij4SGU

(urmați din nou, pașii pentru subtitrare, precum sunt prezentați mai sus, la postarea nr. 3 a acestui topic)
__________________
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 02.06.2015 at 16:07:18.
Reply With Quote
  #3  
Vechi 02.06.2015, 16:12:47
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.724
Implicit

Sfântul Alexie Toth

Pomenirea adormirii întru Domnul a Sfântului Alexis Toth, mărturisitor și apărător al Ortodoxiei în America împotriva întunericul Greco-Catolicismului la lumina Ortodoxiei, 7 mai.


Preluat din cartea "Portrete de Sfinți americani", editura Anestis, 2008, pag. 77-82:



Alexie Toth (fiu al părintelui Gheorghe și al preotesei Cecilia Toth) s-a născut pe data de 18 martie 1854, în apropiere de Epeyis, Ungaria (Slovacia de azi). El a studiat în seminarii romano-catolice și bizantine, și în cele din urmă a absolvit Universitatea din Preșov, cu doctoratul în teologie. S-a căsătorit cu Rozalia Mihalici curând după absolvire. Alexie a fost hirotonit preot în anul 1878 în cadrul Bisericii greco-catolice uniate. A slujit timp de doi ani ca preot paroh, înainte de a fi numit de episcopul său în calitate de administrator de eparhie. Prezbitera Rozalia a adormit curând în Domnul, ca și unicul copil al familiei Toth.

În anul 1881, părintele Alexie a devenit directorul Seminarului din Preșov, unde a predat dreptul canonic și istoria Bisericii în următorii opt ani. În anul 1889, părintele Alexie a fost trimis în America pentru a sluji acolo ca preot misionar. El și-a început slujirea sa în America la Minneapolis, la noua Biserică greco-catolică-ortodoxă rusească Sfânta Maria. Credincioșii de la Sf. Maria erau imigranți din Munții Carpați ai Galiției austriece. Acești imigranți din Munții Carpați erau cunoscuți sub numele de carpato-ruși, urgro-ruși, galițieni și ruteni. În satele Carpaților, strămoșii lor fuseseră ortodocși dintru începuturi, dar Biserica oficială de stat a Imperiului austro-ungar era Biserica romano-catolică, și, în acest chip, oamenii au fost obligați să se unească cu Roma.

În calitate de uniați sau catolici bizantini, li s-a îngăduit să urmeze mai degrabă ritualurile bisericești. Biserica romano-catolică din America era pe atunci într-o stare de permanente conflicte lăuntrice. Mulți dintre episcopii săi au simțit faptul că imigranții romano-catolici ar trebui pe deplin asimilați în cadrul culturii din America. Totuși, imigranții din răsăritul Europei doreau să-și păstreze identitatea lor de nou veniți din țările vechi. Acest lucru a avut un efect uriaș asupra greco-catolicilor care au fost obligați să viețuiască sub jurisdicția episcopilor, având credința de rit latin (adică romano-catolică).

Acești episcopi îi socoteau pe greco-catolici drept o sectă rătăcită. Dar imigranții doreau doar să se închine într-o limbă și într-un chip pe care să-l poată înțelege. La sosirea sa în Minneapolis, părintele Alexie și-a vizitat ierarhul, arhiepiscopul romano-catolic John Ireland. Iată cum descrie această întâlnire părintele Alexie cu propriile sale cuvinte:

Eram uniat când am sosit în America M-am înfățișat dinaintea episcopului Ireland pe data de 19 septembrie 1889. I-am sărutat mâna după obicei și i-am prezentat scrisorile de acreditare, uitând însă să îngenunchiez dinaintea lui (lucru care, așa cum am aflat mai târziu, a fost greșeala mea de căpetenie). Îmi amintesc că de îndată ce a citit faptul că sunt greco-catolic, mâinile au început să-i tremure. Ai soție? Nu. Dar ai avut una?. Da, sunt văduv. Acestea fiind spuse, îmi aruncă hârtiile pe masă și exclamă cu glas tare: Am scris deja la Roma, protestând împotriva unui astfel de preot ca dumneata!. Ce fel de preot vreți să spuneți? De felul dumitale. Sunt preot catolic de rit grec. Sunt uniat și am fost hirotonit de un catolic.. Eu nu socotesc că nici tu, nici acest episcop de care vorbești sunteți catolici Nu-ți voi oferi nici o garanție juridică de a lucra aici.

Arhiepiscopul Ireland în mod oficial și public a interzis oricărui romano-catolic să participe la slujbele săvârșite de către părintele Alexie, așa încât părintele Alexie a făcut apel la episcopul său din Europa răsăriteană, apoi la Roma, dar se pare că nimic nu s-a rezolvat. Alții preoți uniați i-au scris părintelui Alexie că și ei fuseseră tratați în același chip de către episcopii romano-catolici, atunci când au sosit în America.

M-am hotărât să fac ceva ce purtasem vreme îndelungată în inima mea: adică să devin ortodox. Dar cum se putea săvârși aceasta? Trebuia să fiu foarte prudent. Nefericita Uniație (adică formarea Bisericii catolice uniate), izvorul declinului nostru și al tuturor relelor, se înfiripase printre oamenii noștri de prea mult timp. Purtasem deja acel jug pe umerii noștri timp de 250 de ani. M-am rugat fierbinte lui Dumnezeu să-mi dea putere să limpezesc toate aceste lucruri parohienilor mei lipsiți de lumină. În majoritatea cazurilor, oamenii aveau nevoie să fie convinși. Aceștia au propus ca el să ia legătura cu episcopul ortodox rus.

Unii spuneau că acesta locuia la Siotka; alții spuneau că acesta locuia la San Francisco Nu știam absolut nimic. Știam doar că în San Francisco locuia un consul rus. Prin urmare, folosind numele de Andrei Potociniak, am trimis următoarea cerere la consulatul rus Este adevărat că un episcop ortodox locuiește în San Francisco? Dacă este adevărat, cum îl cheamă și unde locuiește el? după zece zile a sosit o scrisoare adresată lui Mihail Potociniak, informându-l că numele ierarhului conducător era Prea Sfinția Sa, episcopul Vladimir și că acesta locuia pe strada Powell North, 1715, în San Francisco.

Un reprezentant din Minneapolis s-a dus la San Francisco să afle dacă acest episcop era într-adevăr ierarh ortodox, sau dacă era credincios de rit vechi sau membru al vreunei secte eretice rusești. Episcopul Vladimir Sokolovski l-a invitat pe părintele Toth să-i facă o vizită pentru a discuta posibilitatea primirii sale în cadrul Bisericii Ortodoxe. În cele din urmă, episcopul Vladimir s-a dus la Minneapolis, iar în luna martie a anului 1891, în Duminica Ortodoxiei, părintele Alexie și comunitatea sa de aproximativ 361 imigranți ruteni au fost primiți în cadrul eparhiei ortodoxe de Alaska și insulele Aleutine. Acest lucru a fost recunoscut oficial și aprobat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe ruse și anunțat la slujba specială ținută la catedrala Sf. Vasile cel Mare (așa cum se numea ea pe atunci) al San Francisco, pe data de 28 august 1892.

Desigur, această faptă i-a nemulțumit pe mulți dintre tovarășii de credință uniată ai părintelui Alexie. Aceștia l-au socotit drept un renegat care a provocat schismă. Totuși, și alți preoți uniați și-au urmat conducătorul și au îmbrățișat credința ortodoxă.

Pe parcursul a doi ani, părintele Alexie s-a mutat din Minneapolis în Wilkes-Barre, Pennsylvania. Zona care înconjura Wilkes-Barre fusese punctul central de importanță majoră pentru imigrația carpato-rusă în America. Părintele Alexie a continuat să lucreze cu imigranții. El a ajutat la înființarea Societății de ajutor reciproc ruso-ortodox spre binele poporului său. Pentru a-i educa pe cei pe care el voia să-i readucă în sânul Bisericii, părintele Alexie a scris un catehism elementar de credință ortodoxă, intitulat Unde trebuie căutat adevărul.

Spre sfârșitul vieții sale, numai el singur primise aproximativ 15.000 de uniați greco-catolici, la Ortodoxie. Pentru eforturile sale, părintele Alexie a fost ridicat la treapta de protoiereu stavrofor. A primit ordinul Sf. Ana (pentru serviciul deosebit adus poporului rus) din parte țarului Nicolae al II-lea și ordinele Sf. Vladimir și Sf. Alexandru Nevski (pentru slujirea plină de abnegație adusă Bisericii) din partea Sf. Tihon, pe atunci arhiepiscop al Americii de Nord. Părintele Alexie a adormit întru Domnul la vârsta de 56 de ani, pe data de 7 mai 1909. el este înmormântat în mânăstirea Sf. Tihon din Canaanul de Sud, Pennsylvania. El a fost canonizat și trecut în rândul sfinților Bisericii în luna mai a anului 1994, fiind socotit mărturisitor și apărător al Ortodoxiei în America.
__________________
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 02.06.2015 at 16:21:37.
Reply With Quote
  #4  
Vechi 04.06.2015, 13:22:17
Vitiate Vitiate is offline
Banned
 
Data înregistrării: 29.05.2015
Locație: Dromund Kaas
Religia: Alta confesiune
Mesaje: 268
Implicit

Interesant mod de a face propaganda cultului, Remus. Totusi, ce zici, nu ar fi, pentru echilibru, necesar un topic despre parcursul invers al altora?
Reply With Quote
  #5  
Vechi 04.06.2015, 16:18:48
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 28.02.2015
Mesaje: 1.636
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Vitiate Vezi mesajul
Totusi, ce zici, nu ar fi, pentru echilibru, necesar un topic despre parcursul invers al altora?
Nu. E suferinta prea mare sa vezi un topic de cinci ori mai gras.
Si ar fi in van pentru ca se stie: "numai putregaiul cade din BO". Pe cand invers...
Reply With Quote
  #6  
Vechi 04.06.2015, 17:37:40
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.724
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Nu. E suferinta prea mare sa vezi un topic de cinci ori mai gras.
Si ar fi in van pentru ca se stie: "numai putregaiul cade din BO". Pe cand invers...
Nu fac propagandă nimănui, mărturisesc Adevărul, care-I Unul, nu 100, Hristos e Unu, nu sunt hristoși mincinoși.
Prefer Igor, Vitiate, (viciosule) înnoitule (înnoirea minții?) din Barsaumas, sau preferi Alin ? Iertare dacă te-am smintit.

Dacă ești înnoit, ești pentru care confesiune te-ai înnoit ? Că Barsaumas era "căldicel extra-eclesia". Tu acuma din care confesiune vrei să obții mântuirea ? Sau devii ecumenist ? Spui că toate sunt bune ? Sau rămâi extra eclesia ?

Frate rătăcit, "Penticostalul Tradițional", uite te invit pe tine să faci un topic, cât mai obiectiv cu putință, cu surse și resurse obiective, în care să arăți câți oameni au trecut la alte religii, plecând din Ortodoxie. Oameni care au cunoscut Ortodoxia, mă refer, nu baba Valentina și moșu David, că nu i-or plăcut că preotul ține predici, vorbind rar și au mers la penticostali, de exemplu. Acești oameni, sunt semidocți, cazurile astea sunt destule, ca migrație de la erezie la Ortodoxie și de la Ortodoxie la erezie. Mă refer la oameni cu studii, care au știut ce fac, au avut motive de nezdruncinat, ca să plece de la Ortodoxie la erezie, la fel cum oamenii care au venit la Ortodoxie, și o înțeleg și o trăiesc, nu sunt oameni simpli, ci ingineri, tehnicieni, IT-iști, medici, etc. La fel cum oamenii care au venit la Ortodoxie, au știut bine de unde pleacă, și unde ajung, au studiat amănunțit Ortodoxia, înainte să intre în ea.

Ești invitatul meu de onoare, și vom vorbi cât de amănunțit dorești, acolo, pe topicul tău, despre acei oameni, care au ieșit din Ortodoxie, pentru alte religii, sau alte culte.

La fel, cum desigur, vă invit, pe oricine dorește, să vorbim despre oamenii care au venit la Ortodoxie, din alte religii, sau "confesiuni".

Da, numai putregaiul cade din Ortodoxie, asta spune Biblia, nu spun eu: "Dintre noi au ieșit, dar nu erau de-ai noștri, căci de-ar fi fost de-ai noștri, ar fi rămas cu noi; ci ca să se arate că nu sunt toți de-ai noștri, de aceea au ieșit." - I Ioan 2, 19.

Mulțumesc.
__________________
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 04.06.2015 at 17:55:32.
Reply With Quote
  #7  
Vechi 04.06.2015, 20:05:50
Vitiate Vitiate is offline
Banned
 
Data înregistrării: 29.05.2015
Locație: Dromund Kaas
Religia: Alta confesiune
Mesaje: 268
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Nu fac propagandă nimănui, mărturisesc Adevărul, care-I Unul, nu 100, Hristos e Unu, nu sunt hristoși mincinoși.
Prefer Igor, Vitiate, (viciosule) înnoitule (înnoirea minții?) din Barsaumas, sau preferi Alin ? Iertare dacă te-am smintit.

Dacă ești înnoit, ești pentru care confesiune te-ai înnoit ? Că Barsaumas era "căldicel extra-eclesia". Tu acuma din care confesiune vrei să obții mântuirea ? Sau devii ecumenist ? Spui că toate sunt bune ? Sau rămâi extra eclesia ?

Frate rătăcit, "Penticostalul Tradițional", uite te invit pe tine să faci un topic, cât mai obiectiv cu putință, cu surse și resurse obiective, în care să arăți câți oameni au trecut la alte religii, plecând din Ortodoxie. Oameni care au cunoscut Ortodoxia, mă refer, nu baba Valentina și moșu David, că nu i-or plăcut că preotul ține predici, vorbind rar și au mers la penticostali, de exemplu. Acești oameni, sunt semidocți, cazurile astea sunt destule, ca migrație de la erezie la Ortodoxie și de la Ortodoxie la erezie. Mă refer la oameni cu studii, care au știut ce fac, au avut motive de nezdruncinat, ca să plece de la Ortodoxie la erezie, la fel cum oamenii care au venit la Ortodoxie, și o înțeleg și o trăiesc, nu sunt oameni simpli, ci ingineri, tehnicieni, IT-iști, medici, etc. La fel cum oamenii care au venit la Ortodoxie, au știut bine de unde pleacă, și unde ajung, au studiat amănunțit Ortodoxia, înainte să intre în ea.

Ești invitatul meu de onoare, și vom vorbi cât de amănunțit dorești, acolo, pe topicul tău, despre acei oameni, care au ieșit din Ortodoxie, pentru alte religii, sau alte culte.

La fel, cum desigur, vă invit, pe oricine dorește, să vorbim despre oamenii care au venit la Ortodoxie, din alte religii, sau "confesiuni".

Da, numai putregaiul cade din Ortodoxie, asta spune Biblia, nu spun eu: "Dintre noi au ieșit, dar nu erau de-ai noștri, căci de-ar fi fost de-ai noștri, ar fi rămas cu noi; ci ca să se arate că nu sunt toți de-ai noștri, de aceea au ieșit." - I Ioan 2, 19.

Mulțumesc.
Paslusnice, eu am incercat din greu, de multe ori, sa ma integrez in Biserica, sa imi infrang deopotrtiva orgoliul si nelinistea de a sti poate prea multe despre istoria lumeasca a religiilor, indeosebi a crestinismului. Deaceea imi stersesem contul anterior,cumva ca o luare de la capat. Nu imi foloseste la nimic.Nu pot crede ca voi, ortodocsi, catolici traditionali, modernisti,penticostali,adve, calvini,etc. Nu pot sa ma integrez ca si credincios; mereu ma intreb multe, prea multe. Nu pot crede, si gata.
Din teama de ce va aduce viitorul, cf. profetiilor Sf. Kuksa, Laurentiu al Cernigovului, si Sf. Serafim de Virita, chiar am incercat sa fac pe/devin un supus si integrat, un iregimentat speriat si netezit. Imposibil. Intotdeauna, pentru cei ce mai intai vor sa cunoasca si eventual sa creada ulterior, va fi imposibil. Ezio avea dreptate. Supusenia nu mi se potriveste. Da, cred ca toate religiile sunt bune, daca sunt traite cu sinceritate. Si cred ca exista Vesnicii, pe Care ii percepem ba ca Zei, ba ca Sf. Trinitate, ba ca Dumnezeul Unic, exact cum a sugerat acel Meggid la Medjugorje.
De ce "Vitiate"? Nu, nu are legatura cu viciul. Joci SWTOR? Ei, e vorba de personajul cu acel nume.

Last edited by Vitiate; 04.06.2015 at 20:33:39.
Reply With Quote
  #8  
Vechi 04.06.2015, 22:55:36
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 28.02.2015
Mesaje: 1.636
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Oameni care au cunoscut Ortodoxia, mă refer, nu baba Valentina și moșu David, că nu i-or plăcut că preotul ține predici, vorbind rar și au mers la penticostali, de exemplu.
Sunt chiar si preoti si calugari, Igor.
Si sunt romani, nu adunati de prin toate tarile.
Dar nu iti voi da nici numele, nici numarul si nici marturisirile lor.
Pentru ca tu chiar ai suferi. Iar mie nu mi-ar folosi la nimic. Iarta-ma dar nu intru in acest concurs.

Dimpotriva, pentru mine, privind prin prisma Biserica Universale, e un castig faptul ca un pastor penticostal american a trecut la ortodocsi romani. Mult mai bine ar fi daca mai multi pastori romani ar face aceasta miscare. Pentru ca asta ar fi cu adevarat misiune contextualizata. Si implinirea principiului apostolic "Cu iudeii am fost ca un iudeu, ca să dobândesc pe iudei; tuturor toate m-am făcut, ca, în orice chip, să mântuiesc pe unii."

Last edited by Penticostalul Traditional; 04.06.2015 at 23:59:34.
Reply With Quote
Răspunde